Twee Utrechtse kroegen in café top 100 | De Utrechtse Internet Courant Twee Utrechtse kroegen in café top 100 | De Utrechtse Internet Courant

Twee Utrechtse kroegen in café top 100

Twee Utrechtse kroegen in café top 100
Stadskasteel Oudaen aan de Oudegracht. Archiefbeeld Oudaen
Twee kroegen uit Utrecht zijn dit jaar opgenomen in de jaarlijkse café top 100 van horecavakblad Misset Horeca. Dat bleek gisteren tijdens de bekendmaking van de lijst.

Twee kroegen uit Utrecht zijn dit jaar opgenomen in de jaarlijkse café top 100 van horecavakblad Misset Horeca. Dat bleek gisteren tijdens de bekendmaking van de lijst.

Op 26 staat Stadskasteel Oudaen. In het juryrapport staat: “Plaatje van een pand, midden in Utrecht, heerlijk langs de grachten. Wat een binnenkomer. Over binnenkomen gesproken: dat doen wij ook maar eens. Een mooie zaak met hoge plafonds en hoge ramen die keurig schoon zijn. De bar ziet er verzorgd uit, met zes tapkranen waaruit ook het eigen Oudaen pils en speciaalbieren komen. Hiervoor hebben ze prachtig glaswerk.”

Een stuk verderop in de lijst, op plek 47, is café Olivier terug te vinden. Enkele jaren terug stond de zaak nog op plek 1. Nu laat de jury weten: “Het blijft indrukwekkend hoe goed het personeel van Olivier in Utrecht op de hoogte is van de bieren in de zaak. Advies, wetenswaardigheden, bij ieder bezoek ervaren we waarom dit café een top-100-zaak is en waarom het in 2013 zelfs bovenaan de lijst prijkte. Want ook als het druk is – en dan is er écht veel volk op de been in de Utrechtse binnenstad – dan worden we snel, vakkundig, gastvrij en vriendelijk geholpen.”

12 Reacties

Reageren
 1. Ronald

  Ik ben nog nooit naar een kroeg gegaan voor de mooie architectuur, de leuke glazen of een schone bar. Ik ga naar de kroeg voor de gezelligheid en de mensen die dat brengen. Deze lijst zegt mij dus helemaal niks.

 2. Suzan

  Niet niks, om 46 plaatsen te dalen in vergelijking met 3 jaar geleden. Wat is de reden van deze spectaculaire daling van Olivier?

 3. Marieke

  Ja Roland dat zouden wij ook wel willen, maar waar is jouw top 100 met kroegen met de leukste mensen dan? Publiceren die hap, anders blijven we in Emmeloord hangen aan een schone bar met vreselijke mensen.

 4. Utrechter

  @Suzan: wat dacht je van een oorverdovend slechte akoestiek en bijzonder hoge prijzen (€ 5) voor een lang niet zo bijzonder biertje?
  Leuk voor de Nieuwegeiners die op zaterdagmiddag na een dagje shoppen in de Grote Stad ook eens wat willen beleven, maar de locals komen er al jaren niet meer.

 5. Joris

  @Utrechter Spreek voor jezelf, ik kom er graag als ‘local’ zijnde. Beetje hautaine reactie van je overigens.

 6. Peter Jansma

  @Utrechter:

  In jouw mening
  sterft de waarheid

  want Olivier op één
  dat moet een feit

  Je moeder wist het al
  Het is Olivier waar ik drinken zal

 7. Wolf

  Lol grote stad! Nou ja humor hebben ze wel!

 8. Tom H.

  Oudaen is idd voor de forenzen. Ik kom er al jaren niet meer.
  Ga eens naar De Bastaard , Het Muzieklokaal, of mijn favo café Derat, waar het personeel je graag eerst (gratis) laat proeven van 1 van hun bijzonder uitgebreide bierassortiment voordat ze gelijk €4,50 incasseren.
  Ik was er niet bij natuurlijk, maar m.i. Parkeert zo’n jury de auto in de parkeergarage van La Vie en bezoeken ze de cafés rondom het centrum, zonder verder te kijken (dan hun neus lang is..) Of zouden ze de trein pakken ( don’t drive & drink) Tsja, dan is het Ledig Erf toch bijna een kilometer verder dan de 2 beoordeelde cafés .
  Ik ben ook benieuwd of er een lijst bestaat (vast wel) van alle bezochte cafés in Utrecht.

 9. Emanuel

  Dan hebben ze Derat in Utrecht gemist.. Ook café België in Utrecht verdient een plekje voor de bierkenner.. Of Hofman of het ‘t Hoogt en misschien wel het Ledig Erf.. Met welke criteria kijken deze mensen eigenlijk?

 10. Rob H.

  Je moet betalen om mee te doen. Als je niet betaald, kom je dus niet in de top100.

 11. Hans

  Ik zou zeggen organiseer een Utrechtse cafétest met een panel van Utrechtse locals die van bier en van gezelligheid houden

 12. Cico

  Leuke tent Olivier, op het intense kabaal na. Je kan elkaar niet verstaan, maar dan heb je wel alle tijd om naar leuke glazen, architectuur en een schone bar te turen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).