U-OV verwacht maandag geen tramverkeer meer op de Uithoflijn vanwege grote storing | De Utrechtse Internet Courant U-OV verwacht maandag geen tramverkeer meer op de Uithoflijn vanwege grote storing | De Utrechtse Internet Courant

U-OV verwacht maandag geen tramverkeer meer op de Uithoflijn vanwege grote storing

U-OV verwacht maandag geen tramverkeer meer op de Uithoflijn vanwege grote storing
Archieffoto Uithoflijn
Trambedrijf U-OV verwacht dat er maandag geen tramverkeer meer mogelijk is op de Uithoflijn. Door een defect aan de bovenleiding rijden er al sinds vanochtend geen trams. Er is vervangend busvervoer ingezet.

Trambedrijf U-OV verwacht dat er maandag geen tramverkeer meer mogelijk is op de Uithoflijn. Door een defect aan de bovenleiding rijden er al sinds vanochtend geen trams. Er is vervangend busvervoer ingezet.

Het is maandagochtend goed misgegaan, er ontstonden rond 09.15 uur problemen bij bovenleiding op de Padualaan. Sindsdien ligt het tramverkeer stil.

Op de website van U-OV spreekt het trambedrijf van een grote storing. U-OV verwacht niet dat er maandag nog trams gaan rijden. Er worden vervangende bussen ingezet.

12 Reacties

Reageren
 1. Co

  “Problems, problems”
  The Everly Brothers zongen het al in de jaren ’60.
  Vooruitziende blik?

 2. JdV

  Kijk das mooi. De wekelijkse storing dit keer op maandag. Hebben we die maar vast weer gehad voor deze week.

 3. Scherpschutter

  Is het niet makkelijker om gewoon de dagen te melden dat er geen storing is? Dat lijkt me minder arbeidsintensief. Wat een ongekend faalproject…

 4. wollie

  niet zo vreemd dat de zwakste schakels zich openbaren bij stormachtig weer. sterker maken en weer door.

 5. Koel Hoofd

  65.000 €/m en de teller loopt ñog steeds fors op omdat het ding niet goed werkt.
  Wat een blamage!

 6. WvR

  Volgens mij is de gewenste frequentie 16 trams per uur is. En volgens mij werd er gestart met 10 trams per uur. Is er 2 maanden operationeel zijn al enig inzicht in de behaalde frequentie per uur?

  Niet om te zeiken, maar uit interesse.
  Ik heb doordeweeks geen tijd of doel om in de nieuwe tram te stappen, en in het weekend rijdt’ie niet (want…euh….waarom eigenlijk niet?).

 7. cas

  Zullen er nu nog mensen zijn die zeggen dat het de investering waard is geweest? Nog geen vlekkeloze week gehad en er is een lange testfase aan vooraf gegaan… Misschien moeten ze nog eens eenmalig 100 mln investeren in verbeteringen

 8. Fred

  @ cas en de andere anti-tram reageerders…
  Ja, het is de investering absoluut waard geweest !
  Als op een traject het aantal passagiers zo hoog is, is het noodzakelijk om over te stappen op een type OV dat meer capaciteit aankan, dat geldt overigens voor alle steden en niet alleen voor Utrecht.
  Zijn ze in al die andere steden dan ook gek dat ze trams of metrolijnen hebben aangelegd ?
  Dat het soms mis kan gaan (wellicht in het begin wat vaker), is denk ik normaal, alleen wordt er hier op DUIC elke keer melding van gemaakt dus lijkt het veel, maar het zal op andere tram-trajecten waarschijnlijk ook weleens mis gaan, alleen daar hoor je niks van.
  Hopelijk laat men zich hier niet door ontmoedigen, en worden er in Utrecht nog meer tramlijnen aangelegd, en wordt het tram-netwerk verder uitgebreid.

 9. Wouter

  Niet om te bagatelliseren dat er problemen zijn met de lijn, maar wellicht ook aardig om eens een andere kant van het verhaal te horen:
  https://www.dub.uu.nl/nl/achtergrond/uithoflijn-lijkt-een-succesnummer-met-nu-al-recordaantal-reizigers

  Daar hoor je hier dan weer niks over.

 10. HArry

  Gewoon ombouwen naar een fietssnelweg. Is iedereen blij.

 11. cas

  @ Wouter, was het doel van die hele lijn niet om de capaciteit te verhogen?…. beetje joehoe nieuws wat natuurlijk nergens op slaat. Natuurlijk zouden er meer mensen vervoert kunnen worden bij een toegenomen capaciteit.
  Als je geen sardientje meer bent kan je ook beter met het ov dan de fiets.

 12. Wouter

  @cas: Sorry, het is natuurlijk ook veel leuker om lekker te zeiken op alles hier met z’n allen en dan maar te roepen dat het zo’n flop is. DUIC zou DUIC ook niet meer zijn zonder de oneindige stroom negatief gezanik onder ieder artikel.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).