Twee 16-jarige meisjes aangereden in Leidsche Rijn; bestuurder kiest hazenpad Twee 16-jarige meisjes aangereden in Leidsche Rijn; bestuurder kiest hazenpad

Twee 16-jarige meisjes aangereden in Leidsche Rijn; bestuurder kiest hazenpad

Twee 16-jarige meisjes aangereden in Leidsche Rijn; bestuurder kiest hazenpad
Bron: Twitteraccount Politie LeidscheRijn
Twee minderjarige meisjes zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangereden in Leidsche Rijn. De bestuurder van het voertuig ging er daarna direct vandoor. De politie is op zoek naar getuigen.

Twee minderjarige meisjes zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangereden in Leidsche Rijn. De bestuurder van het voertuig ging er daarna direct vandoor. De politie is op zoek naar getuigen.

De twee 16-jarige meisjes wilden rond 00.20 uur de Vleutensebaan oversteken. Ze kwamen vanaf de Annie M.G.Schmidtstraat.

Tijdens het oversteken van de weg werden de meisjes aangereden door een witte Volvo. De bestuurder van de auto stopte niet en reed door in de richting van Vleuten.

Volgens de politie zijn de slachtoffers lichtgewond geraakt. Mensen die iets gezien hebben worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.

13 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Midden in de nacht kan je daar een kanon afschieten zonder iets te raken.
  Wie o wie heeft er voorrang genomen en dat niet gekregen?

 2. Peet

  Walgelijk,,,dat doorrijden

 3. GeenStijl@Utrecht 🤫

  Echt een idioot dus achter het stuur,ik hoop dat het met de meisjes goed gaat.

 4. Esrin W.

  Altijd weer dat “hopen”. Hoop = uitgestelde teleurstelling.

 5. Uuutje

  @koel hoofd

  Het gaar hier niet om de oorzaak vh ongeval, maar het wegrijden na een ongeval, zonder de verplichte hulp te verlenen, hetgeen een redelijk zwaar misdrijf is, aangezien er mensen kunnen overlijden.

  Grote kans dat er van alles niet aan de haak was met de auto/ automobilist. Anders HOEF je ook niet weg te vluchten.

  Als je bovendien iets verkeerd doet, we zijn allemaal maar mensen, dan neem je de verantwoordelijkheid, no matter what de gevolgen zijn. Anders ben je best laf en de SAMENleving niet waard.

 6. Koel Hoofd

  @Uuutje
  Ten eerste, elke verkeersdeelnemer is verantwoordelijk voor zowel de eigen veiligheid als dat van andere weggebruikers. De meeste fietsers denken helaas dat ze als zwakste weggebruiker altijd voorrang hebben, een illusie welke door onze gemeente wordt versterkt. Daardoor denken fietsers dat automobilisten altijd fout zitten omdat deze van rechtswege voor de schade aansprakelijk is.
  Maar aansprakelijk voor schade wil niet zeggen dat de automobilist ook de veroorzaker van het ongeval is. Dat denkt slechts de fietser aangemoedigd door onze gemeente waarvan zelfs juridisch medewerkers niet eens verkeersregels en wet kennen. Ken een paar ambtenaren die dwars door gemotoriseerde vehikels probeerden te fietsen, en toen dat niet lukte daar de auto de schuld van gaven en de bestuurde poging tot doodslag in de schoenen wilde schuiven. Geen rechter die daar sinds 1996 ooit is ingetrapt, maar die urban myth is hardnekkig.

  Ten tweede, mensen doen hele rare dingen door schrik en stress.
  Daarom is er een ‘inkeer periode’ na het ongeval waarbinnen de doorrijder zich alsnog kan melden zonder gevolgen. Pas indien de inkeer periode voorbij is en de doorrijder zich niet heeft gemeld, dan pas wordt het een misdrijf.

  Het is echt handig om zowel de verkeersregels als de wet te kennen als je verkeersdeelnemer bent. Ik raad dat van harte aan.

 7. Uuutje

  Ach gut. Meneer moet weer even zijn puntje maken over hoe misdadig fietsers zijn en hoe heilig automoblisten. Volgens mij heeft de automobilust zich overigens nog niet bedacht. Niet tot inkeer gekomen dus. Ik noem wegvluchten na een ongeval nog steeds laf. Maakt me niet uit met hoeveel psychologische theorie je aan komt kakken.

  Over de wet. In de wet staat dat je de aandacht bij het verkeer moet houden. Ook als de ander fout zit moet je kunnen reageren indien mogelijk. Je zegt zelf al, lege weg op dat tijdstip. Hoe kun je die meiden missen zou je zeggen. Ook al doen zij iets fout. Feit blijft: geen eerste hulp verleend door de automobilist, noch 112 gebeld. Dat is wel het minste wat je kan foen.

  Overigens heb ik je nog nooit psychologie erin horen gooie bij criminele allochtonen, vluchtelingen, moordenaars, keuze van politici. Je bent dus zo hypocriet als wat.

 8. Secret Agent

  Niet verbazend dat juist Kulhoofd hier al begint met verdachtmaking en veroordeling. Als er een automobilist gewond was geraakt en een fietser snel doorgereden, hadden we de omgekeerde logica gezien.

 9. Robin

  @Koel Hoofd: “De meeste fietsers denken helaas dat ze als zwakste weggebruiker altijd voorrang hebben, een illusie welke door onze gemeente wordt versterkt. Daardoor denken fietsers dat automobilisten altijd fout zitten omdat deze van rechtswege voor de schade aansprakelijk is.”

  DENKT HELEMAAL NIEMAND!
  Echt serieus, denk je nu echt dat een fietser denkt: ach, ik ben niet aansprakelijk dus ik laat mij ff lekker het ziekenhuis in rijden?

 10. Utrechter in LeidscheRijn.

  misschien wordt het eens tijd om ons gewoon aan de regels te houden zowel fietsers, scooters en auto’s, ik zie teveel overtredingen van verkeersdeelnemers die er potje van maken.

 11. W.

  @Koel Hoofd: Om je vooringenomen aversie tegen fietsers te botvieren ben je hier een misdrijf aan het goedpraten. Lekker bezig…

 12. UtrechtvoorUtrecht

  @Koel Hoofd Deze inkeerperiode bestaat natuurlijk niet. Het is in sommige gevallen toegestaan om door te rijden en je binnen 12 uur te melden (‘vervolgingsuitsluitingsgrond’), maar pas nadat de noodzakelijke hulp verleend is en gegevens uitgewisseld zijn. Fijn dat u aanraadt om de wet te kennen. Zoek eens op artikel 7, mag u raden van welk wetboek.

  Het bagatelliseren van een ongeluk met minderjarigen met daarbij een misdrijf van het doorrijden is natuurlijk victim blaming. Nog een geluk dat het een witte Volvo was anders had u wellicht ook nog de allochtonen-kaart gespeeld. Ga u schamen.

  Sterkte aan de slachtoffers.

 13. Vincent

  Je zou bijna denken dat koelhoofd zelf ook een doorrijdertje is. Hij begrijpt zó goed hoe schrik en stress kan werken in je ‘koele’ hoofd, kent de wet zó goed en haat fietsers zó erg…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).