Twee mannen met airsoftwapens met getrokken pistool gearresteerd op industrieterrein Utrecht Twee mannen met airsoftwapens met getrokken pistool gearresteerd op industrieterrein Utrecht

Twee mannen met airsoftwapens met getrokken pistool gearresteerd op industrieterrein Utrecht

Twee mannen met airsoftwapens met getrokken pistool gearresteerd op industrieterrein Utrecht
Bron: twitteraccount Politie Vleuten-De Meern
Twee mannen die dinsdagochtend op een industrieterrein in Utrecht opzichtig met zogenoemde airsoftwapens liepen zijn aangehouden door de politie. Ook de wapens, die qua uiterlijk niet onderdoen voor echte vuurwapens, zijn in beslag genomen.

Twee mannen die dinsdagochtend op een industrieterrein in Utrecht opzichtig met zogenoemde airsoftwapens liepen zijn aangehouden door de politie. Ook de wapens, die qua uiterlijk niet onderdoen voor echte vuurwapens, zijn in beslag genomen.

Bij de politie kwam dinsdagochtend de melding binnen dat er een verdachte situatie zou zijn op de Van Deventerlaan in Papendorp. Twee mannen zouden daar met wapens gezien zijn.

De politie is vervolgens met meerdere eenheden uitgerukt. Op een foto op sociale media is te zien dat agenten de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten hebben toegepast. Hierbij benaderen agenten de verdachten met gerichte en geladen vuurwapens.

Tekst loopt door onder tweet

Bedreigen

Al snel bleek dat de mannen geen echte vuurwapens hadden, maar airsoftwapens. Deze wapens zijn verboden op de openbare weg omdat ze moeilijk te onderscheiden zijn van vuurwapens en daarnaast gebruikt kunnen worden om iemand te bedreigen.

De airsoftwapens zijn dan ook in beslag genomen. Daarnaast zijn de twee verdachten gearresteerd. Het gaat om een 29-jarige man uit Dordrecht en een 53-jarige man uit Hippolytushoef.

De politie zegt tot slot dat ze hun wapens ook moesten richten op een vrouw en kinderen die bij de mannen hoorden.

12 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Best wel jammer dat het toch elke keer net goed gaat. Een keer een flinke schotenwisseling zorgt er wellicht voor dat mensen zich voortaan wel twee keer bedenken om met dit soort onzinspul de straat op te gaan.

 2. erwin

  @JdV: hahahaha

  “De politie zegt tot slot dat ze hun wapens ook moesten richten op een vrouw en kinderen die bij de mannen hoorden.”
  lekker stel bij mekaar…

 3. Herman

  Stoer hoor…
  Die mannen waren gewoon wat aan het spelen op een suf terrein. Als ze dit nu midden in woonwijk deden, was het verhaal wellicht anders.

 4. Esrin W.

  Even iets voorzichtiger zijn met het “koud” plaatsen van dit soort berichten DUIC, de meeste mensen hier leven in een bubble en denken nog steeds dat dit alleen in films gebeurt omdat wapens “bij de wet verboden zijn”. De bubbeltjesmensen kunnen hiervan schrikken.

 5. Geenstijl@Utrecht🤪

  Iedereen weet dat je met dit soort wapens niet in het openbaar op straat moet lopen I.v.m. de veiligheid, en deze maloten wisten het niet.

 6. Liar

  er speelde niemand, het was gewoon een handel in replica’s tussen twee leden van de airsoft Association.

 7. Scherpschutter

  Man man man. Geef die mannen hun speeltjes terug, een bosje bloemen aan de vrouwen, wat speelgoed voor de kids, bied je excuses aan en ga in hemelsnaam boeven vangen.

 8. JdV

  @herman. Ja inderdaad. Gewoon op een terrein waar veel mensen werken. Das heel normaal in plaats van op een afgesloten terrein.
  @liar: En uiteraard doe je dat op de openbare weg in plaats van gewoon thuis. Heel normaal inderdaad. Proest.

 9. Moniek

  Deze dingen lijken kennelijk erg op echte wapens. Hoe kan het dan dat ze mogen worden verkocht?

 10. Jord in de Kelder

  Zo he, die zullen trots zijn! *slow clap* Echt heldenwerk weer!

 11. Pee

  Als er zo’n wapen op je gericht word gaat bij iedereen de handen omhoog want het is niet te onderscheiden van echte wapens .
  het is ook niet normaal als je mensen op straat tegenkomt die met zo’n wapen lopen te paraderen .
  voor het zelfde geldt was er een liquidatie op touw.

 12. waldorff

  Komen die gasten mooi mee weg-want wie ziet nou op een afstandje dat dit nepwapens zijn?
  En waarom ga je hier in hemelsnaam-net als in de film-een overdracht mee doen op een industrieterrein??? doe dat lekker ff ergens binnenshuis…
  Dus wat mij betreft wel complimenten aan de politie

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).