Uitstel aanmaningen en herinneringen gemeentebelasting voor ondernemers en zzp’ers | De Utrechtse Internet Courant Uitstel aanmaningen en herinneringen gemeentebelasting voor ondernemers en zzp’ers | De Utrechtse Internet Courant

Uitstel aanmaningen en herinneringen gemeentebelasting voor ondernemers en zzp’ers

Uitstel aanmaningen en herinneringen gemeentebelasting voor ondernemers en zzp’ers
Archieffoto van het Stadskantoor. Foto: Bas van Setten

Voor ondernemers en zzp’ers hebben de maatregelen rondom het coronavirus een grote impact. De organisatie die voor de gemeente Utrecht belastingen int, de BghU, komt op haar website met een paar tegemoetkomingen.

De belastingorganisatie zal de komende tijd geen herinneringen en aanmaningen sturen naar Utrechtse ondernemers en zzp’ers. Dit geldt ook voor de recent verzonden waterschapsbelastingen.

Ook dwangbevelen worden niet meer verstuurd. De aanslagen van maart komen wel binnen, dat proces liep al. De informatie van de BghU wordt de komende dagen nog aangevuld en kan worden aangepast.

Van grote bedrijven, die niet geraakt worden door het coronavirus, wordt verwacht dat deze belasting wel kan worden betaald.

Het kabinet komt later op dinsdag met meer maatregelen voor ondernemers en zzp’ers. Minister Hoekstra zei eerder wel al dat het kabinet ‘alles zal doen wat nodig is’ om bedrijven en zzp’ers op de been te houden.

2 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  We moeten niet allemaal uitkeringen gaan verhogen en betalen aan mensen die daar helemaal geen aanspraak op moeten kunnen maken (ZPP’ers). Nee. Wat moet gebeuren in iedere economische ramp is het onmiddellijk aan banden leggen van de uitgaven van de overheid en MASSIEVE belastingverlagingen.

  Nu gaat de WW voor werknemers van 75 procent naar 90% van het laatstverdiende loon…zodat ze maar hun belastingen kunnen blijven betalen. Dit gaat helemaal nergens over.

  De overheid dient iedere niet accuut noodzakelijke uitgave stop te zetten en subiet beginnen met het op grote schaal ontslaan van ambtenaren, zodat diegenen die het geld in dit land verdienen het in de zakken kunnen houden en er gestart kan worden met hernieuwd economisch vertrouwen opbouwen.

  Uitstel? Afstel!! Geef de kartrekkers van Nederland (werkgevers) de ruimte die ze nodig hebben om ontslagen te voorkomen en vertrouwen in de toekomst te krijgen….We hebben nu geen ambtenaren nodig, maar moneymakers.

 2. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Leuk bedacht weer, maar ambtenaren ontslaan gaan niet helpen. Die krijgen dan en WW uitkering en ontslagvergoeding. Gewoon voor de samenleving laten werken is echt heel veel beter. Er moet nog e.e.a. worden gereorganiseerd bij de ministeries en uitvoerende instanties, dat kunnen ze nu in alle rust uitvoeren.

  Het is je misschien ontgaan in die corona mediaberichtgeving waarbij welk type wetenschapper overelkaar heen buiteld om er een mening over te geven, maar heel Europa ligt plat. Dus die kartrekkers kunnen nog zo hard aan hun karretje trekken, maar als ze hun producten en diensten niet kunnen verkopen is dat nogal zinloos.
  De overheid heeft nu de geldsluizen opengezet zodat ondernemers en hun werknemers worden geholpen. Ook daar ziijn ambtenaren voor nodig om dat allemaal uit te voeren….
  Begrijp me niet verkeerd, het is ook mijn favoriete beroepsgroep niet, maar ze hebben ergens echt wel hun nut.

  mbt tot die zzpers, vele zijn verplicht ondernemer geworden dankzij de crisis uit 2008 en de veranderingen in de maatschappij (o.a. platformeconomie en andere geestdodende activiteiten) die uit die financiele asberg is opgestegen. Het UWV is daar op last van de overheid heel actief in geweest om die destijds ontslagen werknemers voor zichzelf te laten beginnen. Ongeacht of ze daar geschikt voor waren! Dus dat de overheid daar nu ook de verantwoordelijkheid voor neemt, is niet meer dan redelijk en billijk.

  Wil je je nou echt ergens druk om maken? De zware recessie die hier uit voort gaat komen omdat de halve wereld plat licht en thuis is opgehokt. Hoe lang dat gaat dat duren weet niemand. Toekomst kijken is koffiedik kijken. Er is slechts één ding zeker, vele ondernemingen zullen het niet redden.

  Er is hier maar één groep die heel erg blij van wordt van deze corona crisis, de ecorakkers. Er zijn nog nooit zo weinig schadelijke emissies geweest! Dus dat parijs akkoord is met een beetje mazzel in september afgetikt. Kunnen we in december weer verder met de orde van de dag?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).