Twee bussen botsen ter hoogte van Stadsschouwburg - De Utrechtse Internet Courant Twee bussen botsen ter hoogte van Stadsschouwburg - De Utrechtse Internet Courant

Twee bussen botsen ter hoogte van Stadsschouwburg

Twee bussen botsen ter hoogte van Stadsschouwburg
Zojuist zijn twee bussen op elkaar gebotst op de Wittevrouwensingel. Een van de twee bussen is lijn 77 naar Nieuwegein-Zuid via Utrecht Centraal. Er zijn geen gewonden gevallen.

Zojuist zijn twee bussen op elkaar gebotst op de Wittevrouwensingel. Een van de twee bussen is lijn 77 naar Nieuwegein-Zuid via Utrecht Centraal. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het lijkt erop dat een bus moest uitwijken voor een auto op de busbaan. Hierbij is die bus op een andere geknald. De zijkant van de geraakte bus is volledig vernield. Een politieauto reed net langs toen de botsing gebeurde en was per toeval direct ter plaatse. Er is alleen materiële schade geleden.

 

8 Reacties

Reageren
 1. VincentZ

  Deze verkeersader is voor automobilisten die het niet kennen nogal onoverzichtelijk. Vanaf de Biltstraat rijd je over de busbaan tot aan de driesprong, daarna moet de automobilist naar de rechter rijbaan. Vrijwel dagelijks blijven automobilisten per ongeluk op de busbaan rijden of zijn te laat met invoegen. Het is een wonder dat er niet meer ongelukken gebeuren. Temeer sommige buschauffeurs totaal geen compassie of mededogen hebben voor automobilisten op de verkeerde rijbaan. Meermaals zag ik agressieve chauffeurs hard inrijden op stressvolle automobilisten. Het lijkt erop dat de bus komend uit de Wittevrouwensingel de andere bus vanuit de Kruisstraat op de driesprong raakte. Beide bussen komen uit een bocht en naderen een stoplicht, niet echt het moment om te gas te geven. Daarnaast worden de chauffeurs vaak geconfronteerd met een auto op de verkeerde rijbaan. Typisch een punt waar je je snelheid aanpast en rekening houdt met de onoverzichtelijk situatie. Desondanks zie ik buschauffeurs hun frustratie botvieren op automobilisten. Dat helpt niet, daar komen ongelukken van, zie bovenstaand voorbeeld.

 2. Tinus

  Beste Vincent, volgens mij schrijf je op basis van je eigen veronderstellingen en ben je niet bij het voorval betrokken geweest. De betrokken busschaffeur heeft tot 3x toe hard geclaxoneerd om de dame die op de BUS baan reed te waarschuwen. Van Frustraties lijkt mij geen sprake, de chauffeur probeerde gevaar af te wenden. De situatie ter plekke is verduidelijkt met een afwijkende kleur van de busbaan en letters op de weg… kwestie van lezen/opletten..Mocht er sprake van frustraties zijn dan zal het eerder zijn van roekeloze overstekende fietsers op het kruispunt als men door rood rijdt… Je moet het eens meemaken als chauffeur lijkt mij, elke dag geconfronteerd te worden met het net niet overrijden van deze fietsers. Wellicht herken je dit gedrag?

 3. cas

  @ Tinus, doe nu niet of buschauffeur zo heilig zijn. Het is namelijk precies zoals VincentZ het schetst. Moet je voor de lol eens kijken hoe vaak bussen door rood rijden…. Veel te laat remmen en te hard rijden voor de situatie…

 4. VincentZ

  Beste Tinus, ik beschrijf wat ik wekelijk observeer. Simpelweg auto’s op de verkeerde rijbaan en buschauffeurs die daarop agressief reageren. Het ongeluk heb ik inderdaad niet gezien, daarom schreef ik ook “het lijkt erop”. Nu ik lees dat de chauffeur driemaal claxonneerde vraag ik me af waarom hij geen prioriteit gaf aan het rempedaal. Helaas word ik dagelijks geconfronteerd met asociaal gedrag van voetgangers en verkeersdeelnemers. Je kunt daarop reageren met hard toeteren, agressief doorrijden of door met risicovol rijgedrag de overtreder op zijn plaats te wijzen, verstandig is dat niet. Ik snap de frustratie maar helaas zie ik dat een dergelijke frustraties op onoverzichtelijke of drukke kruispunten botgevierd worden met gevaarlijk weggedrag. Snelheid aanpassen en rekening houden met mensen die wel of niet per ongeluk in overtreding zijn lijkt mij wenselijker. En nog iets: Wat heeft het voor zin om iemand die per ongeluk op de busbaan rijdt met hard claxonneren te waarschuwen? Zo iemand is al lichtelijk in paniek, dat wakker je alleen extra aan.

 5. mees kees

  Gezellige discussie, niemand was erbij, maar we hebben wel weer even onze verkeersfrustaties geventileerd. Ben benieuwd naar het verhaal van een echte getuige. Afgaande op de foto’s en de locatie, moet die er zijn………

 6. Tinus

  Hey Mees Kees… waar baseer jij je op het feit dat niemand erbij was….:)

 7. Poliesie

  Goede plek ook van de politie om te gaan staan (neem aan dat de blauwe opel Corsa van de politie was). hebben echt een goed inzicht op de verkeerssituatie, AHUM….
  Dit zorgde ervoor dat fietsers en bromfietsers om de politie auto heen moesten en daardoor in gedrang kwamen met de auto’s. dit veroorzaakte een lange rij auto;s vanaf de kleine singel
  EN ja dit heb ik zelf ervaren, ben er langs gereden toen de bussen nog de hele busbaan blokkeerden.

 8. Willem

  @poliesie: waar baseer hij op dat de corsa van dd poliesie was..?
  Aannames, aannames, aannames…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).