U-OV past dienstregeling aan; minder personeel beschikbaar vanwege corona U-OV past dienstregeling aan; minder personeel beschikbaar vanwege corona

U-OV past dienstregeling aan; minder personeel beschikbaar vanwege corona

U-OV past dienstregeling aan; minder personeel beschikbaar vanwege corona
Archief foto DUIC
U-OV past vanaf zondag 15 november de dienstregeling van buslijnen in en om Utrecht aan. Er gaan minder bussen rijden, in de hoop dat de dienstregeling zo betrouwbaar blijft.

U-OV past vanaf zondag 15 november de dienstregeling van buslijnen in en om Utrecht aan. Er gaan minder bussen rijden, in de hoop dat de dienstregeling zo betrouwbaar blijft.

De Utrechtse OV-aanbieder past de dienstregeling aan als gevolg van de coronacrisis. De pandemie en de coronamaatregelen hebben invloed op de beschikbaarheid van de buschauffeurs, laat het bedrijf weten. Daardoor komt de dienstregeling regelmatig onder druk te staan; er zijn niet genoeg chauffeurs om ervoor te zorgen dat de bussen op tijd rijden.

Belangrijk

Dat de bussen op tijd rijden, vindt U-OV naar eigen zeggen belangrijk. Ze willen dat reizigers kunnen rekenen op hun bus op het aangegeven tijdstip. Daarom rijden er vanaf 15 november minder bussen.

De nieuwe dienstregeling komt in grote lijn overeen met de zomerdienstregeling. Volgens die dienstregeling rijden er per uur minder bussen, soms maar de helft. De spitslijnen vervallen ook voor een groot deel.

Op de website van U-OV zijn de belangrijkste aanpassingen te vinden.

4 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Minder personeel lijkt me geen probleem aangezien er ook veel minder passagiers zijn.

 2. Scherpschutter

  Nou, dit is gewoon een economische beslissing. Kunnen we kort over zijn. Het OV was al zwaar zwaar onrendabel in gezonde tijden, laat staan nu…Dit is gewoon de slagaderlijke bloeding wat proberen te stelpen.

 3. Koel Hoofd

  @Scherpschutter, je slaat de spijker op de kop.
  Aangezien er dit jaar ook grijze ipv gele U-OV bussen rijden, is er ook nog geinvesteerd in nieuwe (milieuvriendelijkere?) bussen. Heel, heel pijnlijke situatie voor U-OV. Een faillissement ligt zo wel op de loer want hoe lang duurt die corona ellende nog?

  Het OV is wel een nutsvoorziening waarvan de overheid in het verleden van vond dat het geprivatiseerd moest worden omdat dit goedkoper was.
  Daarom zegt onze gemeente vol overtuiging al jaren: ga maar fietsen.

 4. Hetty

  OV…van Openbaar Vervoer naar Onvoldoende Vervoer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).