Twee extra zebrapaden op Amsterdamsestraatweg bij Bethlehemweg - De Utrechtse Internet Courant Twee extra zebrapaden op Amsterdamsestraatweg bij Bethlehemweg - De Utrechtse Internet Courant

Twee extra zebrapaden op Amsterdamsestraatweg bij Bethlehemweg

Twee extra zebrapaden op Amsterdamsestraatweg bij Bethlehemweg
Ter hoogte van de Bethlehemweg op de Amsterdamsestraatweg zijn twee extra zebrapaden aangelegd door de gemeente. Dinsdagmiddag worden de oversteekplaatsen onthuld door wethouder Kees Diepeveen. 

Ter hoogte van de Bethlehemweg op de Amsterdamsestraatweg zijn twee extra zebrapaden aangelegd door de gemeente. Dinsdagmiddag worden de oversteekplaatsen onthuld door wethouder Kees Diepeveen. 

Deze opening is tevens bedoeld als aftrap van de werkzaamheden op de kruising met de Boorstraat-Bethlehemweg en de kop van de Tiendstraat. De verdere herinrichting van dit gebied vindt plaats in het voorjaar van 2017.

In 2017 wordt dit ‘eerste deel’ van de straat verbeterd. Bewoners, ondernemers en belanghebbenden hebben deze locatie en de Sint Ludgerusstraat in Zuilen aangeduid als een goede plek om de openbare ruimte te verbeteren. De gemeente heeft samen met de betrokkenen plannen gemaakt. Zo kan er aankomend jaar beter worden overgestoken, komen er meer fietsparkeerplekken en meer ruimte om te zitten, zoals bankjes, terras en groen.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Nounounou…dát gaat werken, dan gaan ze gelijk afremmen hoor !
  Stoplichten werken pas echt. Die bontkraagjes hebben overal maling aan, ik woon daar dus ik weet het.

 2. Olav

  De eerste ervaringen zijn prima. Er wordt over het algemeen netjes gestopt.

  Er zijn altijd idioten die geen voorrang verlenen. In de auto, op de fiets en lopend. Maar ja, die rijden ook door rood en gelukkig is het een minderheid.

  En ja, ik woon daar ook.

 3. Danny

  Niet alleen dat. De 3 plannen die die gemeente tentoon stelde op de bijeenkomst avond zijn alle 3 van tafel afgeveegt en vervolgens trekt de gemeente hun eigen plan. Dus eerst het gevoel geven dat iedereen iets in te brengen heeft en vervolgens steken ze een hele dikke middelvingen naar zowel voor als tegenstanders. Bedankt Gemeente Utrecht (Groen Links) voor het verkloten van alle wegen!! Je komt de stad niet meer normaal in of uit. En die doseerinstallaties werken ook super.

 4. FD

  Zeebrapaden werken in de HELE wereld en zijn heilig en werken voor de onbeschermde voetganger.
  Als enige stad in de wereld heeft Utrecht de zebra in de ban gedaan ivm een soort van schijnveiligheid etc.
  Totaal idioot !
  Terug al die zebra’s en ook direct doortrekken naar al die nu steeds bredere fietspaden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).