Twee arrestaties, drie inbeslagnames en meerdere bonnen tijdens verkeerscontroles in Utrecht Twee arrestaties, drie inbeslagnames en meerdere bonnen tijdens verkeerscontroles in Utrecht

Twee arrestaties, drie inbeslagnames en meerdere bonnen tijdens verkeerscontroles in Utrecht

Twee arrestaties, drie inbeslagnames en meerdere bonnen tijdens verkeerscontroles in Utrecht
Bron: Politie Basisteam Utrecht-Zuid
Tijdens twee verkeerscontroles in Utrecht zijn afgelopen donderdag bestuurders gearresteerd, voertuigen in beslagen genomen en meerdere bekeuringen uitgeschreven. Dat laat de politie zondag weten.

Tijdens twee verkeerscontroles in Utrecht zijn afgelopen donderdag bestuurders gearresteerd, voertuigen in beslagen genomen en meerdere bekeuringen uitgeschreven. Dat laat de politie zondag weten.

De politie hield donderdag een verkeerscontrole op de Briljantlaan en iets verderop op de Lunettenbaan. Er werd met name gekeken naar de technische staat van de voertuigen. In totaal werden 85 bestuurders aan de kant gezet.

Twee daarvan testten positief op drugs en werden aangehouden. “Een van deze bestuurders reed al met een ongeldig verklaard rijbewijs en koos ervoor om niet mee te werken aan de bloedproef”, schrijft de politie.

Huurauto’s

Ook zijn er twee huurauto’s in beslag genomen omdat de huurder niet in het voertuig zat en één voertuig is meegenomen omdat het chassisnummer was weggehaald.

Drie bestuurders reden daarnaast zonder geldig rijbewijs, er zijn zeven bekeuringen uitgeschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon, drie bonnen voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, eveneens zijn er drie bekeuringen uitgeschreven voor het rijden op de verkeerde plaats op de weg, drie voor het niet dragen van een gordel en twee personen zijn op de bon geslingerd omdat zij een rood verkeerslicht negeerden.

Tot slot is een valse kentekenplaat in beslag genomen, zijn vier wok-meldingen (Wacht Op Keuren) gemaakt bij de RDW en is voor ‘diverse kleine’ feiten gewaarschuwd. “Wij kijken terug op een geslaagde controle”, aldus de politie.

8 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  ‘En tot slot bleek bij 3 van de 85 automobilisten, en hun auto’s, alles in orde te zijn’.. LOL

 2. Lunetter

  Aardige score! Waarom gebeurt dit niet wekelijks :/

 3. bert

  Goesso….

  Zouden jullie ook eens in de Kanaalstraat moeten doen.

 4. André

  85 controle’s en bijna 30 overtredingen…..

  Met één op de drie voertuigen in onze stad is dus wel iets mis, en de gemeente maar geld blijven pompen in boulevards en kruisingen die op een rotonde lijken maar het net niet zijn om de wegen ‘veiliger’ te maken.
  Begin eens met méér van dit soort controles, want zo te lezen zit het probleem maar voor een heel klein deel in de infrastructuur en vooral achter het stuur.

 5. Lombokker

  Goed bezig hoor! En gezien de ‘opbrengst’ zeker voor herhaling vatbaar.

  Voor degenen die niet weten wat een wok-melding is:
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Wachten_op_keuren-melding

 6. De Eijk

  Dit is natuurlijk geen willekeurige / representatieve steekproef. Daarom kan ook geen conclusie worden getrokken over de algemene staat van het Nederlandse wagenpark en hun bestuurders.
  De politie selecteert natuurlijk wel op voertuigen en rijgedrag waarvan ze vermoedt dat er iets mee aan de hand is.

 7. Koel Hoofd

  Goed bezig

 8. Meerdere

  @ André:

  “85 controle’s en bijna 30 overtredingen…..” Ik denk dat er diverse ‘gevallen’ waren met meer dan 1 overtreding tegelijk.

  Niettemin een hoog aantal. Kortom vaker doen, dit soort controles!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).