‘Tweede geluidslek TivoliVredenburg nog erger dan eerste’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Tweede geluidslek TivoliVredenburg nog erger dan eerste’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Tweede geluidslek TivoliVredenburg nog erger dan eerste’

‘Tweede geluidslek TivoliVredenburg nog erger dan eerste’
Het tweede geluidslek in TivoliVredenburg blijkt groter dan gedacht, dat meldt het AD op basis van een nog te publiceren onderzoek uitgevoerd door adviesbureau Level Accoustics. Een oplossing zou complex zijn.

Het tweede geluidslek in TivoliVredenburg blijkt groter dan gedacht, dat meldt het AD op basis van een nog te publiceren onderzoek uitgevoerd door adviesbureau Level Accoustics. Een oplossing zou complex zijn.

In de krant is te lezen dat lage tonen vanuit de jazz-zaal via het dak in de kamermuziekzaal terecht komen. Deze trillingen zouden de maximale norm overschrijden die de gemeente als eis heeft gesteld aan het gebouw. Een oplossing lijkt niet makkelijk gevonden. Aan het dak kan niets gebeuren omdat dit de stabiliteit van het gebouw ernstig in gevaar brengt.

Het verzwaren van de wanden in de zalen is wel een mogelijke oplossing laat Arnold Koopman van het adviesbureau aan het AD weten. Zo’n ingreep zou wel mogelijk duurder worden dan de werkzaamheden die op dit moment bezig zijn om het lek tussen de popzaal en de kamermuziekzaal te maken. De gemeente wilde nog niet reageren en wacht het definitieve onderzoek af.

9 Reacties

Reageren
 1. johan

  Goh, misschien moest Duic maar eens een uitgebreid onderzoek gaan doen naar TiVre..oh wacht.

 2. Bram de Goede

  kan opgelost worden door niet tegelijk stille en lawaaiige activiteiten te plannen. Geldt dan ook voor soundchecken. Kosten alleen goed plannen.

 3. Bram de Goede

  zou het niet beter zijn om de kleine jazz activiteiten in de kelder te houden met een ingang bij het water. geeft minder overlast aan de kamermuziekzaal, de kelder is er groot genoeg voor en hoef je als bezoeker niet door een heel groot pand, naar een heel klein concert, helemaal boven. Als je geld moet uitgeven doe dat dan aan een kelderzaal voor jazz, past in de traditie van Utrecht met z’n werven.

 4. Herman

  Dit schandaal wordt steeds groter.

  Extra kosten tijdens de bouw, extra kosten voor de exploitatie en dus ook extra kosten voor bouw/ontwerp fouten….

  Belastinggeld is er inmiddels meer dan genoeg in gestopt, TivoliVredenburg mag dit allemaal zelf ophoesten, dan maar minder concerten.

  Misschien is het een oplossing om de 5 zalen als stiltezone in te richten. Er is al zoveel herrie in de wereld, stiltezones zijn misschien wel een gat in de markt. Bovendien lekker goedkoop in de exploitatie, duidelijke win-win!

 5. Joost

  Bouwprojecten als TivoliVredenburg zouden uitbesteed moeten worden aan gespecialiseerde projectontwikkelaars, tegen een vooraf afgesproken prijs.

  De gevolgen van het gebrek aan expertise bij dit project worden gefinancierd door te korten op andere uitgaven van de gemeente.

 6. Krakeling

  Ook een geldlek in TiVu. Voor dit nwe geluidslek vinden ze wel weer een oplossing. Met het geldlek is de stad voor de komende decennia opgezadeld.

  Trouwens: waarom is dat nieuwe geluidslek nu pas, zoveel maanden na de opening, ontdekt? Straks wordt de hele hut verbouwd voor één heftig jazz gebeuren per 9 maanden.

 7. Suus

  Neemt @Duic dit ook mee in het diepgravende onderzoek dat ze gaan uitvoeren naar TiVre?
  Me dunkt overigens dat de aannemer aansprakelijk gesteld kan worden wegens wanprestatie. Vraag ‘ns door @Duic!!

 8. Sjoerd

  Gelukkig is Tivoli aan de Oudegracht nog niet verkocht. Kan die weer open aub?!?!?!

 9. ACTK

  Van het nieuwe Tivoli maken we een mooi stil museum met een klein zaaltje voor akoestische museale muziek en de overige activiteiten verplaatsen we naar een (vrij willekeurig te kiezen leegstaand) gebouw aan de Oudegracht en naar de Rode Doos. Kosten vallen enorm mee: we hoeven alleen de Rode Doos te herbouwen. Maar dat wordt een gift van de bouwlobby. Zover mij bekend viel er nooit een plafontplaat uit de Rode Doos en heeft het daar nooit gelekt. Prima concept, zo’n Rode Doos…

  Maar alle idiotie ter zijde: Dit ìs toch idiotie? Kinderziekten…, kan gebeuren… Maar dit zijn geen kinderziekten. Grote constructiefouten! Men heeft opdrachten aangenomen en een wanprestatie geleverd. Alle kosten, ook de vertraging in de omzet van Tivoli moet worden verhaald op de uitvoerders van het project. Als dat faillissementen tot gevolg heeft is dat ‘jammer maar helaas’. Zo wordt het kaf van het koren gescheiden. Daarbij, we hebben al veel te veel bouwbedrijven met plannetjes voor Utrecht. Een paar lobbyisten minder gaat Utrecht geen pijn doen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).