U-OV past dienstregeling vanaf vrijdag nog verder aan vanwege coronavirus | De Utrechtse Internet Courant U-OV past dienstregeling vanaf vrijdag nog verder aan vanwege coronavirus | De Utrechtse Internet Courant

U-OV past dienstregeling vanaf vrijdag nog verder aan vanwege coronavirus

U-OV past dienstregeling vanaf vrijdag nog verder aan vanwege coronavirus
Archief foto DUIC
U-OV past de dienstregeling vanaf vrijdag 20 maart nog verder aan vanwege het coronavirus. U-OV reed sinds maandag al met een aangepaste dienstregeling.

U-OV past de dienstregeling vanaf vrijdag 20 maart nog verder aan vanwege het coronavirus. U-OV reed sinds maandag al met een aangepaste dienstregeling.

Omdat het aantal reizigers sinds maandag nog verder is gedaald en het aantal ziekmeldingen toeneemt, heeft de U-OV besloten de dienstregeling verder aan te passen. Een aantal lijnen wordt helemaal geschrapt en andere gaan veel minder rijden.

De bussen die vanaf vrijdag niet meer rijden zijn de lijnen 10, 13, 16, 18, 22, 27, 30, 32, 35, 78, 241, 247, 281, 285 en 703.

Verder gaat een groot aantal lijnen rijden volgens de zaterdag- of zondagsdienstregeling. Op de website van U-OV staat een lijst met aanpassingen.

Minder reizigers

Overheidsmaatregelen zoals het sluiten van de scholen en horeca leiden ertoe dat veel minder mensen met het openbaar vervoer reizen. Landelijk is het aantal reizigers dat gebruik maakt van het openbaar vervoer met 85 procent afgenomen.

5 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Hmm. het aantal OV reizigers is met 85% afgenomen….
  Hoeveel gaan daarvan nu een auto nemen?

 2. Willemradio

  Hahaha lijn 22 (onze dure tram) rijd ook niet, we kunnen weer dicht(er) op elkaar in bus 28 gaan reizen naar de Uithof.

 3. Mieke

  Leuk voor al die mensen die in de ZORG werken en afhankelijk zijn van het OV. Hun werktijden blijven het zelfde. 🙁

 4. Sheela

  En hoe zit het met lijn 8 die naar Diakonessenhuis die kant rijden heb komende week 2 afspraken in het ziekenhuis.
  Hoop dat de bussen wel die kant rijden.

 5. Sjaak

  @ Koel Hoofd

  Aangezien meer dan de helft van de mensen in Nederland momenteel thuis werkt en de files schrikbarend hard zijn afgenomen, denk ik niet dat er zoveel voor de auto gekozen wordt.

  Meteen duidelijk waarom er veel meer thuis gewerkt moet worden in de toekomst.

  De meeste mensen die ik spreek en thuiswerken nu, werken thuis veel sneller en meer door. Geven aan dat de meeste vergaderingen nutteloos zijn, want schriftelijke briefings en reacties daarop werken sneller en efficiënter. Je kan ook gewoon bellen, skypen, weet ik niet wat tussendoor en je hebt geen reistijd.

  Een hele grote groep Nederlanders hoeft helemaal niet dagelijks in het kantoor te zitten om te kunnen werken.

  Dat lost meteen de fileproblematiek op en er kan miljarden bespaard worden op snelweguitbreidingen. Een het milieu spint er garen bij. De luchtkwaliteit neemt hard toe.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).