Twee Utrechtse stichtingen finalist voor Appeltjes van Oranje | De Utrechtse Internet Courant Twee Utrechtse stichtingen finalist voor Appeltjes van Oranje | De Utrechtse Internet Courant

Twee Utrechtse stichtingen finalist voor Appeltjes van Oranje

Twee Utrechtse stichtingen finalist voor Appeltjes van Oranje
Genomineerden Appeltjes van Oranje. Foto: Oranje Fonds.
Elke ochtend het laatste nieuws uit Utrecht in de mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Uw e-mailadres Aanmelden

De Utrechtse stichtingen ‘Taal doet meer’ en ‘Huize Agnes’ zijn twee van de twaalf finalisten voor de Appeltjes van Oranje. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar ‘De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!’. De genomineerden mobiliseren dus allemaal op een bijzondere manier vrijwilligers en enthousiasmeren hen om anderen te helpen. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Projecten

Stichting Taal doet meer organiseert taalprojecten zodat Utrechters met een taalachterstand mee kunnen doen in de samenleving. Ongeveer 900 vrijwilligers begeleiden ieder jaar ruim 1200 Utrechters. De een is taalcoach van een volwassene, de ander mentor van een brugklasser en weer een ander voorlezer in een gezin. De projecten moeten uiteindelijk de taalvaardigheid van mensen vergroten en duurzame ontmoetingen bewerkstelligen.

De vrijwilligers van Huize Agnes stimuleren ongedocumenteerde vrouwen zo veel mogelijk de regie te pakken en om zelfredzaam te zijn. In het huis is plek voor vrouwen die vluchtten uit mensenhandel, seksueel of politiek geweld. Ze krijgen begeleiding van (professionele) vrijwilligers en stagiairs.

Gekoppelde berichten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).