Utrechter (21) verdacht van betrokkenheid bij ongeval A2 waarbij 20-jarige vrouw uit Nieuwegein overleed Utrechter (21) verdacht van betrokkenheid bij ongeval A2 waarbij 20-jarige vrouw uit Nieuwegein overleed

Utrechter (21) verdacht van betrokkenheid bij ongeval A2 waarbij 20-jarige vrouw uit Nieuwegein overleed

Utrechter (21) verdacht van betrokkenheid bij ongeval A2 waarbij 20-jarige vrouw uit Nieuwegein overleed
De politie heeft twee mannen uit Utrecht gearresteerd na het dodelijk ongeval woensdagavond op de A2 bij Nieuwegein. Het zou gaan om een 21-jarige die mogelijk direct betrokken was bij het ongeluk en een omstander die weigerde instructies van de politie op te volgen. Een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein kwam om het leven.

De politie heeft twee mannen uit Utrecht gearresteerd na het dodelijk ongeval woensdagavond op de A2 bij Nieuwegein. Het zou gaan om een 21-jarige die mogelijk direct betrokken was bij het ongeluk en een omstander die weigerde instructies van de politie op te volgen. Een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein kwam om het leven.

Woensdagavond rond 22.50 uur wordt er bij de politie een ernstig ongeval gemeld op de A2 bij Nieuwegein. Twee auto’s waren direct bij het ongeval betrokken. De inzittenden van één van de auto’s waren gevlucht. Twee andere auto’s raakten indirect door het ongeval beschadigd.

De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en de hulpverlening werd opgestart. De A2 werd afgesloten zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. In één van de betrokken auto’s zat een 20-jarige vrouw uit Nieuwegein. Ze was ernstig gewond en overleed ter plaatse.

Jerrycans

Een auto werd aangetroffen zonder dat de bestuurder of eventuele inzittenden aanwezig waren. In deze auto werden jerrycans gevonden. Omdat onduidelijk was of er sprake was van gevaar werd het zekere voor het onzekere genomen en werd de omgeving ruim afgezet voor onderzoek.

Een aanwezige omstander weigerde bij de auto vandaan te gaan en werd gearresteerd. Het gaat om een 25-jarige man uit Utrecht. De politie heeft geen verder informatie over deze arrestatie gegeven maar volgens RTV Utrecht ging het om een persfotograaf die weigerde instructies van de politie op te volgen.

Uit het onderzoek bleek later overigens dat de inhoud van de jerrycans relatief ongevaarlijk is. Twee blijken er leeg, in de derde jerrycan blijkt een kleine hoeveelheid brandstof te zitten.

Arrestatie

Ondertussen was het onderzoek naar de gevluchte bestuurder en eventuele inzittenden in volle gang. De politie kwam al snel een mogelijke verdachte op het spoor. In de loop van de nacht werd een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden. Verder onderzoek moet duidelijk maken wat zijn precieze rol bij het ongeval is geweest.

12 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  “Een aanwezige omstander weigerde bij de auto vandaan te gaan en werd gearresteerd. Het gaat om een 25-jarige man uit Utrecht.”
  Wat een debiel!

 2. Subsidie

  @erwin: was een pers fotograaf. Het genuanceerde bericht staat op rtvutrecht.

 3. Lombokker

  Het zou gaan om een Audi RS6 met Duits kenteken, die volgens getuigen met zeer hoge snelheid reed. Lijkt me duidelijk dat dit weer zo’n verkeersterrorist is geweest die overal schijt aan heeft. Ik zie ze helaas dagelijks voorbij komen racen hier in Utrecht, gelukkig wel in wat minder snelle auto’s. Helaas heeft dit kennelijk geen prioriteit bij de politie.

  @Erwin
  Die omstander was een persfotograaf die de aanwijzingen van de politie niet opvolgde.

 4. Alex

  Als het een RS6 was met zulke jonge jongens erin Kun je met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wel stellen dat ze op boevenpad waren.

 5. Massegast

  @Lombokker — Wat heeft bij de politie nu eigenlijk wel prioriteit? Ben ik nooit achter gekomen. Overigens is de titel van het bericht misleidend. De jure: een ongeval, maar de facto een moordaanslag.

 6. Erwin

  @subsidie: ja dus?

 7. Bernhard

  Om een of andere reden weggecensureerd, dus nogmaals: allemaal vervolgen voor doodslag. Het moet maar eens afgelopen zijn met gewetenloos tuig dat het weggennet terroriseert en daarbij anderen de dood injaagt. En vanzelfsprekend een levenslange rijontzegging.

 8. Géénstijl @Utrecht

  Kansenparels op de weg om de kerst van mensen te verzieken, staan over drie dagen buiten …..

 9. Willem

  misschien ook een idee voor Grapperhaus om de door Opstelten wegbezuinigde verkeerspolitie (ooit onderdeel van het KLPD) weer nieuw leven in te blazen. Het is Sodom en Gomorra op de snelweg!

 10. Koel Hoofd

  @Willem
  Oh ja! Die ouwe Porsches 911 targa en de politie in lange witte jas met oranje motorhelmen op.
  Ze viel wel op…

  Hmm…
  Rijkspolitie in een Tesla….
  Dat is het toch net weer niet…. Lijkt meer een soort RijksMoraalPolitie.
  Rijkspolitie met fluoriscerend gele motorhem in knaloranje Lamborghini?
  Vallen ze wel op…

 11. Kadoendra

  @Koel Hoofd

  “Rijkspolitie met fluoriscerend gele motorhem in knaloranje Lamborghini?
  Vallen ze wel op…”

  In Dubai heeft de politie niet slechts de beschikking over een Lamborghini ……

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-2529963/Cop-gear-Dubai-police-forces-latest-squad-car-170-000-207mph-McLaren-MP4-12C-joins-fleet-including-Lamborghini-Aston-Martin-Bentley-Ferrari.html

 12. Herman

  Zal niet meevallen iets te bewijzen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).