Twee grote verkeerscontroles in Utrecht in strijd tegen ondermijning: 7 aanhoudingen en 39 bekeuringen Twee grote verkeerscontroles in Utrecht in strijd tegen ondermijning: 7 aanhoudingen en 39 bekeuringen

Twee grote verkeerscontroles in Utrecht in strijd tegen ondermijning: 7 aanhoudingen en 39 bekeuringen

Twee grote verkeerscontroles in Utrecht in strijd tegen ondermijning: 7 aanhoudingen en 39 bekeuringen
Archieffoto verkeerscontrole
De politie, gemeente, Belastingdienst en Douane hebben woensdag op twee plekken in Utrecht een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden zeven mensen opgepakt en 39 bekeuringen uitgeschreven.

De politie, gemeente, Belastingdienst en Douane hebben woensdag op twee plekken in Utrecht een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal werden zeven mensen opgepakt en 39 bekeuringen uitgeschreven.

De controles op de Herculeslaan en de Hengeveldstraat werden gehouden om de verkeersveiligheid te verhogen, maar ook in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit. De politie, gemeente, Belastingdienst en Douane hielden voertuigen staande, waarna werd gekeken naar openstaande boetes en belastingovertredingen.

Tegelijkertijd werd gecontroleerd op misdrijven. “Criminelen in de georganiseerde misdaad hebben vervoer nodig om verboden zaken zoals wapens, explosieven, drugs en contant, fout geld te vervoeren. Deze controle hoort bij een bredere Utrechtse aanpak van ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijning gebruiken criminelen legale bedrijven, diensten en vervoer voor hun illegale activiteiten, vaak de handel in harddrugs”, aldus de politie.

Bij de twee controles zijn zeven mensen opgepakt, voor rijden onder invloed van drugs, het vervoeren van drugs en het in bezit hebben van een wapen. De 39 bekeuringen die werden uitgeschreven waren onder meer voor het vasthouden van een mobiele telefoon, het niet op orde hebben van de verlichting en door rood rijden. De Belastingdienst ontdekte voor ruim 700.000 euro aan belastingschulden en inde 44.000 euro.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Goed dat ze dit doen, en gezien de “opbrengst” zou het veel vaker mogen.

 2. Claire Obscur

  Dit mag inderdaad dágelijks en zelfs nóg gerichter. Er rijdt een hoop gajes rond door de straten van Utrecht en iedereen weet wat er allemaal wordt verkocht aan ambulante handel door de zwarte Toyota Aygootjes en zwarte Peugeootjes 107 die in Overvecht, Zuilen en Kanaleneiland rondrijden. Hoe moeilijk is het?

 3. de Roeptoeter

  700.000 euro aan belastingschulden?! Hoeveel auto’s zijn er gecontroleerd en hoelang duurde de totale controle?

  Dat is nog eens geld verdienen en criminelen het leven zuur maken.

 4. Joop

  Inmiddels zijn de LED borden ook geplaatst. €109,- boete indien met open alcohol bij zich heeft in het Centrum. Jammer dat ze de excessen niet kunnen aanpakken, en mensen die rustig een biertje drinken de dupe zijn.

 5. W

  Ja, de Hengeveldstraat: het epicentrum van de ondermijning in Utrecht! Sodom en Gomorra!
  De kanaalstraat en amsterdamsestraatweg zijn er niks bij! Al die vage belwinkel, schoonheidssalons en kapsalons! Als die cruisende zwarte Golfjes daar! Goed dat de Hengeveldstraat op de radar staat en de misstanden hier eens worden aangepakt! Chapeau!!

 6. Peter

  Hengeveldstraat? Is dat niet een beetje raar? Dat is helemaal geen doorgaande straat. Of zitten er zoveel criminelen bij RTV Utrecht?

 7. Keesje

  Ook goed dat ze het precies rond dé broeinesten van criminaliteit doen: de Herculeslaan en de Hengeveldstraat. Bij de volgende controle graag ook de Professor Ritzema Boslaan niet vergeten. Daar loopt de situatie ook vol-le-dig uit de klauw.

 8. de Roeptoeter

  Joop 19/4/2024 – 8:51
  Waarom zou je met een biertje open over straat lopen? Daar heb je toch kroegen, terrassen, tuinen en andere plekken voor.

  Moeten ze wel ook de zwervers en junks aanpakken. Rondom ledig erf wordt er en masse openbaar alcohol gedronken met alle overlast van dien.

 9. Rietje

  Beetje vaker doen dan maar. Dit gaat tenminste ergens over.

 10. cas

  @ roeptoeter, weleens in berlijn geweest? daar is het gewoon toegestaan en helemaal niks aan de hand. Snap het verbod ook niet of waar ze bang voor zijn.

 11. W

  En waarom wordt mijn reactie niet geplaatst?

 12. Polletje Plietsiehaar

  @keesje Ik neem aan dat dit cynisch bedoeld is?
  Ter info: de signaleringen vinden plaats op diverse plekken, maar de gepakte auto’s worden naar o.a. op de Hengeveldstraat geleid en daar gecontroleerd.

 13. Sj

  Hahaha de Hengeveldstraat… 😂
  Is dit een grap?!?

 14. Koel Hoofd

  “De Belastingdienst ontdekte voor ruim 700.000 euro aan belastingschulden”
  @Duic
  Dat ‘ontdekt’ de belastingdienst niet tijdens een verkeerscontrole.
  Dat weten ze namelijk al, net zoals welke auto op diens naam staat, maar de schuldenaren reageerden niet op de blauwe enveloppen of telefonische benadering van de Belastingdienst. Nu zijn ze staande gehouden en daarop aangesproken, maar of ze dan ook over gaan tot betaling is nog maar de vraag.

 15. Le coq sportif

  700.000 euro aan belastingschuld, dat is niet misselijk. Mag best vaker dit soort controles

 16. Ga zo door!

  Kan niet vaak genoeg deze controles. Graag ook wat in omgeving Lombok/Vleutenseweg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).