Tweetal op Vredenburg mishandeld en in gezicht gehoest door groep jongens | De Utrechtse Internet Courant Tweetal op Vredenburg mishandeld en in gezicht gehoest door groep jongens | De Utrechtse Internet Courant

Tweetal op Vredenburg mishandeld en in gezicht gehoest door groep jongens

Tweetal op Vredenburg mishandeld en in gezicht gehoest door groep jongens
Twee mensen zijn woensdagmiddag rond 17.40 uur mishandeld op Vredenburg in Utrecht. Ze werden in hun gezicht gehoest en mishandeld.

Twee mensen zijn woensdagmiddag rond 17.40 uur mishandeld op Vredenburg in Utrecht. Ze werden in hun gezicht gehoest en mishandeld.

De man en vrouw spraken een aantal jongens aan toen zij langs mensen liepen zonder anderhalve meter afstand te houden. De jongens sloegen het tweetal vervolgens en hoestten in hun gezicht.

De slachtoffers hebben gelijk de politie gebeld, maar agenten konden de gevluchte jongens niet meer vinden. De politie is bezig met het analyseren van camerabeelden en vraagt getuigen om zich te melden.

22 Reacties

Reageren
 1. erwin

  je zou toch verwachten dat er meer politie en boa’s in de binnenstad surveilleren in het kader van handhaving van de Corona-maatregelen zodat ze de jongeren snel op hadden kunnen pakken. Niet dus. Analyseren van camerabeelden: daar gaan we nooit meer iets van horen dus.
  Kan iemand mij vertellen waarom de maatregelen niet gehandhaafd worden by the way?

 2. Handhaving

  Ik loop net door de binnenstad apotheker boodschappen
  Geen politie of handhaving gezien
  Vredenburg
  Potter straat
  Bakker straat
  Oude gracht
  Neude etc

 3. Lombokker

  Eind oktober in bureau Hengeveld. Met geblurde gezichten natuurlijk , want deze ‘jongens’ hebben ook recht op privacy.

 4. Rob H.

  Wat willen jullie dan? Het leger de straat op?

 5. Katja

  Oppakken wegens poging tot doodslag, dan wel moord.

 6. MJPD

  Het valt me op dat “””Jongeren””” met hetzelfde signalement zich nergens aan houden. Met tien man in een voetbalkooi voetballen en Handhaving dat niet durft op te treden.

 7. Jos

  Mensen die, al dan niet wel of niet besmet zijn met corona; en andere mensen in het gezicht hoesten…..

  Dat zou je kunnen aanmerken als poging tot doodslag, omdat mensen er dood aan zouden kunnen gaan.

  Het is in ieder geval ernstige bedreiging/ bedreiging met de dood. Daar horen volgens mij zware straffen op te staan. (Ook wel meer dan 10 weken brommen in de cel)

  Het is weinig anders dan een pistool op iemands hoofd zetten of een mes tegen iemands slagader aan drukken.

  Maar misschien nog wel erger, want mocht iemand besmet zijn, dan kan het slachtoffer daadwerkelijk komen te overlijden.

  Beste advocaten?

  Zouden jullie hier werk van willen maken?

  Beste slachtoffers, zouden jullie aangifte willen doen van zware mishandeling (of erger)?

  Handhaving van de gemeente krijgt als advies mee om zelden boetes uit te schrijven. Zij willen alles pratend oplossen. Behalve parkeerboetes. Die schrijven ze al uit bij 30 seconden overschrijving van de parkeertijd.

  Er is te weinig politie op de been in Nederland om in te kunnen grijpen bij ernstige situaties. Dat komt ook door invoering Nationale Politie. De burgemeester kan niet meer bepalen waar hij zijn eigen politiemacht voor wil inzetten.

  Dat zie je ook met oudejaarsnacht.

 8. Wouter

  @MJPD: want handhavers stonden angstig om een hoekje te kijken of waren ze er gewoon niet en geeft u zelf die invulling eraan?

 9. isabelle

  Ja, opvallend hoe de politie nu helemaal niet meer aanwezig is. Laatst vroeg ik of zij bij een voetbalkooi -waar ik op uitkijk- de grote groep voetballende jongeren konden waarschuwen, maar helaas. Geen tijd. Onderbezet. Geen mankracht.

  Kom op zeg!

  Is de politie in Utrecht dan echt te lui en te ongeïnteresseerd om in beweging te komen? Waakzaam en dienstbaar…vergeet het maar.

 10. trol

  Handhaving houdt zich ook nu weer vooral bezig met ondernemers pesten. (as usual) Terwijl de bezoekers vaak in de fout gaan. Meerdere gevallen al gehoord vanuit supermarkten.

  Verder Lombokker….inderdaad: gelijk online zetten dat soort types. Doen ze bij voetbalsupporters ook…Tenzij de beelden weer gemaat zijn met cameras uit de jaren 90.

  Daarnaast zou de politie nu toch wel meer tijd moeten hebben, geen evenementen, minder mensen op straat, minder criminaliteit etc. Of wordt dit weer aangegrepen voor een stiekeme bezuiniging?

 11. Gregor

  In Spanje blijven de jongeren wel binnen? Hoe dat zo? Omdat de politie je daar zonder pardon en discussie op de bon slingert en als je tegenstribbelt je direct een enkeltje cel krijgt. Dit virus is niet om mee te spotten!

 12. Henk

  In delft ook totaal geen handhaver te zien en ja desnoods het leger inzetten en hard aanpakken dat tuig

 13. MJPD

  @Wouter
  Want? Ik heb dat meerdere keren gemeld aan de gemeente in de afgelopen weken, net zoals Isabelle. Misschien gaat het om dezelfde voetbalkooi. Niet omdat ik er zelf last van had, voor mijn part staan ze dan met 50 man in die kooi, maar meer voor de gezondheid van hun ouders/grootouders. De voetbalkooi is nog steeds bezet dus daaruit trek ik mijn conclusies.

 14. Hans

  De les is: ontwijk mensen die geen afstand houden want die zijn zacht gezegd fout bezig, dus volkomen onbetrouwbaar en onder de huidige omstandigheden gevaarlijk. Aanspreken zal bij dit type mens niet helpen, is riscant. Niet doen dus. Zoals te verwachten lokt aanspreken averechtse reacties uit die een groot risico met zich mee kunnen brengen. Op jezelf passen is het devies en de halve garen in hun eigen sop laten gaarkoken. Dit lijkt vooralsnog, naast het gedrag melden bij de politie – de beste houding.

 15. Oetski

  Ik zie juist wel veel extra surveillance in de binnenstad. Met auto’s, fietsen, te paard. Je kunt alleen niet overal tegelijk zijn. En je denkt toch niet dat die jongens dit doen op het moment dat er politie in de buurt is?

 16. MJPD

  @Hans
  Niet aanspreken is inderdaad het juiste advies. Voor je het weet wordt je in je gezicht gespuugd/gehoest of erger. Handhaving lijkt enkel het “low hanging fruit” te willen aanpakken met name mensen waarvan ze geen tegenstribbeling verwachten zoals ondernemers en andere brave burgers. Het tuig, ik zal het hier maar niet nader specificeren, komt er ook in deze tijd weer mee weg.

 17. Hans

  MJPD
  Het is ook een machtig ‘wapen’, die armzalige klodder spuug. Kleine moeite, groot effect. Vooral voor de machtelozen, de jongeren die zichzelf om welke reden of oorzaak dan ook al in de hoek getrapt voelen is het een geweldig ding, die klodder. In deze tijd moet het wellicht behandeld worden als serieuze poging tot doodslag. Ik vernam dat een 19-jarige jongeman via snelrecht 8 weken de cel ingaat voor het bespuwen van de bestuurder van een OV-bus. Deze mensen zouden trouwens in een plexiglazen cabine moeten zitten. Want nog wat van dit soort incidenten en het OV gaat plat.

 18. Jozias

  Dit soort reacties krijg je van de wijkagent (de politie) als je meldt dat je iemand kent die willens en wetens ziek (ernstig hoestend, coronasymptopmen) de deur uit wandelt (en dit blijft doen) en dit keurig meldt bij zowel GGD (die je wel goed en keurig helpen) als de politie.

  Je zou toch op zijn minst verwachten dat ze deze persoon, die bekend is, zouden willen toespreken. Ernstig en hartig.

  “Geachte heer ….,

  Wij hebben u mail ontvangen en delen u mee dat de wijkagent geen arts is en dit niet kan beoordelen.
  Het is niet verboden, maar is slechts een advies dit niet te doen.
  Mogelijk is de man naar het ziekenhuis is geweest. U zult u vraag neer moeten leggen bij medici.

  Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.”

 19. Jonas

  handhaving laat zich weer van zijn beste kant zien in deze tijden. gisteravond bij Jinek zat een agente uit Almere die vooral heel erg beleefd bleef richting feestend Coronatuig in de omgeving Amstelveen als ik het goed heb. Een bericht op facebook met een waarschuwing van de politie. OEEE!!!

 20. bawang putih

  @Jozias
  en diegene zelf aanspreken/briefje in bus doen, ipv de wijkagent mailen??!

 21. Jozias

  # bawling putih

  Diegene is door het vuurbedrijf via een uitgebreide mailing al op de hoogte gesteld van de nieuwe aangescherpte regels en richtlijnen….

  …. en degene is niet aanspreekbaar.

  Lijkt me ook raar om iemand aan te spreken op iets dat inmiddels al weken zeer duidelijk gecommuniceerd wordt: als je ziek bent, blijf je thuis!

  Dat soort mensen hebben letterlijke dode mensen op hun geweten overigens. Dat is eigenlijk nog erger dan die coronaspugers. Coronaspugers krijgen weken cel opgelegd.

  Dan is het raar dat mensen die willens en wetens andere besmetten door de politie niet aangepakt worden onder de noemer “dat ze geen medici zijn”.

 22. Anne Marie ten Berge

  Het probleem zit ‘m bij Mark Rutte, die communiceert als een clown. “Geef geen hand” om het vervolgens zelf te doen (lachend en wel) voor een miljoenen publiek. Een ander probleem is het feit dat Rutte niet FORMEEL besloten heeft de NOODTOESTAND af te roepen zodat al die noodmaatregelen geen kracht van (nood)wet hebben. En de politie weet dat ze niet op kunnen treden zonder wettelijke grond.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).