Twee mannen neergestoken op Utrecht Centraal; politie arresteert minderjarige verdachte Twee mannen neergestoken op Utrecht Centraal; politie arresteert minderjarige verdachte

Twee mannen neergestoken op Utrecht Centraal; politie arresteert minderjarige verdachte

Twee mannen neergestoken op Utrecht Centraal; politie arresteert minderjarige verdachte
Twee mannen zijn dinsdagavond gewond geraakt nadat zij werden neergestoken in de stationshal op Utrecht Centraal. De politie heeft een minderjarige verdachte aangehouden.

Twee mannen zijn dinsdagavond gewond geraakt nadat zij werden neergestoken in de stationshal op Utrecht Centraal. De politie heeft een minderjarige verdachte aangehouden.

Rond 21.55 uur kwam de melding over het steekincident binnen bij de politie. Wat er precies is gebeurd is niet bekend. Wel is duidelijk dat twee mannen, van ongeveer 18 en 20 jaar, gewond zijn geraakt.

Agenten hebben vervolgens met behulp van camerabeelden een 17-jarige verdachte kunnen aanhouden. Het onderzoek naar de toedracht loopt nog. De politie roept daarbij de hulp in van eventuele getuigen.

8 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Altijd maar weer die minderjarigen. Voor de veiligheid moeten we minderjarigen gewoon gaan verbieden. Het station moet worden gesloten want dat gebeurd ook als dit in een kroeg zou zijn gebeurd. En het gebruik van messen uiteraard verbieden, eten doet u maar met een lepel (vorken zijn ook steek-gevaarlijk).

 2. Wies

  Blijft een gezellige plek. Kwam laatst terug van CS op een zeer christelijk tijdstip en het was Sodom en Gomorra in de tunnel naar de fietsenstalling. ‘Minderjarigen’ die over poortjes sprongen. Vervolgens een pissende man in die gang. Daarna bekvechtende ‘jongeren’ op de trap. Geen handhaver te bekennen, vast te druk met boetes voor fietsen zonder licht.

 3. Yoyo

  @ Wies

  Ach ja, de Gotham-City-toestand (een samenleving in normverval), waar ze een Batman nodig hadden, begint steeds meer standaard te worden, door een gebrek aan fatsoen en respect tussen, met name een bepaald type jongern onderling (en vreemd genoeg ook veel haatdragende boomers).

  Verder durven, ook mensen in functie, hun opgelegd door managers van boven, niet meer kordaat op te treden. Gisteren groepje jongeren in de trein met gedrag waardoor alle normale reizigers de coupé ontvluchtten, namelijk over de stoelen heen rennen, schreeuwen, hard muziek draaien zwart in de 1e klas zitten en schreeuwen, afval over de vloer kwakken en hardop via speaker telefoon drugsdeals bespreken en autokraken bespreken. De conducteur kwam 2x niet verder dan niet meer doen lieve jongens en ging deze heren ook nog reisinformatie verstrekken. Adequate hulp via het ondersteunende whatsapp nummer? Had je gedacht……Daar kom je ook in een bureaucratische wirwar terecht en de conclusie is zo vaak dat ze niks voor je kunnen betekenen.

 4. Koel Hoofd

  Wederom promotie voor de auto.

  Dat gezegd hebbende, de Nederlandse jongeren zijn tegenwoordig echt wel behoorlijk ontspoort wegens gebrek aan opvoeding en pamperen van de emotionele beleving. Dit jaar is dan ook een heel gênant toppertje van Nederlandse jongeren met korte lontjes en wapens die anderen te lijf gaan in onderhand heel Europa….
  Op de weg idem dito, het regent ongevallen vanwege absurdistisch wangedrag.

 5. Geenstijl@Utrecht

  Ieder volk krijgt wat het kiest zou ik willen zeggen,in dit land is er totaal geen respect of solidariteit meer te vinden,met dank aan de huidige politieke partijen.

 6. JdV

  @yoyo: als je er voor kiest om met het Onrendabelen Vervoer te reizen past dit verhaal prima in de normale gang van zaken. Koop een auto.

 7. Massegast

  @Wies en @Yoyo — O, o wat blijft de overheid bang en laf om z’n macht te laten zien en voelen. De beschreven toestanden vragen om een ‘ander taalgebruik’ dan de softspeak die de NL overheid het liefste hanteert. Denkend dat iedereen met dezelfde redelijkheid begiftigd is als zijzelf. Forget it. Veel is gerelateerd aan de drugsbusiness in brede zin: grote en kleine jongens, die onderling verschillen van inzicht ‘behandelen’. We hebben in de jaren 90 gezien hoe men de ‘Tunnel’ onder Hoog Catharijne aanpakte. Geen aanpak dus. Het kon jaren bestaan totdat het gemeentelijk energiebedrijf werd verkocht. Toen kon de zaak voor veel geld worden afgekocht met gebruikersruimtes en hostels, voorzien van veel personeel. Duur dus. Maar repressie? Nee bah, dat is zoiets van vroeger en vergeet het waterbedeffect niet. Dan worden we een politiestaat. En dat willen we toch niet met z’n allen. Enzovoort, enzovoort.

 8. yoyo

  @ JdV

  Wat een onzin. Met de trein ben ik doorgaans veel sneller op mijn plek van bestemming (scheelt vaak een half uur in positieve zin), veel comfortabeler (ik kan rustig lezen, of werken wanneer ik wil) en ik heb minder stremmingen (nooit file bijvoorbeeld of boerenprotesten), is er een stemming, kan je doorgaans omreizen. Ik kom veel uitgeruster thuis dan wanneer ik in ene auto reis.

  Ik vraag alleen aan NS en de overheid of ze kordaat wil optreden tegen mensen die de samenleving verpesten. Gewoon uit de trein gooien en een trein-/ gebiedsverbod opleggen en hogere poortjes bouwen, die niet te omzeilen zijn en op basis van gezichtsherkenning (zoals in de Rotterdamse metro) de poortjes gesloten laten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).