Tweede investeerder Nieuwe Zandpad trekt zich terug | De Utrechtse Internet Courant Tweede investeerder Nieuwe Zandpad trekt zich terug | De Utrechtse Internet Courant

Tweede investeerder Nieuwe Zandpad trekt zich terug

Tweede investeerder Nieuwe Zandpad trekt zich terug
Een impressie van Het Nieuwe Zandpad
  De beoogd investeerder van het Nieuwe Zandpad, Non Nobis, heeft laten weten af te haken. Eerder was investeerder Beja Accomodaties niet door een Bibob-procedure gekomen. De gemeente gaat in gesprek met andere ondernemers.

 

De beoogd investeerder van het Nieuwe Zandpad, Non Nobis, heeft laten weten af te haken. Eerder was investeerder Beja Accomodaties niet door een Bibob-procedure gekomen. De gemeente gaat in gesprek met andere ondernemers.

Stichting Non Nobis schreef zich in 2015 in voor de tender Ontwikkeling Nieuwe Zandpad. De gemeente en de stichting hebben echter andere ‘inzichten’ over hoe schone, transparante en veilige raamprostitutie moet plaatsvinden.

Non Nobis wil een deel van de winst opstrijken om zelf, buiten de exploitant om, te investeren in de prostituees. Zo wil de stichting zonder winstoogmerk investeren in zelfstandigheid van prostituees. De gemeente stelt dat de partij zo op de stoel van de exploitant gaat zitten en denkt dat de verplichtingen die Non Nobis oplegt kunnen zorgen voor minder verantwoordelijkheid bij exploitanten.

Bedrijfsvoering

“Een exploitant heeft een cruciale en centrale rol ervoor te zorgen dat sekswerkers veilig en zelfstandig kunnen werken. De gemeente spreekt daarom met de exploitant, als vergunninghouder, over zijn hele bedrijfsvoering. In het plan van Non Nobis is dat niet langer mogelijk omdat zij voor een deel bepaalt hoe de exploitanten hun bedrijfsvoering moeten regelen”, staat in een verklaring van de gemeente.

Non Nobis vindt de verdiencapaciteit voor de exploitanten te hoog. De stichting wil een deel van de overwinst van de exploitanten afromen en investeren in landelijke projecten voor sekswerkers. Daarmee maakt Non Nobis meer dan 15% rendement en moet het bedrijf volgens Algemene Plaatselijke Verordening (APV) worden aangemerkt als exploitant. “Bovendien wordt met de stichting een extra partij aan de keten toegevoegd. Deze stichting is geen contractpartner van de gemeente, ontvangt inkomsten uit de exploitatie van het raamprostitutiebedrijf en er is geen toezicht op mogelijk.”

De gemeente is in gesprek met nieuwe ondernemers om het Nieuwe Zandpad te bouwen en ramen te verhuren. Als een bouwer wordt geselecteerd moet deze eerst door de Bibob.

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Jan

    Zandpad weer gebruiken ! hier en daar wat aan passen en iedereen is weer blij !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).