Tweeëntwintigste editie UIT afgesloten met optreden Griftpark | De Utrechtse Internet Courant Tweeëntwintigste editie UIT afgesloten met optreden Griftpark | De Utrechtse Internet Courant

Tweeëntwintigste editie UIT afgesloten met optreden Griftpark

Tweeëntwintigste editie UIT afgesloten met optreden Griftpark
Archiefbeeld van de UIT
Met een optreden van de rapper Jonna Fraser werd vrijdagavond in het Griftpark de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) afgesloten. Duizenden aanstormende studenten waren afgelopen week in Utrecht om kennis te maken met de stad.

Met een optreden van de rapper Jonna Fraser werd vrijdagavond in het Griftpark de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) afgesloten. Duizenden aanstormende studenten waren afgelopen week in Utrecht om kennis te maken met de stad.

De 22e editie van de UIT stond met het thema Tijd voorUIT in het teken van de toekomst van de nieuwe studenten in Utrecht. De deelnemers maakten in groepjes van vijftien onder begeleiding van twee mentoren kennis met het studentenleven van de stad.

Op het programma van de aspirant-studenten stond onder andere een bezoek aan verschillende horecagelegenheden, Sportcentrum Olympos en ook waren allerlei Utrechtse musea gratis te bezoeken.

Verenigingen

Daarnaast konden er allerlei workshops gevolgd worden en maakten de jongeren kennis met verschillende studentenverenigingen. Zo was er dinsdag een parade op het Utrecht Science Park waaraan verschillende verenigingen meededen.

De UIT is voor studenten van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, Thim van der Laan, Universiteit van Humanistiek, Marnix Academie en TIO. Op maandag 2 september begint het nieuwe collegejaar.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Theo G.

  Waarom moest dit in het Griftpark. Een gigantische geluidsoverlast in een wijk waar relatief het hoogste aantal ouderen woont. Een seniorencomplex op 100 meter afstand. Graag een volgende keer op de Uit of daar wonen alleen maar jongeren.

 2. Bakfiets

  @Theo fijn die acceptatie jegens de nieuwe aanwas voor onze mooie stad. Zij houden de stad levendig en leefbaar in tegenstelling tot uw houding. Er was geen extreme herrie en ook geen overlast, de ouderen mogen blij zijn met de super organisatie van de UIT

 3. Theo G.

  Typisch een reactie van de bakfiets generatie. Getuigt van weinig tot geen respect voor de oudere generatie die deze mooie stad heeft helpen opbouwen

 4. Toine Goossens

  @Theo,

  Het hoort erbij. Wie in Limburg last van het carnaval heeft, gaat een paar dagen naar de Ardennen. Zeuren blijft achterwege.

 5. Bernhard

  @Theo G.: Aanstellerij. De overlast viel mee en het eindigde op tijd.

 6. Theo G.

  Die vergelijking met carnaval gaat niet op. Wij wisten van niks. Als je een feestje geeft waarschuw je de buren van te voren. Is niet gebeurd.

 7. Gerard Brugmans

  Die ‘superorganisatie’ zoals @Bakfiets dat noemt stelt alles in het werk om die ‘nieuwe aanwas’ de indruk te geven dat het altijd feest is in Utrecht en dat je hier (vooral in groepsverband, echt héél erg stoer…) alles kunt doen wat thuis bij papa en mama verboden is en daarbij geen rekening hoeft te houden met andere bewoners. Dat is een belangrijk, zo niet het belangrijkste marketingverhaal van UU en HU bij de werving van nieuwe studenten in binnen en buitenland. Met deze zojuist aangeleerde asociale en egoïstische levenstijl dragen die zichzelf overschreeuwende ex-scholieren in de komende jaren bepaald niet bij aan leefbaarheid van de stad. Door de overkill aan tijdelijke bewoning wordt de sociale cohesie afgebroken. Vaste bewoners met een andere prioriteiten dan feesten (werk, kleine kinderen, ziekte, ouderdom etc.) worden stelselmatig genegeerd of weggezet als zeurpieten. Ook in deze discussie zien we dat weer gebeuren: meedoen, mond houden of vertrekken…

 8. Tiny

  Ach Theo, misschien woon je niet dichtbij genoeg of je hebt de brief gemist. Heb zelf in elk geval keurig een brief met aankondiging gekregen paar weken terug. Donderdag was er weinig geluid, vrijdag iets na 21:00 stil.

  Misschien werkt respect wel wederzijds. Het idee dat respect een kwestie van geven en nemen is om elkaar de ruimte te geven de stad te beleven zoals die bij je past. En dan zijn er echt evenementen die veel meer ‘nemen’ dan UIT.

 9. cas

  @ Bakfiets, deze mensen vinden toch geen kamer dus weinig aanwas is het daarmee 😉

 10. josef

  @ Theo G.

  Bent u toevallig een babyboomer?

  Enig idee hoeveel ‘last’ (bewust tussen aanhalingstekens geplaatst) uw generatie veroorzaakt heeft voor de generatie boven u?

  Overal tegenaanschoppen, festivals en festiviteiten ten top (Woodstock, Pinkpop, A campingflight to lowlands paradise), kraken, ‘wilde’ pop en rockmuziek, drugsgebruik met ook daarbij gepaard gaande excessen.

  Het lijkt me deze huidige generatie studenten (organisatie) van te voren al keurig rekening gehouden heeft met de omwonenden, in samenspraak met gemeente. Zo is het Griftpark (meer ruimte, meer afstand tot woningen) bewust gekozen, ipv het Wilheminapark of het Lepelenburg (in de laatste is met 8 vergunningen per jaar al het maximum bereikt meen ik). Er zijn brieven gestuurd en er is een eindtijd van rond 21.00 gehanteerd, ipv 0.00 of 1.00. Het geluid stond niet hard en was al verwaaid eer het bij de huizen was. Dat wil niet zeggen dat je rondom de huizen niets hoort (of mag horen), maar zeker niet in ‘overlastgevende’ mate. Dat u er niet tegen kan. Tja……Dat is dan in dit geval meer een individueel probleem in plaats van een maatschappelijk probleem. En kun je nagaan, want ook ik vind dat er soms te veel festivals in een te klein gebied zijn, dat er meer rekening met spreiding gehouden moet worden, dat het geluid na 0.00 beduidend zachter kan, etc., etc,….

  Maar u….. u bent gewoon ene oude zeur. Niets meer en niets minder.

 11. Bernhard

  Theo G.: Als je echt zo’n last hebt van evenementjes in het Griftpark, dan had je jezelf via internet wel op de hoogte gehouden. Welke evenementen er plaatsvinden in de stad is kinderlijk eenvoudig te vinden.
  https://www.utrecht.nl/fileadmin/uploads/documenten/9.digitaalloket/VTH/Reserveringskalender.pdf&ved=2ahUKEwjdqICVno3kAhVPKlAKHUaoAJkQFjAVegQICBAB&usg=AOvVaw1naR0ZrK_4oMtd2pWlNPGc&cshid=1566159361145

 12. Tiny

  @josef verwaaid voordat het bij de huizen was…. dan heb je het niet over de huizen pal tegenover het park. Geluid op vrijdag was harder dan andere evenementen. Die ene dag is prima. Maarre, als je teveel met de koptelefoon op hebt gezeten is dat een ander issue.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).