UIT van start: bijna vierduizend aanmeldingen | De Utrechtse Internet Courant UIT van start: bijna vierduizend aanmeldingen | De Utrechtse Internet Courant

UIT van start: bijna vierduizend aanmeldingen

UIT van start: bijna vierduizend aanmeldingen

Vanaf vandaag komen aankomende studenten hun eerste stukje studietijd in Utrecht proeven. Tijdens de Utrechtse Introductietijd (UIT) zullen ze  wegwijs gemaakt worden in het netwerk van studentenverenigingen, sportinstellingen en natuurlijk de diverse kroegen die Utrecht rijk is.

De UIT wordt georganiseerd door studenten zelf en duurt van maandag 12 augustus tot donderdag 15 augustus. In groepjes van 15 zullen de nieuwe studenten door hun oudere deelgenoten in de stad rondgeleid worden. In Utrecht hebben zich volgens de organisatie 3500 deelnemers aangemeld.

Traditie

Tijdens de UIT zullen er debatten, optredens, rondleidingen en tips over het studentenleven gegeven worden. Traditiegetrouw zal de week afgesloten worden met een groot feest en is er in de aanloop naar de introductietijd een band- en DJ-wedstrijd georganiseerd voor het beste lied voor de UIT. Ditmaal won ‘t Luchtorkest met het nummer UIT in the City.  Mr. DJ Paul Young is de UIT DJ geworden.

 UIT in the City – ‘t Luchtorkest

Verenigingen

De UIT is een algemene introductie tot de stad, waarbij eerstejaars onder andere een kijkje kunnen nemen bij de diverse studenten- of sportverenigingen in Utrecht.  De diverse verenigingen proberen studenten te werven en profileren zich onder andere tijdens de verenigingsparade door de singel. Een tweede introductietijd voor volgt doorgaans nog na de UIT voor de studenten die kiezen om zich aan te sluiten bij een vereniging of andere organisatie.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).