Twee dronken automobilisten in één auto; politie Utrecht vordert beide rijbewijzen in Twee dronken automobilisten in één auto; politie Utrecht vordert beide rijbewijzen in

Twee dronken automobilisten in één auto; politie Utrecht vordert beide rijbewijzen in

Twee dronken automobilisten in één auto; politie Utrecht vordert beide rijbewijzen in
Foto: Instagram Politie Utrecht Zuid
De politie heeft zondagochtend de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd. De politie zette een auto aan de kant gezet die met 50 kilometer per uur over de snelweg reed, om de inzittenden te controleren. De bestuurder bleek met te veel alcohol in het bloed achter het stuur te zitten. De bijrijder kreeg een rijverbod omdat ook hij te veel had gedronken, maar hij kroop toch achter het stuur. Beide verdachten zijn hun rijbewijs kwijt.

De politie heeft zondagochtend de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd. De politie zette een auto aan de kant gezet die met 50 kilometer per uur over de snelweg reed, om de inzittenden te controleren. De bestuurder bleek met te veel alcohol in het bloed achter het stuur te zitten. De bijrijder kreeg een rijverbod omdat ook hij te veel had gedronken, maar hij kroop toch achter het stuur. Beide verdachten zijn hun rijbewijs kwijt.

De politie kreeg zondagochtend een melding van iemand die achter een auto reed die veel slingerde en met 50 kilometer per uur over de snelweg reed. De politie kon de slingerende auto, met daarin twee personen, aan de kant zetten op de Graadt van Roggenweg in Utrecht.

Agenten roken een alcohollucht toen ze de bestuurder aanspraken en uit een blaastest bleek ook dat de bestuurder te veel had gedronken. Uit de ademanalyse bleek dat de verdachte 710 ug/l blies, waarna het rijbewijs is ingevorderd.

Om te controleren of de bijrijder verder mocht rijden, is bij hem ook een blaastest afgenomen. Ook hij had te veel gedronken om te mogen rijden. Omdat de agenten een vermoeden hadden dat hij alsnog zou gaan rijden, gaven ze de man een rijverbod.

Niet onder de indruk

Van het rijverbod was hij klaarblijkelijk niet onder de indruk, want enkele minuten later besloot hij toch achter het stuur te kruipen. De politie heeft hem vervolgens aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Tijdens de ademanalyse blies bij 645 ug/l, waarop ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij heeft daarnaast een proces-verbaal gekregen voor rijden tijdens een rijverbod.

9 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht

  Echte idioten dus,met laag denkvermogen.

 2. mees kees

  Deze 2 mutanten van de Homo Sapiens zien de auto slechts als een onschuldig en ongevaarlijk hulpmiddel om van A naar B te komen. Dat de politie af en toe hun pad kruist, betekent nog niet dat je je daar iets van hoeft aan te trekken, is slechts een hinderlijke bijkomstigheid.
  Helaas muteert deze ondersoort met hoge snelheid voort onder de wereldbevolking.

 3. Koel Hoofd

  Met 50km/u slingerend op de snelweg, bezopen..

 4. Braak

  Hoe stompzinnig kan je zijn

 5. Vrolijke Frans

  Dank je Mees voor dit hilarische commentaar.

 6. Statler

  @mees kees
  een passende typering! Wat een idioten.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 7. Lombokker

  Helaas worden dit soort figuren alleen gepakt als ze opvallen door hun verkeersgedrag of een ongeval veroorzaken. Voor fatsoenlijke handhaving zijn er niet genoeg dienders beschikbaar, met als gevolg dat het aantal verkeersslachtoffers weer toeneemt.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/956385539/forse-toename-verkeersdoden-in-2022-hoogste-aantal-slachtoffers-sinds-jaren

 8. Pee

  Maar rijden ze iemand dood dan hebben ze weer zo’n spijt en zullen ze het nooit meer doen, zeggen ze dan .

 9. Scherpschutter

  @Pee

  Dat krijg je in een collectivistische (socialistische) maatschappij waarin de consequenties van de eigen handelingen worden afgewenteld op het collectief; vrijwel niemand neemt nog verantwoordelijkheid voor het eigen handelen.

  Neem de zorg. Er zijn honderdduizenden mensen met een astronomische zorgafname door roekeloos gedrag. Wat maakt het uit dat de rekening 40k per jaar is om je 150 kilogram lichaam in leven te houden? De rest betaalt wel.

  En waarom zou een crimineel zich druk maken om schade aan het lijf of goed aan derden? Terugbetalen hoeft in 99 van de 100 gevallen niet en zelfs de kosten voor opsluiting worden voldaan door de belastingbetaler?

  En waarom zou je je best doen om hard te werken? Je neemt gewoon een sociale huurwoning in een mooi grachtenpandje op kosten van de belastingbetaler en werkt geen dag in je leven. De rest doet z’n best wel voor je. Huur, zorg, leefgeld; alles is geregeld voor je.

  Dronken in de auto stappen heeft ook vrijwel geen consequenties. Veroorzaak je een ongeluk en kun je niet betalen; geen probleem. Betaal je niets. Rij je een ander dood? Jaartje op kosten van de belastingbetaler een staatshotel in. Word je alleen gepakt? Dan betaal je wat geld, doe je een cursus en ben je 3 maanden later weer onderweg.

  In collectivistische maatschappijen worden handelen en consequenties van handelen gescheiden. Het resultaat is een samenleving die in essentie bestaat uit volwassen kleuters. Blind voor gevolgen, gehoor gevend aan iedere emotionele ingeving, niet in staat tot zelfstandig denkwerk, tegelijk angstig voor vrijwel alles, hedonisme viert hoogtij en altijd maar vingerwijzen naar de ander. Bezopen achter het stuur? Waarom ook niet…

  Collectivistisch Nederland is een kweeklab voor mensen die in een verkeerd lichaam zitten; kinderen die zijn opgesloten in het lijf van volwassenen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).