Nieuw groot Museumhotel in Utrecht en uitbreiding nijntje museum | De Utrechtse Internet Courant Nieuw groot Museumhotel in Utrecht en uitbreiding nijntje museum | De Utrechtse Internet Courant

Nieuw groot Museumhotel in Utrecht en uitbreiding nijntje museum

Nieuw groot Museumhotel in Utrecht en uitbreiding nijntje museum
Er komt een Museumhotel aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht met maximaal 84 kamers. Ook is de uitbreiding van het nijntje museum aan de Agnietenstraat een stap dichterbij. Het startdocument voor beide plannen is vastgesteld door de gemeente.

Er komt een Museumhotel aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht met maximaal 84 kamers. Ook is de uitbreiding van het nijntje museum aan de Agnietenstraat een stap dichterbij. Het startdocument voor beide plannen is vastgesteld door de gemeente.

De gevel van het gebouw aan de Lange Nieuwstraat blijft behouden, maar aan de achterkant wordt een gebouw gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een paviljoen voor het Museumhotel en een paviljoen voor het nijntje museum. De nieuwbouw moet wel aansluiten bij het karakter van de bestaande gebouwen.

15 hotels

“We willen het bouwen van nieuwe hotels of het ombouwen van panden tot hotels alleen in uitzonderlijke gevallen laten plaatsvinden”, zegt wethouder Klaas Verschuure. Er komen de komende jaren namelijk meer dan 15 hotels bij in de stad.

“Het moet dan gaan om een monumentaal of bijzonder pand en een bijzonder concept. De opzet van het Museumhotel is daarvan een voorbeeld: dit is zo uniek, dat het iets bijzonders toevoegt aan het hotelaanbod van onze stad.” Het hotel gaat een structurele samenwerking aan met het Centraal Museum.

Het Museumhotel zal worden begrensd door de Lange Nieuwstraat, het Vrouwjuttenhof en de bebouwing van het nijntje museum aan de Agnietenstraat.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

De hoek Lange Nieuwstraat en de Agnietenstraat

Nieuwbouw nijntje museum

Eerder werd al bekend dat het nijntje museum wil uitbreiden, omdat de bezoekersaantallen stijgen. Marco Grob, zakelijk directeur van het Centraal Museum, zegt: “En ook om nieuwe ambities, zoals de realisatie van het nijntje theater en een bezoekersrestaurant goed op te kunnen vangen.”

Het museum voor peuters en kleuters in het centrum van Utrecht is pas verbouwd en is zo succesvol dat het vaak is uitverkocht.

5 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Mooi Nijntje heeft uitstraling, zowel nationaal als internationaal.

  Het hele Centraal Museum mag omgebouwd tot Nijntje worden , inclusief Nijntje megastore, Nijntje kinderrrestaurant, Nijntje opvang enz.
  Dat Centraal Museum is een grote subsidieverslinderende hobby waar maar weinig bezoekers af komen.

  Alles op Nijntje!

 2. Ineke Herweijer

  Er staat niet bij waar de gasten gaan parkeren.. Toch niet op straat hoop ik. Ze reizen vast niet allemaal met het OV. Of denkt het college dat ze op de fiets komen?

 3. Nijntje

  Nijntjes komen lopend

 4. Herman

  @Ineke, denk je dat het Rijksmuseum, Louvre of Sixtijnse kapel (om maar wat dwarsstaten te noemen..) zich überhaupt druk maken om deze vraag.
  Toeristen komen echt wel, maak je over dit soort dorpspolitiek geen zorgen over.

 5. Schermman

  @Herman, de musea niet nee. De gemeenten absoluut wel. Eigenlijk wordt er alleen in dorpen niet over dit soort vragen na gedacht… Goede vraag van Ineke dus.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).