Uithoflijn rijdt voorlopig niet meer door daling reizigers | De Utrechtse Internet Courant Uithoflijn rijdt voorlopig niet meer door daling reizigers | De Utrechtse Internet Courant

Uithoflijn rijdt voorlopig niet meer door daling reizigers

Uithoflijn rijdt voorlopig niet meer door daling reizigers
Er rijden vanaf vrijdag 20 maart voorlopig geen trams meer met reizigers op lijn 22 tussen station Utrecht Centraal en het Utrecht Science Park. Vervoerder U-OV had op 12 maart al besloten minder trams in te zetten, maar de afgelopen dagen is het gebruik van het OV zo fors gedaald dat het niet zinvol is om te blijven rijden.

Er rijden vanaf vrijdag 20 maart voorlopig geen trams meer met reizigers op lijn 22 tussen station Utrecht Centraal en het Utrecht Science Park. Vervoerder U-OV had op 12 maart al besloten minder trams in te zetten, maar de afgelopen dagen is het gebruik van het OV zo fors gedaald dat het niet zinvol is om te blijven rijden.

Steeds minder reizigers en steeds meer ziekmeldingen onder chauffeurs en trambestuurders zorgen ervoor dat vervoerder U-OV vanaf vrijdag 20 maart de dienstregeling opnieuw heeft aangepast.

Sinds de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en andere instellingen en bedrijven op Utrecht Science Park de deuren hebben gesloten, is de bezetting van tramlijn 22 in een snel tempo naar beneden gegaan.

Bus 28

Buslijn 28 gaat nog wel vanaf Utrecht CS naar het Science Park. De bus volgt de route langs de volgende haltes: Neude, Janskerkhof, Stadsschouwburg, Wittevrouwen, Oorsprongpark, Rijnsweerd-Noord, Rijnsweerd-Zuid, Botanische Tuinen, Heidelberglaan, UMC/Utrecht, WKZ/Máxima, P+R Utrecht Science Park.

De trams op lijnen 60 en 61 tussen Utrecht CS/Jaarbeursplein en Nieuwegein/IJsselstein rijden vanaf 20 maart nog wel maar minder vaak.

13 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  De ironie…
  Wel bus 28 naar de uithof maar geen tram twv €65.000 per meter.
  Nou maar hopen dat die tram over 3 maanden remise nog kan rijden want stilstaan is niet zo goed voor machines.

 2. Jos

  @ Koel Hoofd

  Wat een constructieve bijdrage weer……

  Lekker kwaken vanaf de zijlijn. Maar ja, je moet wat te zeiken hebben he?

  Maar dan even on topic. Misschien kunnen de werkzaamheden aan de tramhaltes (en wissels) baar voren gehaald worden. Die kunnen dus ook eerder dan de periode juni t/m augustus plaats hebben. Nu kan er ongestoord gewerkt worden.

 3. Tim

  Logische keus om de tram eruit te halen. Deze heeft buiten de Uithof bereikbaar maken geen enkel nut, en aangezien alle scholen dicht zijn en een overgroot deel van het personeel thuis zit, zal de Uithof op het moment bijhoorlijk uitgestorven zijn. Voor de noodzakelijke bereikbaarheid van mensen die er toch moeten zijn, lijkt lijn 28 mij dan afdoende. Die gaat toch ook nog door de binnenstad dus bedient meer dan alleen de Uithof.

 4. Herman

  @Jos, voor wat betreft bijdrage Koel Hoofd, helemaal gelijk.

  Werkzaamheden haltes en wissels, deze vinden plaats op de “oude” tramlijn Utrecht IJsselstein/Nieuwegein.
  Stilleggen betreft nieuwe tramlijn naar de Uithof.

 5. jos

  @ Herman

  Half juist. 😉 Er moeten aan de UIthoflijn ook nog werkzaamheden plaats vinden, zoals het aanpassen van bepaalde tramperrons en er moet ook onderhoud aan de wissels plaats vinden (die in de opstart wat kuren hadden).

 6. HArry

  Straks zit de tram vastgeroest aan de rails en moeten over een paar weken de bovenleidingen en gehele railsbaan worden vervangen door de te zure regen.

  In ieder geval is er 1 besmettingshaard buiten dienst geplaatst

  Daar gaat weer 1 miljoentje. Daaaaaag

 7. Koel Hoofd

  @Jos
  Je weet kennelijk niet wat ironie betekend?

  DIe tramlijn stopt óók bij het UMC, en daar gaat het werk nu gewoon door en is het zelfs alle hens aan dek!
  Maar kennelijk mogen zorgmedewerkers en bezoekers niet van het ultieme comfort van de peperdure tram genieten omdat de bus goedkoper is?

 8. bawang putih

  de eindhalte is een ziekenhuis dus dan stop je met de tram, klinkt superlogisch!

 9. Bromsnor

  Bromsnor weet dat bus 28 óók tot aan het UMC rijdt. Zorghelden zijn gered. Gelukkig.

 10. wollie

  @koel hoofd: trambeheerders zijn geen amoebes. als nodig worden treinstellen periodiek heen en weer gereden om roest en vastlopers tegen te gaan.

 11. Wouter

  Wat een reacties weer hier, het is ook nooit goed. Koel Hoofd ziet liever geld in rook opgaan door lege trams heen en weer te rijden, want dan krijgen we blijkbaar meer waar voor ons geld.

  Er gaat haast geen kip met het OV op het moment, dus ik vind het een logische beslissing om de dienstregeling aan te passen op de vraag. Scheelt weer onnodige operationele kosten. UMC is gewoon bereikbaar met het OV en als de bussen voller raken, is die tram zo weer aangeslingerd.

 12. HArry

  OV is een grote besmettingshaard in Nederland. Overvolle ochtendspits vervoer blijkt dus zeer ongezond voor de volksgezondheid. Corona blijkt voor een nieuw bewustzijn te zorgen dat ook een gewone griep tot grote besmettingen lijdt in het huidige OV. Met een miljarden kostenpost door personeelsuitval tot gevolg.

 13. Sjaak

  @ Harry

  Je hebt zeker al een week niet meer in het OV gezeten.

  Het is redelijk uitgestorven in het OV.

  Maar even terzijde. Wat stel je voor?

  Dat het bedrijfsleven (vrije markt) niet meer mag bezuinigen bij aanbestedingen op cruciale zaken (zoals schoonmaak) en dat ze ook niet meer bezuinigen door de chauffeurs met een enorme werkbelasting op te zadelen?

  Dat de overheid dat meeneemt in de aanbestedingseisen?

  Ik ben benieuwd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).