Twee jonge vrouwen belaagd in Utrechtse binnenstad | De Utrechtse Internet Courant Twee jonge vrouwen belaagd in Utrechtse binnenstad | De Utrechtse Internet Courant

Twee jonge vrouwen belaagd in Utrechtse binnenstad

Twee jonge vrouwen belaagd in Utrechtse binnenstad
Twee jonge vrouwen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag belaagd in de Utrechtse binnenstad. Beide incidenten gebeurden rond hetzelfde tijdstip en in de buurt van elkaar.

Twee jonge vrouwen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag belaagd in de Utrechtse binnenstad. Beide incidenten gebeurden rond hetzelfde tijdstip en in de buurt van elkaar.

Rond middernacht werd een 19-jarige vrouw uit Utrecht om nog onbekende reden aan de Eligenstraat aangevallen door een man. Het slachtoffer zette het op een gillen, waardoor omstanders haar te hulp schoten. Hierbij werd ook een 60-jarige vrouw mishandeld door de verdachte.

De man wist in eerste instantie te ontkomen. Volgens de politie kon later op basis van een goed signalement en met behulp van cameratoezicht een 38-jarige Utrechter worden gearresteerd in het Moreelsepark.

Lepelenburg

Diezelfde avond is een 23-jarige vrouw zwaar mishandeld bij Park Lepelenburg. Ook dit gebeurde rond middernacht. Het slachtoffer was onderweg naar huis toen zij werd belaagd door een man. De verdachte is gearresteerd.

De politie denkt vooralsnog dat beide zaken niks met elkaar te maken hebben. De recherche onderzoekt de incidenten. De politie vraagt getuigen zich te melden.

13 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Hoe primitief kunnen sommige mensen toch zijn, nooit boven niveau holbewoner uitgekomen. 3.000 jaar aan beschaving gemist.
  AUB hele lange tijd opsluiten in een modern hol genaamd cel.

 2. Utrechter

  Wanneer wordt er eens wat gedaan aan de overlast van die vaste kliek die daar continu het park tot een onleefbaar oord maken? Verslaafden die horen bij de opvang op de Maliebaan; enkele figuren die amper beseffen dat ze in Nederland zijn en ga zo maar door. Wat een aanfluiting dat de gemeente niet structureel doorpakt want die gasten zitten er elke dag, zo moeilijk is het niet.

 3. Robert

  2 uit 2 in de kraag gevat, dat is in ieder geval positief.

  Maar Utrechter heeft wel gelijk, iedere binnenstadbewoner kan zo 5 plekken opnoemen waar dit soort volk zich dagdagelijks verzameld. Tijd om die het leven dermate lastig te maken dat de binnenstad als hangplek niet meer interessant is en ieder, met name vrouwen en kinderen, weer veilig over straat kunnen. Politie kan/mag niets doen, tijd voor een burgerinitiatief?

 4. Ceeteewee

  Onlangs nog in de Telegraaf te lezen: de explosie aan criminaliteit veroorzaakt door burgers die niet van oorsprong uit dit land komen. Nu maar hopen dat deze twee verdachten geen extra kruisje achter die onheilspellende statistiek zullen zetten.

 5. Janeen

  Graag zie ik een omschrijving van deze personen, zodat ik mijn vrouw hiervoor kan beschermen. De omschrijving man doet denken dat geen man te vertrouwen is. Geef het beestje een naam!

 6. JdV

  @ceeteewee: waarom moeten we dat hopen? Laten we hopen dat de herkomst van daders nu eindelijk eens goed zal worden geregistreerd zodat we die kennis mee kunnen nemen in het beantwoorden van de vraag welk beleid we op dit gebied willen voeren. Duidelijke en eerlijke cijfers zijn een eerste vereiste lijkt me. Alleen mensen die de waarheid willen verhullen zijn tegen eerlijke cijfers.

 7. Anne Marie ten Berge

  @Utrechter en @Robert hoezo hebben jullie gelijk ? Beide incidenten hebben zich rond middernacht afgespeeld. De ‘verslaafden’ van de opvang Maliebaan en ‘dit soort volk’ zoals jullie je nogal denigrerend uitdrukken, moeten dan al binnen zijn in de opvang voor dak-en thuislozen anders riskeren zij een schorsing.

 8. Koel Hoofd

  @Janeen
  Voorkomen is beter dan genezen. Dus stuur je vrouw niet in het donker alleen op pad, zeker niet in kleding wat bij sommige idioten het beperkt aanwezige verstand spontaan laat verdampen, en geef haar een cursus ‘zaktrappen’ ….
  Kan er ook niets aan doen, er zijn nu eenmaal eikels die geen respekt hebben voor vrouwen en voor wie beschaving een scrabblewoord is. Alleen heeft dat soort geen stempeltje op hun voorhoofd, het kan iedereen zijn. Ooit van de term “wolf in schaapskleren gehoord?”

 9. [email protected]😉

  Béter en consequenter straffen, dus geen zoete broodjes bakken.

 10. wollie

  steeds weer blijkt dat na correctie voor sociale klasse geen verschil is in criminaliteitscijfers tusse autochtoon en allochtoon. willen we minder criminaliteit dan is het zaak dat allochtonen de sociale ladder kunnen beklimmen. maar daar is onder de strengerstraffen-brigade dan weer geen animo voor, gek he?

 11. RdJ

  @Anne Marie ten Berge, ik ben verder helemaal niet bekend met de regels omtrent opvang. Echter, met jouw redenatie zou het natuurlijk wel mogelijk zijn dat de betreffende personen al een schorsing opgelegd hebben gekregen (en dus niet voor middernacht binnen komen).

 12. Ben

  Politie wil helemaal niet weten wat er gebeurt is!

 13. Robert

  @Anne Marie ten Berge ik heb het niet specifiek over de verslaafden van de Maliebaan? Probleem lijkt me breder en gevarieerder dan dat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).