Uitslaande brand bij New York Pizza aan Nobelstraat in centrum Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Uitslaande brand bij New York Pizza aan Nobelstraat in centrum Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Uitslaande brand bij New York Pizza aan Nobelstraat in centrum Utrecht

Uitslaande brand bij New York Pizza aan Nobelstraat in centrum Utrecht
Foto: Robert Oosterbroek
Er heeft een grote brand aan de Nobelstraat in het centrum van Utrecht gewoed op maandagochtend. De uitslaande brand is ontstaan na een explosie in een vestiging van New York Pizza. De studenten die boven het pand wonen, zijn zelf het huis uitgevlucht. Er zijn geen zwaargewonden gevallen.

Er heeft een grote brand aan de Nobelstraat in het centrum van Utrecht gewoed op maandagochtend. De uitslaande brand is ontstaan na een explosie in een vestiging van New York Pizza. De studenten die boven het pand wonen, zijn zelf het huis uitgevlucht. Er zijn geen zwaargewonden gevallen.

De Veiligheidsregio Utrecht meldt dat de brand aan het eind van de ochtend bijna uit is. Er wordt nog wel nageblust en er hangen nog grote rookwolken boven het centrum van de stad.

De brandweer is met meerdere wagens aanwezig en de politie heeft de straat inmiddels ontruimd. Een woordvoerder van de VRU zegt dat de schade enorm is: “Er was een explosie en de schade is groot. De mensen die boven het pand wonen kunnen voorlopig niet terug naar de woning. Er moet voor hen een oplossing worden gezocht.”

(Tekst gaat door onder afbeelding)

De woordvoerder meldt zeker nog een uur bezig te zijn in de straat. Dat heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer.

Studentenhuis

Boven het pand zit een studentenhuis. Een van de studenten in het pand vertelde kort na de brand aan een verslaggever van DUIC: “De meesten lagen nog te slapen, maar ik zat te eten in huis en zag de rookwolken. De anderen zijn snel gewaarschuwd en zijn er heelhuids uitgekomen.”

De studenten hoeven niet naar het ziekenhuis, maar worden ter plekke onderzocht op rookinhalatie. Het gaat om vijf bewoners. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Het hoekpand lijkt volledig verwoest en ook de naastgelegen panden zullen schade hebben.

 

 

27 Reacties

Reageren
 1. Jeroen Haggenburg

  de bakker, die bekend stond om zijn puddingbroodjes en verse stokbrood tijdens de schoolpauzes op de St. Gregoriusschool MULA/MAVO/HAVO periode 1964/1968 op de hoek van de Nobelstraat en de Nobeldwarsstraat

 2. GeenStijl@Utrecht

  Dit was een explosieve pizza dús, brand is zelfs tot ver buiten Utrecht te zien.
  Hoop dat er niemand gewond is .

 3. w

  wordt de pizza die ik heb besteld nog wel bezorgd?

 4. PjotrM

  Vervelend voor de werknemers en de bewoners in de omgeving.
  Maar Utrecht verliest niet echt een topklasse pizzaria…

 5. R

  Daar zelfs de ramen boven niet zijn gesprongen, valt de schade aan de historische gevel wel mee. Hopelijk laat de eigenaar van het pand de boel dan ook staan ipv het te slopen. Een nieuw blok beton op deze plek zou echt een puist in die straat zijn.

 6. Pieter

  Wat ongelooflijk triest voor de ondernemer en omwonenden.
  Ik woon hier zelf om de hoek en hoewel ik geen pizza liefhebber ben moet ik zeggen dat deze zaak altijd alles keurig voor elkaar heeft.

  Wanneer de gemeente niet opdraagt om met elektrische scooters te bezorgen en deze in de zaak te parkeren zou dat pand niet vol staan met explosieven.

  De gemeente had jaren terug al een vaste (buiten)parkeerplaats beloofd voor die dingen.

 7. Jeroen

  Was ook een beetje ouwe zooi toch? Die New York Pizza daar?

 8. Berk

  Hoop dat het pand gered kan worden…

 9. Willem

  Jammer ik mag je niet de waarheid vertellen beste W.
  Dus leed vermaak mag wel ??

 10. Herman Jan

  De naam van de oude bakkerij was van Gendt. Heerlijke luxe broodjes, gevlochten witte broodjes etc.

 11. Jeroen

  @R je zou zeggen dat het beschermd stadsgezicht is maar in Utrecht weet je het maar nooit..

 12. JdV

  Very hot pizza uit de houtoven 🙂

 13. Keizerstraatbewoner

  @Pieter,

  New York pizza staat niet lekker bekend in de Keizerstraat, er zijn al jaren problemen met die tent en klachten worden constant genegeerd. In gesprek gaan is al te veel gevraagd voor ze. Zo keurig hebben ze de dingen dus niet voor elkaar. Klachten gaan oa over achterlijk en gevaarlijk rijgedrag, vuilnis en zwaar vuurwerk.

  Misschien wat hard om te zeggen, maar het word lekker rustig zonder NY Pizza de komende tijd, en ik sta niet alleen in de mening.

 14. MJPD

  @Pieter
  Ik zou solliciteren bij de Brandweer, als ik u was. Blijkbaar weet u op grond van enkel de foto’s al de oorzaak van de brand….

 15. Willem

  Vandaag geen pizza meer

 16. Tim

  Dat ziet er heftig uit, veel sterkte voor iedereen daar. Gelukkig zijn er geen zwaargewonden.

 17. w

  de oorzaak vd brand is vuur meen ik

 18. Helen

  W: hahaha

 19. Dirk

  Ah ja dat is die zaak die de scooters altijd irritant op de stoep geparkeerd heeft staan.

  Pieter 6/5/2019 – 12:01
  De gemeente had jaren terug al een vaste (buiten)parkeerplaats beloofd voor die dingen.”

  Even los van dat de oorzaak nog niet bekend is: als de brand inderdaad veroorzaakt/versterkt is omdat een van die brakke scooters binnen stond dan zegt het meer over hoe veilig de ondernemer zijn zaakjes geregeld heeft.

  Als dit ‘s nachts gebeurd was en de studenten erboven niet zelf hadden kunnen vluchten, dan hadden we het nu niet gehad over hoe lullig het voor de ondernemer was dat hij benzinebommen in een pand parkeert waar studenten boven slapen. Dan hadden we het gehad over hoe hij het in zijn hoofd gehaald heeft om dit risico te nemen en waarom hij niet zelf commerciele ruimte voor zijn scooters geregeld heeft.

 20. Katja

  En er loopt zomaar iemand met een tas vlak erlangs…merkwaardig hoe een mens kan zijn.

 21. Peter

  @Katja: de tas is een brandblusser. Wordt het dan wat minder merkwaardig?

 22. w

  @Katja
  ook iemand met een blauwe rugzak, maar ook mensen zonder tas, dat is pas merkwaardig!

 23. Cor

  @MJPD: waar beweert Pieter dan dat hij dat zou weten?

 24. Katja

  @Peter, niet goed gezien, bedankt !

 25. wollie

  @w, het bordje ‘tassen verplicht voor passanten’ was zo te zien al in vlammen opgegaan, dan krijg je zulk gedrag

 26. Joep

  Wat meent die jongen met dat brandblussertje nu eigenlijk te doen daar, behalve spelen met zijn eigen leven?

  Een barndblusser van dat formaat is binnen 30 seconden leeg. Je krijgt er met een beetje geluk net een prullenbakje of een brandende TV mee uit (als de goede hebt ivm elektrocutie, moet je ook nog over nadenken> juiste brandblusser; ga niet met iedere blijer elektrische apparatuur blussen aub)

 27. wollie

  lijkt me een gevalletje ‘in the heat of the moment’, joep.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).