De twee nieuwe woontoren aan de Van Sijpesteijnkade bij het station in Utrecht zijn zo goed als klaar. De eerste bewoners van de 120 appartementen hebben de sleutels gekregen. Met de twee nieuwe woontorens begint de Van Sijpesteijnkade de uiteindelijke vorm te krijgen.
In de twee woontorens zijn huurwoningen te vinden waaronder studio’s en 2- en 3-kamerapprtementen. Het project heeft de naam De Steyn gekregen. In een van de woontorens zijn ook woningen te vinden die gedeeld kunnen worden met vrienden of familie waarin bewoners wel een eigen badkamer hebben maar de keuken met elkaar delen.
Het straatje bij het station was lang het laatste overblijfsel van de oude Stationsbuurt. Maar ook de Van Sijpesteijnkade moest eraan geloven. Er was lang weerstand tegen de sloop van de gebouwen. In 2017 startte de sloop van de oude vooroorlogse gebouwen, alleen het monumentale pand op nummer 25 is blijven staan en is onderdeel geworden van woontoren de Syp. In het monumentale gebouw is nu een gezamenlijke ruimte voor de bewoners van de Van Sijpesteijnkade. Met de oplevering van de twee woontorens De Steyn is het rijtje zo goed als klaar.

Gekoppelde berichten

Eerste bewoners nemen intrek in hoogste woontoren van Utrecht De Syp
De eerste bewoners hebben de sleutel gekregen van hun woning in de torenflat De Syp.…

Wat wordt daar gebouwd? De Van Sijpesteijnkade
Een stad als Utrecht is altijd in beweging. Dat betekent dat veel gebouwen en gebieden…

Beeldbepalende elementen van panden Van Sijpesteijnkade behouden
Er wordt hard gewerkt aan een aantal nieuwe gebouwen aan de Van Sijpesteijnkade en daarvoor…

Welstand te spreken over vierde hoge toren Utrecht Centraal
De Welstandscommissie heeft zich positief uitgelaten over kantoorgebouw Central Park, eerder bekend als ‘De Hoge…

Bouw 90 meter hoge woontoren Van Sijpesteijnkade van start
De bouw van de negentig meter hoge woontoren aan de Van Sijpesteijnkade is woensdagmiddag van…

Foto’s: Sloop Van Sijpesteijnkade van start
De sloop van de Van Sijpesteijnkade is van start gegaan. Het straatje bij het station…
23 Reacties
ReagerenEnorm op vooruitgegaan. Not!
een appartementencomplex van 7 hoog is geen woontoren!
Ik kom hier vaak langs en kijk elke keer weer met verbazing hoe dat rode ding tussen die andere twee torens is gepropt. Ze staan zo dicht op elkaar dat je op de onderste zes verdiepingen je buren de hand kan geven. Daglicht komt er bijna niet. Wie verzint dit en wie keurt dit goed.
Orginele naam, de Steyn. Maar niet heus. Wel grappig die soort van jeugdherberg-oplossing met een gedeelde keuken. Kun je als hardwerkende urban professional met een treinabonnement toch tegen je vrienden zeggen dat je in een appartement in Utrecht centrum woont. Ook al is het meer een studentenkamer.
@ passalacqua
Zoals bekend heeft Utrecht hoogtevrees. Alles hoger dan 4 verdiepingen wordt daarom al snel een toren genoemd..
Zonde.
Gefeliciteerd met 120 kippenhokken tegen belachelijke prijzen
Het ziet er gaaf uit, juist door die plint van verschillende hoogtes en kleuren. Ben ook de trap opgelopen tussen de gebouwen door richting station. Knap geïntegreerd dat oude pand in de nieuwe panden, mooie aanplant met o.a. naaldbomen (fan van, zien we helaas nog te weinig bij stedelijke aanplant) op de binnenplaats tussen de gebouwen (de traverse). Stedebouwkundig top gedaan.
Ziet er een stuk beter uit nu. Rommelig rijtje is verdwenen in ruil voor mooie torens en de schaarse ruimte wordt veel beter benut.
Architectonische armoede ten top.
@wim: ik dacht hetzelfde, werkelijk bizar. Moest twee keer kijken toen ik deze in aanbouw zag. De situatie zonder dat rode ding was duizend keer beter.
@Coen
ik wil je graag het artikel op Duic over Brillenliefde adviseren
Dat je in een aantal appartementjes een ei of een kopje suiker door het raam kunt overgeven aan je overburen is beslist een pre.
Dit geeft alvast een aardig inkijkje in de toekomst van het wonen in het beurskwartier. Veel blah blah over ‘co living’ (= studentenhuis) maar per saldo absurde huurprijzen van circa 1.300 euro per maand exclusief servicekosten en zware inkomenseisen van minimaal 3,5 meer verdienen en vast contract. Toewijzing aan de hand van de inkomens. Elke jaar pittige huurverhogingen. Wie hier een jaartje ofzo woont en kan rekenen, gaat vanzelf wel z.s.m. op zoek naar een koopwoning … .
@ Aa
Bizar ja. De ramen in de zijgevels zijn bijna tegen elkaar geplakt. Wie verzint dit zeg,
De foto in dit artikel laat heel mooi zien hoe ontzettend stupide we bezig zijn, Je kan deze woontorens toch niet leuk vinden? Het woord mooi bestaat hier niet voor. Ik was paar jaar geleden in Kiev en daar was het net zo mistroostig. Toen vergeleek ik het met Buitenveldert. We zijn i Utrecht leuk op weg om dit weer zo te doen. Wat een armoe. College? Dank voor uw vooruitziende blik.
Kijk vooral hier eens: https://www.2doc.nl/documentaires/2020/06/push.html.
Ducu is zelf niet meer te zien helaas, maar schetst perfect beeld vannacht wat er aan de hand in in NL en nu dus onderhuids in (nieuwe, uitspraak gemeente) centrum Utrecht.
Wordt vervolgd/t
Dit zijn geen torens, veel te laag voor.
Pas als het hele stedenbouw kundige context klaar is, is te bepalen hoe het geheel werkelijk is. Het water met kade, verlichting etc.
Heel uitdagende architectuur is het niet, maar wel qua verhoudingen en materiaal keuze correct. En zeker bijzonder/ uniek dat het monument wel in gepast is.
Het oude rijtje huizen was niets bijzonders, en van middelmatige kwaliteit.
guus 07:30
Natuurlijk. Dat is precies de bedoeling. Zie alle communistische landen ter wereld. Het is niet de bedoeling dat u vrolijk en optimistisch wordt van uw omgeving. Straks gaat u zich nog in het hoofd halen dat een leven vol vreugde, passie en plezier mogelijk is.
@Scherpschutter: even een mooie anekdote. Bij een bezoek aan Chemnitz in de voormalige DDR viel ons de naoorlogse naargeestige “Sovjet”-architectuur op. Er stond ook een enorm standbeeld van Karl Marx. Maar bij een bezoek aan het museum bleek dat het nieuwe centrum ontworpen was door het “kapitalistische” architectenbureau Van den Broek en Bakema, dat ook het nieuwe Rotterdam (de Lijnbaan) vormgegeven heeft (https://commonplacesarchitecture.wordpress.com/tag/bakema/). Kortom…
@Scherpschutter: ik heb ook niet het idee dat u zelf op uw landgoed in Stadskanaal een leven vol vreugde, passie en plezier leidt. Dat komt ongetwijfeld door de communisten die daar nog steeds in de buurt wonen. Om met uw eigen termen te spreken: LOL.
@Lexus
landgoed zijn z’n eigen woorden, in werkelijkheid zal t wel meevallen, ss pocht nogal graag
@w: en om vrolijk en optimistisch worden van de omgeving, moet je in Stadskanaal ook wel over een ruime fantasie beschikken. Gelukkig heb je voor een leven “vol vreugde, passie en plezier” helemaal geen landgoed nodig. Zo’n landgoed onderhouden kost trouwens ook nogal wat en de overheid geeft maar in beperkte mate en op zeer beperkende voorwaarden subsidie. Al zal iemand als Scherpschutter, die alleen voor de overheid is als die flink op zijn tegenstanders inmept, natuurlijk resoluut van de hand wijzen.