Twintig nieuwe bevestigde coronabesmettingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Twintig nieuwe bevestigde coronabesmettingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Twintig nieuwe bevestigde coronabesmettingen in Utrecht

Twintig nieuwe bevestigde coronabesmettingen in Utrecht
Het RIVM meldt zaterdagmiddag dat er in Utrecht in totaal 121 mensen positief hebben getest op het coronavirus. Vrijdag waren dat er nog 101.

Het RIVM meldt zaterdagmiddag dat er in Utrecht in totaal 121 mensen positief hebben getest op het coronavirus. Vrijdag waren dat er nog 101.

In heel het land zijn er 637 nieuwe bevestigde besmettingen bijgekomen sinds vrijdag. In totaal is het coronavirus nu 3631 vastgesteld in Nederland. 836 patiënten zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat mensen met milde klachten niet meer getest worden op het virus.

Dertig mensen zijn sinds gisteren overleden aan de gevolgen van de ziekte. In totaal heeft COVID-19 136 mensenlevens geëist in Nederland. De meeste overleden mensen zijn volgens het RIVM tussen de 80 en 84 jaar.

Het kabinet kondigde donderdagavond aan dat alle verpleeghuizen de deuren gaan sluiten voor bezoek. DUIC belde eerder met een aantal Utrechtse zorginstellingen en vroeg onder andere wat die maatregel voor hun betekende.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Hoofd koel,,hart warm

  Stilte,,,,voor de grote storm,,,
  Utrecht,,hoofd koel ,,hart warm

 2. Aletta

  Het Diak vraagt om hulp: materialen en mensen!
  Zie de site
  https://www.diakonessenhuis.nl/nieuws/liveblog-coronavirus

 3. Aletta

  Het Diakonessenhuis vraagt om hulp! Materialen én mensen.
  Te zien via de link
  https://www.diakonessenhuis.nl/nieuws/liveblog-coronavirus
  (bij 21 maart)

 4. b

  In deze steden zijn op 21 maart de meeste besmettingen:
  1. Amsterdam
  2. Tilburg
  3. Breda
  4. Utrecht (1,3 besmette personen per vierkante km)
  5. Rotterdam

  Misschien iets meer afstand gaan houden in de rij bij de kassa, bij het spelen en in het tuincentrum?

  bron https://www.bddataplan.nl/corona/

 5. Ingrid

  Hoe kan het dat tuincentra nog steeds open zijn. Mensen komen in massa’s naar binnen om de planten ed te halen aangezien ze nu toch binnen moeten blijven. Komt de volksgezondheid niet ten goede. Ook bij deze bedrijven worden de regels overschreden weet ik uit ervaring. Ik snap dat juist dit de tijd is dat deze winkeliers hun winst maken maar snap er niets van dat deze sector gewoon mag doordraaien.

 6. Kadoendra

  @b

  “Misschien iets meer afstand gaan houden in de rij bij de kassa, bij het spelen en in het tuincentrum?”

  Ik denk dat uiteindelijk de werkelijke oorzaak ligt in het feit dat er heel veel mensen nooit zich echt verdiepen in goede nieuwsmedia.
  Kranten, radio, TV, internet zijn in wezen zeer krachtige media bronnen, maar veel van deze media bronnen worden gevuld met pulp programma’s.
  Wie is de mol, Geer en Goor, de Voice, etc, etc, etc allemaal programma’s waar de mens geen ene moer wijzer van is geworden.
  Dus als er bij ons in het Westen het Corona probleem groter gaat worden dan in China kan je je afgaan vragen in hoeverre de media pulp bagger en andere pulp bagger bij heeft gedragen aan het verergeren van het Corona probleem.

 7. Wim

  Hoeveel zijn er nu genezen van die geteste en besmet verklaarde mensen , het lijkt nu net alsof ze allemaal nog ziek zijn.

 8. Wim Vreeswijk

  Hoe zit het met onafscheidelijke echtparen. Moeten die, dag en nacht, ook 1,5 meter uit elkaar vertoeven ?

 9. Lombokker

  @Kadoendra
  Goede observatie, u vergeet nog de sociale media.
  “Geef het volk brood en spelen”, zeiden de Romeinen al.

 10. Claudia

  Ook voor jonge mensen is dit virus gevaarlijk! Waarom hoor je daar zo weinig over

 11. homie

  Zou wel handig zijn net als wereldkaart en nederlandkaart er ook een actieve kaart van de stad zou worden bijgehouden waar de besmettingen zich bevinden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).