Twee miljoenste coronavaccin in de regio toegediend in Jaarbeurs in Utrecht Twee miljoenste coronavaccin in de regio toegediend in Jaarbeurs in Utrecht

Twee miljoenste coronavaccin in de regio toegediend in Jaarbeurs in Utrecht

Twee miljoenste coronavaccin in de regio toegediend in Jaarbeurs in Utrecht
Op de XL vaccinatielocatie in de Jaarbeurs in Utrecht is woensdagmiddag de twee miljoenste prik gezet in de regio gezet. Het ging om een boostervaccin dat is toegediend aan de 30-jarige Camiel Essers.

Op de XL vaccinatielocatie in de Jaarbeurs in Utrecht is woensdagmiddag de twee miljoenste prik gezet in de regio gezet. Het ging om een boostervaccin dat is toegediend aan de 30-jarige Camiel Essers.

In heel Nederland zijn er tot en met zondag 2 januari ongeveer 24,7 miljoen eerste en tweede vaccinaties toegediend. Daarnaast zijn er ook nog eens ruim 4,7 miljoen boostervaccinaties en derde prikken gezet. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Ongeveer 2 miljoen van die vaccins zijn dus toegediend in de regio Utrecht.

Op 6 januari 2021 werd in Nederland het eerste coronavaccin toegediend. Dit werd gedaan in Houten, buurgemeente van Utrecht. “Vanaf dat moment is het vaccinatieprogramma in de regio Utrecht non-stop doorgegaan”, schrijft de GGD regio Utrecht.

Essers geeft les op de Utrechtse school X11 aan 3 en 4 vmbo. Op de vraag waarom hij zich heeft later vaccineren met een booster zegt hij tegen de GGD: “Ik wil op vakantie kunnen gaan en zo snel mogelijk weer op pad kunnen om wat te eten of te drinken met vrienden.”

6 Reacties

Reageren
 1. Peet prik

  Complimenten voor ggd

 2. Hetty

  Peet Prik, zeker weten ! Wat was het, alweer, uitstekend geregeld. Heel vriendelijke GGD-medewerkers, en toen ik samen met mijn vriend, langs een hele rij stoelen met mensen, letterlijk over de rode loper, helemaal naar voren mocht lopen, had ik even het gevoel, in de kerk te zijn. Samen over de rode loper naar het altaar lopen, wie weet…
  Heel snel kregen we onze booster, Moderna. Blij en opgelucht, omdat we ons na ongeveer twee weken beter beschermd wisten, verlieten we na een kwartier Hal 1 van de Jaarbeurs. Maar niet, nadat we het ons tijdens het kwartier overhandigde papiertje met een breed lachende emoticon aan de uitgang hadden ingeleverd, want…dik tevreden, hartelijk dank en onze complimenten voor alle medewerkers !

 3. RABE

  Gefeliciteerd, lekker belangrijk.
  Na de booster kreeg ik de uitnodiging om een afspraak te maken.
  Lekker bezig.

 4. Berend

  Super dit, zo kan het ook. Wat een goede zorgen van het personeel.

 5. Hugo Aylva

  @RABE: dat is onnodige negatieve framing. De werkelijkheid is dat je niet hoeft te wachten op je uitnodiging, maar dat je al eerder een afspraak mag maken op basis van je geboortejaar. Dat betekent dat we nu al een paar miljoen prikken meer hebben kunnen zetten dan wanneer iedereen op zijn/haar brief had moeten wachten. En dat is inderdaad ‘lekker belangrijk’. Dat betekent ook dat de systemen alsnog je uitnodigingsbrief uitspugen , maar dat ‘ongemak’ moeten we er maar voor over hebben, niet waar?

  @Hetty: helemaal eens, het verbaast me iedere keer weer hoe super het geregeld is bij de GGD-prikloacaties. Heel soepel en vriendelijk allemaal.

 6. RABE

  Hugo, in de brief staat een telefoonnummer en daar gaat het om. Nog lang niet iedereen heeft toegang tot internet, vaak vanwege een kleine beurs of beperking. Deze mensen kunnen dus niets on line en moeten alles per telefoon doen. Dit jaagt de mensen op hoge kosten, want het duurt lang voordat je contact hebt. En dan tikt de teller.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).