Twee personen gearresteerd bij protestmars tegen coronabeleid in Utrecht Twee personen gearresteerd bij protestmars tegen coronabeleid in Utrecht

Twee personen gearresteerd bij protestmars tegen coronabeleid in Utrecht

Twee personen gearresteerd bij protestmars tegen coronabeleid in Utrecht
Twee personen zijn zondagmiddag in Utrecht aangehouden tijdens een protestmars tegen het coronabeleid. De demonstranten zouden agenten hebben beledigd.

Twee personen zijn zondagmiddag in Utrecht aangehouden tijdens een protestmars tegen het coronabeleid. De demonstranten zouden agenten hebben beledigd.

Zo’n 500 mensen liepen zondagmiddag in Utrecht mee met een protestmars tegen het coronabeleid van de regering. Tijdens de demonstratie zouden twee personen agenten hebben uitgemaakt voor ‘vuile NSB’ers’. “Dat vonden we iets te ver gaan”, aldus een woordvoerder van de politie. De twee zijn dan ook aangehouden.

De demonstranten verzamelden zich op het Jaarbeursplein. Na twee korte toespraken begon de stoet te lopen in de richting van de Van Sijpesteijntunnel. Er reed ook een auto mee met een aanhanger waar speakers op stonden.

Bij het restaurant Waku Waku aan het Vredenburg werden onder meer bloemen gelegd en kaarsjes aangestoken. Eerder moest de horecazaak sluiten omdat zij weigerden coronapassen te controleren.

Tekst loopt door onder afbeelding

You’ll Never Walk Alone

Vervolgens liepen de demonstranten over het Vredenburg richting het Janskerkhof. Bij het Bockbierfestival, dat op het Janskerkhof plaatsvond en waar bezoekers de coronapas moesten laten zien, werd door enkele betogers kort gedemonstreerd tegen dat systeem.

De stoet liep richting de Catharijnesingel om vervolgens via de Voorstraat het Vredenburg op te gaan. Wederom werd er bij Waku Waku weer even stilgestaan en zong de groep You’ll Never Walk Alone.

De protestmars eindigde weer op het Jaarbeursplein. Op de twee aanhoudingen na is de demonstratie volgens de politie rustig verlopen.

Gekoppelde berichten

42 Reacties

Reageren
 1. wollie

  gaat het verzet nog steeds over de QR-code? of spelen er andere grieven?

 2. Don

  Wat een weer treurige verzameling respectloze mensen. Respectloos naar de zorgmedewerkers en de nabestaanden van de corona slachtoffers. Vraag me af of ze het niet willen of niet kunnen begrijpen. Hoe lang worden dit soort demonstraties nog toegestaan.

 3. Baliekluiver

  De bonte optocht stond ook nog even stil bij het ziekenhuis. Daar werden onder luid gejoel levensgrote middelvingers van marsepein uitgereikt aan de dolgedraaide zorgmedewerkers die daarbij één voor één recht in hun gezicht werden uitgelachen.

 4. buurtbewoner

  een stoet van mensen die niet overweg kunnen met de realiteit……

 5. Eykpunter

  Dit Qr code systeem is bedoeld en bedacht om een groep mensen te treiteren, waarbij iedereen medeplichtig wordt gemaakt aan het pesten. Als Christen kan ik daar niet aan meedoen, ook al heb ik mij laten vaccineren en zou ik makkelijk zo’n code kunnen krijgen, want Christensen treiteren of pesten niemand en mogen zich ook niet medeplichtig laten maken door met dit systeem mee te doen. Dit systeem is immoreel en kwaadaardig. Jammer dat zo weinig mensen ertegen protesteren.

 6. w

  altijd weer die bizarre mix van rooibosthee en baudetjes….

 7. Herman

  Stoer hoor, ga eens wat mensen op de ASW arresteren, maar gebeuren ergere dingen

 8. Scherpschutter

  Vorige week diende Forum voor Democratie een motie in in de tweede kamer. Een motie die uit een simpele intentieverklaring bestond; nooit zal er in Nederland een sociaal krediet systeem worden ingevoerd. U raadt het nooit, maar de motie werd verworpen…Verworpen! Alleen PVV en FvD stemden voor de motie. Ergo; VVD, D66, GroenLinks, PvdA en alle andere partijen zijn NIET tegen een sociaal krediet systeem. Kennelijk zien ze het wel zitten…

  Een dergelijk protest is even zinloos als helaas bitter noodzakelijk. Niet alleen in de Utrechtse lucht wordt een steeds vettere zweem van een onwelriekende naderende dictatuur waarneembaar….Don en Baliekluiver lijken alvast klaar voor de spreekwoordelijke slacht.

 9. Ooginaller

  Gehoord langs de kant van de straat:

  – Vrouw (60): “Wat hoor ik nu?”
  – (haar) man (ook 60): “Wappies…”
  – Vrouw: ”Ooooohhhh.”

  En ze liepen schouderophalend verder.

  Niemand die zich nog wat aantrekt van deze demo’s.

 10. Alex

  Sja @ Scherpschutter, als we alle moties van FVD moeten gaan behandelen kunnen we wel een extra kamer erbij openen. Dat een motie niet behandeld wordt betekent niet dat ze het direct ‘zien zitten’. Ben je je scherpte zo langzamerhand aan het verliezen?

 11. Ton

  “Ziekenhuis Zwolle moet operaties afbellen vanwege toestroom coronapatiënten.
  Het Isala-ziekenhuis in Zwolle heeft twintig patiënten die op de wachtlijst stonden voor een inhaaloperatie zaterdag afgebeld.”
  Maar dat zal wel nepnieuws zijn.

 12. wollie

  uit het tegenstemmen op een motie kan niet worden opgemaakt dat die partij dús het tegengestelde vindt. slechts dat ze het met de inhoud van de motie niet eens is.

 13. Scherpschutter

  @Alex

  U begrijpt het niet helemaal geloof ik. De motie is behandeld en er is gestemd. De motie is verworpen.

  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/stemmingsuitslagen/detail?id=2021P16618

  Waarom zou je hoofdelijk expliciet TEGEN een motie stemmen die een intentieverklaring is om NOOIT een sociaal krediet systeem in Nederland in te voeren, tenzij het je bedoeling is om zulks te doen….?

  @wollie

  Nee? Dan ben ik benieuwd wat er volgens u wel afgeleid kan worden uit een hoofdelijke stemming waarin een extreem-links totalitair technocratisch controlesysteem niet mordicus uitgesloten wordt…LOL

 14. W.

  Die motie over dat sociaal kredietsysteem is ingediend tijdens een debat dat over iets totaal anders ging. Bovendien heeft niemand, geen kabinet of parlementariër, ooit een dergelijk voorstel gedaan. Dus het slaat nergens op om een dergelijke motie ineens aan te nemen, alleen omdat een paar dwazen met tunnelvisie een groot complot zien in de QR code. Sterker nog, je gaat dat soort ongegronde waanideeën legitimeren als je daar als parlement serieus over gaat stemmen. Echter, met blanco stemmen wordt zo’n idiote motie aangenomen, dus dan maar een stem tegen.

  Het is gewoon een typische goedkope truc van FvD om hun samenzwerings- en complottheorieën salonfähig te maken en tegelijkertijd hun politieke tegenstanders een hak te willen zetten. Want iedereen die tegen deze motie stemt zou wel voor zo’n sociaal kredietsysteem moeten zijn natuurlijk – iets wat pertinent onwaar is. Uiteraard wordt dat wel als zodanig breed uitgemeten door FvD en haar aanhangers. Het is een abjecte vorm van politiek bedrijven, gestoeld op polarisatie en manipulatie.

 15. Kees Truijens

  @Don
  Inderdaad, respectloze mensen en nog egoïstisch ook. Maar sta hun demonstraties toe. Demonstreren is je goed recht in Nederland. We zijn hier niet in China. En verder, veel indruk lijken ze niet te maken.

 16. Binnenstadbewoner

  @W inderdaad.

 17. alex

  @Scherpschutter Omdat je nou eenmaal niet alle tijd van de wereld hebt om alle complot theorie doordrenkte moties die FVD indient te behandelen

 18. w

  @scherpschutter
  die manische fantast van fvd wordt (terecht) niet serieus genomen, dat zou u ook kunnen overwegen…

 19. Scherpschutter

  @W.

  Al is de motie ingediend tijdens een discussie over erwtensoep; de uitkomst verandert er echt niet door.

  VVD, D66, Groenlinks, CDA, PVDA, SP en vrijwel alle andere partijen hebben niet TEGEN de invoering van een extreemlinks sociaal krediet horror-systeem gestemd…En dat roept natuurlijk zeer ernstige vragen op!

  Stel je bij wijze van gedachtenexperiment voor dat het om nazisme ging, om uw banaankromme argumenten eens te toetsen….De wereld zou te klein zijn.

 20. joop

  Alex, Wat heeft het voor een zin voor een dergelijke motie te stemmen. Over 10 jaar andere mening, andere partij, andere mensen. Je kunt niet voor NOOIT stemmen. Meningen, inzichten veranderen. Over 100 jaar zijn we zeker dood en wat dan … moeten de volgende generaties met een NOOIT van ons zitten. Het kan geen stand houden. Nooit is simpelweg niet uitvoerbaar.

 21. joop

  mijn reactie betreft scherpschutter, ik maak een foutje sorry

 22. joop

  Eykpunter ben je zo naief of wat? De Christelijke theorie is gericht op minderwaardigheid. Als je niet in die god gelooft kom je niet in die hemel. Spookje a de god en sprookje b de hemel. het geloof is een en al ongelijkheid, uitsluiting en ga maar door.

 23. joop

  scherpschutter, Wat heeft het voor een zin voor een dergelijke motie te stemmen. Over 10 jaar andere mening, andere partij, andere mensen. Je kunt niet voor NOOIT stemmen. Meningen, inzichten veranderen. Over 100 jaar zijn we zeker dood en wat dan … moeten de volgende generaties met een NOOIT van ons zitten. Het kan geen stand houden. Nooit is simpelweg niet uitvoerbaar.

 24. Cor

  Scherpie, meer dan de helft van de stemmen voor die motie komt uit de partijen die je nu als dictatoriaal probeert af te schilderen. Bovendien heeft niemand van GroenLinks, SP of PvdA tegen deze motie gestemd, juist voor. Tot zover extreemlinks.

 25. JdV

  @joop. Onzin. Onze wetgeving die we dagelijks gebruiken stamt voor een deel uit de tijd van Napoleon. Ook ons kiesstelsel en andere grondwetsartikelen zijn al honderd(en) jaar oud. Moord is nog steeds verboden, dat veranderd echt niet. We rijden aan de rechterkant van de weg. We kiezen een parlement. Etc etc.
  Dus je kan best nu iets afspreken en je daar over 100 jaar nog steeds aan houden.

 26. UTRECHTSE JANTJE

  Ik kan mij wel vinden in de standpunten van @ Don , @ Buurtbewoner en @ Ooginaller hoor maar @ Baliekluiver vindt je het niet triest , dat die groep mensen , die hun stinkende best doen , om ons gezond te maken in het ziekenhuis … Zo minderwaardig behandeld worden …. En @ Eykpunter ik weet niet wat het christelijke geloof ermee te maken heeft , en ik begrijp al helemaal niet , alsdat christenen niet zouden pesten of treiteren …. Kijk eens terug in de tijd , en naar al die schandalen van misbruik van kinderen door de jaren heen …. Nee mijn beste , ondanks mijn christelijke achtergrond , heb ik dat geloof achter me gelaten , sinds ik bij m’n volle verstand ben gekomen … en beste @ Scherpschutter , ik ben het in het verleden regelmatig met je eens , maar wat bedoel je nou met die ,, spreekwoordelijke slacht ,, ik denk dat wij hier allen daarvoor wel stevig genoeg in onze schoenen staan hoor !!!

 27. Toine Goossens

  Nog slechts 500 over. De animo zakt sterk in. Dat is niet zo vreemd. 80-90% van de IC Corona patiënten zijn niet gevaccineerd. Nog steeds overlijden er daar een hoop van. De wal keert het schip.

  Gelukkig hebben politici van alle pluimages er voor gezorgd dat er niet nog veel meer Nederlanders zijn overleden.

 28. Binnenstadbewoner

  @ ss het gaat hier niet om sociale kredietsysteem maar om FvD propoganda en sinistere poging tot misleiding. Geen enkele politicus heeft voor invoering van sociale kredietsysteem gepleit. Niet aan de orde. FvD koppelt de motie verder aan de – terechte – coronamaatregelen. Stemmen voor de motie zou ook inhouden tegen de noodzakelijke coronamaatregelen stemmen. Partijen die tegen zo’n onzinmotie stemmen worden ingezet als ‘bewijs’ dat er een duister complot gaande is.

 29. Lava

  Hilarisch – door gewoon de link te volgen die Scherpschutter hier zelf plaatst en een paar keer te klikken zie je dat hij gewoonweg de boel bedondert: GroenLinks, PvdA, SP, Denk en Volt hebben allemaal vóór de deugmotie van FvD gestemd. De regering tegen, waarschijnlijk inderdaad om puur formele redenen.

  Het is wel vaker duidelijk dat Scherpschutter in een andere realiteit leeft, maar dat het zo erg was dat hij gewoon letters anders leest of kolommen door elkaar haalt…

  Afijn, uiteindelijk is wél gelukt waar het waarschijnlijk om te doen was: de discussie kapen en afleiden van waar het echt over gaat: de asociale wappies die zondag weer eens hun gebrek aan realiteitszin en medemenselijkheid moesten etaleren. Wat verder nog steeds hun goed recht is, want de onvrije dictatuur waar ze over mekkeren bestaat hier helemaal niet.

 30. Cico

  Al die ongevaccineerden mekkeren over toegang tot horeca, maar hebben letterlijk voorrang op de IC waar 80% ongevaccineerd is en wederom dreigt te bezwijken.

 31. Jeroen

  Nederland heeft normaal gesproken 1150 IC plekken waarvan ongeveer 70% bezet is. Op dit moment liggen er 146 COVID patienten op de IC. Dat is 13%. Bezwijken lijkt me wat dat betreft voorlopig nog wat voorbarig

 32. Speak Up

  Zoals zo vaker gebleken is Scherpschutter 1 van de grootste verspreiders van Fake News en desinformatie via dit medium.

  De berichten worden de wereld in gestuurd, zijn out in the open, de verdachtmakingen zijn de wereld ingestuurd, het wantrouwens en de polarisatie zijn gevoed, de zaadjes zijn geplant.

  Ik kan geen andere conclusie meer trekken dan dat het heerschap hier precies op uit is. Dat s gevaarlijk voor de samenleving. Het voedt het wantrouwen in ALLES en daardoor kunnen de zaken die echt slecht gaan, een overheid die wel degelijk soms steken laat vallen bijvoorbeeld, niet meer serieus aan de kaak gesteld worden. Alles wordt namelijk op 1 hoop gegooid.

  Dat is gevaarlijk. Het polariseert de samenleving, tast JUIST de vrije open democratische samenlevingen aan, zet mensen tegen elkaar op, maakt mensen boos, laat mensen vertrouwen verliezen in zaken die nog wel goed gaan. Dit creëert chaos en onrust. Precies waar verspreiders van desinformatie op uit zijn., naast het verdelen van mensen in 2 extreme kampen.

  We weten daarnaast niet IWIE OF WAT scherpschutter is. Wie zit er achter deze massale verspreiding van fake news en desinfo en met welke bedoeling? Ik kan niet anders meer concluderen dan dat mensen als hij de samenleving proberen kapot te maken namelijk. Het geschreven woord kan net zo gevaarlijk zijn als een kogel namelijk

  DUIC moet mensen die dit herhaaldelijk, opzichtig doen, helemaal geen podium meer geven. Dit heeft niets met het vrije woord of vrijheid van meningsuiting te maken. Het is iemand die ergens op uit is en daar instrumenten en gereedschappen voor gebruikt, Dit is gevaarlijk, want sloopt de samenleving. Voor zover andere factoren daar niet al debet aan zijn. Dit kunnen we er niet ook nog bij hebben.

  Met betrekking tot het door hem aangehaalde voorbeeld. De partijen die hij noemt en verdacht maakt zijn allen partijen die voor de motie van FVD hebben gestemd (zoals Groen Links, PvdA en SP) en op basis van dit punt het dus met Thierry EENS ZIJN (en over hun eigen schaduw heen stappen), ook al is Thierry zelf juist 1 van de grootste bedreigingen voor onze open samenleving.

 33. K

  @Speak Up: HEAR, HEAR!
  U verwoordt precies hetgeen wat ik ook denk.

 34. JdV

  @SpeakUp: Mensen zoals u die democratisch gekozen politici betichten een van de grootste bedreigingen van de samenleving te zijn (geen feit, fake news dus) zouden geweerd moete worden van DUIC. U geeft zelf hiermee aan het democratische proces in NL ondergeschikt te vinden aan uw deug-mening en u kwalificeert uzelf daardoor als een gevaar voor de democratie.

 35. Speak Up

  @ Lava

  Het erge is dat de coronasceptici vaak week in week uit vrijelijk mogen demonstreren. Het aantal keer dat zij beperkt zijn in hun demontstratierecht is werkelijk op 1 hand te tellen en had te maken met geweldadige confrontaties vanuit de demonstranten.

  Bij het woonprotest afgelopen zondag en de meer dan nodige acties van Exctinction Rebellion, grijpt politie en justitie en overheid super hardhandig in, bij het minste of geringste. Waarom? Omdat de wereld van het grote geld (vastgoed, olie, boeren) bedreigd wordt in het maken van giga winsten Ook al leidt deze korte termijnwereld van het geld ons de komende 50 jaar regelrecht de ondergang in.

  Coronasceptici, wappies hoe u wil, hebben weinig reden tot klagen. Ze mogen vrijelijk zo goed als overal hun maatschappij kapotmakende onzin (net zo kwalijk als een CDA en VVD die onze samenleving slopen overigens) verkondigen.

 36. Scherpschutter

  Ik constateer dat Speak Up en K. het over alles lijken te willen hebben, behalve dat de Tweede Kamer een motie heeft afgeschoten dat er ooit een horror als een sociaal krediet systeem wordt ingevoerd…

  Waarom zou dat zo zijn?

 37. Speak Up

  @ niet zo scherpie

  We hebben dan ook vooral een probleem met CDA en VVD in de 2e kamer. Niet met de partijen die oppositie voeren vanuit de linkerhoek.

  Overigens zijn moties van de PVV en Forum voor de bühne, als er immers 2 partijen al meer dan eens hebben laten zien juist een bedreiging voor een open en democratische samenleving te zijn, dan zijn zij dat wel. Zij zijn immers niet zo dol op andersdenkenden en zullen er alles aan doen om deze monddood te maken. Niet voor niets lopen er financieringsstromen voor zowel PVV als Forum via Polen, Hongarije en de voormalige USSR.

 38. Ton

  @Scherpschutter 19/10/2021 – 16:49
  “De berichten worden de wereld in gestuurd, zijn out in the open, de verdachtmakingen zijn de wereld ingestuurd, het wantrouwens en de polarisatie zijn gevoed, de zaadjes zijn geplant.”

 39. Speak Up

  @ JdV

  Dat iemand gekozen is in de 2e kamer, maakt nog niet dat ze geen bedreiging kunnen zijn voor de democratie.

  En het maakt al helemaal niet dat ik geen kritiek op hun eigen handelen mag uiten op een lokaal medium. Ik zou daarmee juist NIET geweerd moeten worden, want ik maak dit juist bespreekbaar. Ik verspreid dan ook geen fake news, want baseer me op uitspraken van de politici zelf.

  Dictators genoeg wereldwijd, die ooit het parlement in gekozen zijn. We zien in Polen en Hongarije dat de grootste partijen aldaar in een proces van stappen de eigen democratie om zeep aan het helpen zijn.

  Een 2e kamerlid (van Forum) dat AIDS voor hetero’s ontkent bijvoorbeeld is een regelrechte bedreiging van de open, vrije, democratische samenleving en zou op basis van dergelijke uitspraken strafrechtelijk aangepakt moeten worden en geschorst moeten worden als volksvertegenwoordiger.

  Nogmaals: Fake News en Desinformatie slopen een samenleving> sterker nog> het is precies de reden waarom beiden opzettelijk verspreid worden. het is net zo schandelijk als de neo-liberale partijen aan de macht die ook meehelpen onze samenleving te slopen.

  Dat Groen Links, de PvdA, de SP (en nog meer partijen)het niet eens zouden zijn met de motie van Forum tegen een Social Credit systeem is pertinente onzin. Men was het in dezen met Forum eens. Leugens hier over verspreiden op een medium valt onder de noemer het verspreiden van desinfo en het verdacht maken van mensen en partijen> propaganda dus.

  De partijen die je moet vrezen zijn juist met name het CDA en de VVD in Nederland en de partijen die tegen hen aanschuren. Waarom Forum en PVV problematisch zijn, zit hem al in hun financiering. Waar men ook niet open over is. Men krijgt geld overgemaakt vanuit Vlad. P. uit de voormalige USSR. Meerdere malen bewezen. Dat geld krijgt men om onze samenleving overhoop te halen

 40. Scherpschutter

  @Speak Up

  Ik merk dat u nog vastgeroest zit in de voorgespiegelde democratische illusie van verschillende partijen.

  U heeft geen probleem met partij x of y of z. U heeft een probleem met staatsvertegenwoordigers (beroepsacteurs, die er niet zitten voor u) die een sociaal krediet systeem niet hebben willen uitsluiten.

 41. Spiegel

  @speak up. Bij de woonprotesten zorgden ultra linkse relschoppers (Antifa) voor verstoring en Exctinction Rebellion blokkeert zonder aankondiging verkeerspunten. Dat is bij wet verboden. Kortom terecht dat de politie daarbij ingrijpt, net als bij COVID protesten waarbij overtredingen werden begaan. Qua intolerantie qua mening zie ik niet veel verschil tussen ultra links, extreme klimaatactivisten en extreem rechts / Forum.

  Daarnaast betoog je tegen nep informatie te zijn, maar beschuldigd PVV en FVD gefinancierd te zijn door Poetin? Heb je daarvoor bewijs? Was even aan het googelen, maar zelfs een (extreem) linkse krant als Trouw zegt “Harde bewijzen van financiële banden heeft Zembla alleen niet gevonden”

  “Het is erg dat corona sceptici wekelijks morgen protesteren”. Maar PVV en Forum zijn “niet zo dol op andersdenkenden en zullen er alles aan doen om deze monddood te maken.”? Nogal inconsequent?

  Je extreem linkse voorkeuren zijn duidelijk en dat mag in een democratie als Nederland. Net als je constante inconsequenties in je betogen. Maar die vrijheid geldt ook voor andere meningen, ook als ze jou niet aan staan. Jij wilt die meningen verbieden of inperken, maar daarvoor moet u naar een dictatuur als Cuba, Venezuela, China of Noord Korea.

 42. Speak Up

  Ah

  De eerste trol is er al weer.

  @Spiegel

  Welke ultra linkse demonstranten precies bij het woonprotest? U bedoelt gewoon normale mensen die nogal moeite hebben met de compleet vertyfte woningmarkt? Iedereen die tegen het verwerpelijke neo-liberalisme is (want komt slechts 1-10% van de mens ten goede; en 90-99% niet) is ineens (exteeem of) links?

  Extinction Rebelion is niet extreem links overigens. Ze komt simpelweg voor een betere wereld op. Men is wel het praten en het niets doen beu. Het compromis met mensen die van de wereld vernietigen een verdiemodel hebben gemaakt is niet mogelijk, want dan gaat hun verdienmodel eraan.

  Antifa is een verzanelnaam en bestaat niet als georganiseerde beweging. Je kan je er niet bij aansluiten. Het staat voor anti facisme overigens. Daar zou ieder weldenkend mens het mee eens moeten zijn. Wie framed anitfa als de vijand? Juist zij die aan de kant van het facisme staan. Dat zou je toch te denken moeten geven.

  Er is niks (extreem) links aan mij. Ik zit behoorlijk ver in het genuanceerde grijze midden van ons politiele spectrum. Door mij als extreem of links neer te zetten is een tactiek, een frame, om de wereld steeds verder te laten verrechtsen.

  Net als dat ik niks met de politieke systemen in Cuba, Ch., Venezuela of Noord K. heb. Die systemen vind ik zelfs meer dan verwerpelijk. U framed mij. Maakt verbindingen die er niet zijn. Doet aannanes nergens op gebasseerd. Kortom. Trollentactieken. Precies dat wat verspreiders van fake news en desinfo doen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).