Uithoflijn beperkt inzetbaar in december; bussen moeten blijven rijden | De Utrechtse Internet Courant Uithoflijn beperkt inzetbaar in december; bussen moeten blijven rijden | De Utrechtse Internet Courant

Uithoflijn beperkt inzetbaar in december; bussen moeten blijven rijden

Uithoflijn beperkt inzetbaar in december; bussen moeten blijven rijden
Testtram van de Uithoflijn. Foto: Lucca Haans
Door veelvuldige storingen is het onwaarschijnlijk dat er op volle capaciteit gereden wordt op de Uithoflijn in december van dit jaar. Daarom zullen er gewoon nog bussen blijven rijden naar het Utrecht Science Park, dat laat de gemeente weten.

Door veelvuldige storingen is het onwaarschijnlijk dat er op volle capaciteit gereden wordt op de Uithoflijn in december van dit jaar. Daarom zullen er gewoon nog bussen blijven rijden naar het Utrecht Science Park, dat laat de gemeente weten.

Op dit moment worden de trams op de Uithoflijn getest voordat er echt met passagiers gereden mag worden. Er blijken nog regelmatig technische problemen te zijn. Deze storingen zorgen ervoor dat de gemeente niet verwacht op volle capaciteit te kunnen rijden met de tram in december.

16 december is de streefdatum voor de eerste tram op de Uithoflijn. De verwachting is nu dat er 6 trams in een uur kunnen rijden, en dat is minder dan de gewenste 12 trams in een uur.

Zolang de tram nog niet met de benodigde capaciteit rijdt wordt er extra busvervoer ingezet worden om de vele mensen tussen het Utrecht Science Park en station Utrecht Centraal te vervoeren.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Sanne

  De Uithof lijn zou er komen in het het eerste jaar van mijn studie. Inmiddels mijn master aan het afronden en half december mijn verdediging, had gehoopt mijn laatste dag op de Uithof toch eindelijk met de langbeloofde tram te kunnen komen. Helaas!

 2. Katja

  HAHAHA !!! Wat een giller dat lijntje, als het niet zo belachelijk veel geld kostte…Trolleybussen was handiger geweest…

 3. C.

  Beste Sanne, als ik het zo hoor, dan is de hoogte van jouw studieschuld ook wel minder dan de financiële tegenvallers bij dit sneltramproject. Sussces met de afronding van je studie tot dusver.

 4. Herman

  Wat een project!
  Allemaal bestaande technologie, bestaande trams, eenvoudig tracé op maaiveld grotendeels vrij liggend, zonder ingewikkelde bruggen/viaducten/tunnels…

  En toch ziet men kans enorme overschrijdingen in zowel tijd als geld te veroorzaken en dan nog is het project slechts deels af.

  Wat een afgang, een eenvoudig tramlijntje zo duur, te laat en slechts op halve capaciteit op te leveren.

 5. Teunis

  Soms zou je terugverlangen naar de tijd dat iedereen nog gewoon maar wat deed.

 6. Olivier

  Het blijft een spannende race tussen me studie voortgang en de Uithoflijn. Grote vraag wat eerder klaar is.

 7. Zuilen 030

  Honderden spoorwegovergangen in NL maar in onze mooie stad kunnen ze een legotreintje van tig miljoen en 17 km nog steeds niet aan de gang krijgen.

 8. JdV

  Zoals voorspeld bij de aanschaf van deze bussen zullen ze nog heel lang gebruikt gaan worden. Vandaar koop en geen huur zoals ik destijds ook al zei. Dit was allang bekend.

 9. Ties

  Bij dit soort berichten zoek ik altijd op hoe het 100 jaar geleden gesteld was met het tramnetwerk in utrecht…..Zucht…..

 10. Koel Hoofd

  Trolleybussen was stuk goedkoper, 3 decennia sneller en milieuvriendelijker geweest. Maar ja, Utrecht (gemeente en provincie) moest weer zo nodig een prestige projectje doen ter meerdere eer en glorie van zichzelf op kosten van de samenleving.

 11. Harry

  De Utrechtse bevolking wacht nog steeds op politieke consequenties van de enorme incompetentie die het vorig en huidig College heeft laten zien met dit Debacle-lijntje van een half miljard..

  Tot op heden hebben GL en D66 nooit hun verantwoordelijkheid genomen ten overstaand van de Utrechters.

  Opnieuw een voorbeeld van bestuurlijke en politiek incompetentie.

 12. Fred

  En kan de politiek verantwoordelijke nu eindelijk eens aftreden ?!

 13. Utrechter2

  @JdV: ik had ook onthouden dat iemand dit gezegd had, en dat was jij dus. Indirecte informatie geeft vaak meer info dan de directe informatie (wat mensen tegen je zeggen of schrijven).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).