Twee weken lang geen treinverkeer tussen Utrecht en Ede-Wageningen | De Utrechtse Internet Courant Twee weken lang geen treinverkeer tussen Utrecht en Ede-Wageningen | De Utrechtse Internet Courant

Twee weken lang geen treinverkeer tussen Utrecht en Ede-Wageningen

Twee weken lang geen treinverkeer tussen Utrecht en Ede-Wageningen
Foto: Robert Oosterbroek
Vanwege werkzaamheden rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op de trajecten Utrecht – Ede Wageningen en Utrecht – Rhenen.

Vanwege werkzaamheden rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op de trajecten Utrecht – Ede Wageningen en Utrecht – Rhenen.

ProRail heeft in overleg met vervoerders gekozen om een aantal grote werkzaamheden tussen Utrecht en Ede-Wageningen/Rhenen met elkaar te combineren en gelijktijdig uit te voeren. Daarbij is er gekozen voor de zomervakantie omdat er dan minder reizigers zijn.

Er wordt onder meer een spoordek ingeschoven, wissels en sporen worden vernieuwd en perrons worden opnieuw bestraat. Van zaterdag 11 augustus (01.20 uur) tot en met zondag 26 augustus wordt er gewerkt aan het spoor tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen/Rhenen.

Station Utrecht Centraal

Een deel van de werkzaamheden vindt plaats bij station Utrecht Centraal. De perrons van de sporen 3, 4, 5  en 7 worden opnieuw bestraat en aangepast. Ook wordt er gewerkt aan kabels, leidingen en enkele restpunten van de grote spoorvernieuwing in 2016.

Vanwege de werkzaamheden rijden er van 11 tot en met 26 augustus geen treinen maar snel- en stopbussen op het traject Utrecht – Ede Wageningen en Utrecht – Rhenen. Vanwege de werkzaamheden op Utrecht Centraal zijn er diverse wijzigingen in de dienstregeling.

2 Reacties

Reageren
  1. OV-er

    Zou mooi zijn als de aanpak van de ‘onderwereld’ onder de stationshal ook in deze periode gepland is! De perrons onder de perronkappen zien er wel ok uit, maar onder die enorme betonnen vloer van de stationshal is het nog een onafgewerkte grauwe en vieze bende!

  2. Andreas

    De grootste klus die aan dit spoor gaat plaats vinden is bij station Driebergen-Zeist daar ligt nu naast het spoor het eerste spoor dek klaar van 170 meter lang en dat wordt dan vervolgens ingeschoven waarna de auto’s straks onder het spoor kunnen doorrijden. https://www.stationdriebergenzeist.nl/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).