Uitstel tot verhuizing voor Gamma en er is nieuwe ruimte voor Naast de Gamma | De Utrechtse Internet Courant Uitstel tot verhuizing voor Gamma en er is nieuwe ruimte voor Naast de Gamma | De Utrechtse Internet Courant

Uitstel tot verhuizing voor Gamma en er is nieuwe ruimte voor Naast de Gamma

Uitstel tot verhuizing voor Gamma en er is nieuwe ruimte voor Naast de Gamma

De verplichte verhuizing van Gamma Oudenoord is uitgesteld tot eind augustus, dus de bouwmarkt blijft tot die tijd dus open voor klanten. De franchisenemer van de bouwmarkt heeft deze overeenstemming na overleg met de verhuurder van het pand bereikt. 

De franchisenemer van de Gamma, Rova Beheer, verklaart opgelucht te zijn dat een versnelde ontruiming niet meer aan de orde is. De rechtbank besloot vorige week nog dat de Gamma Oudenoord deze week leeg moest zijn.

Werkplaatscollectief Naast de Gamma heeft nieuwe ruimte gevonden

Ook goed nieuws voor het werkplaatscollectief Naast de Gamma: het collectief heeft een nieuwe ruimte gevonden aan de Nijverheidskade, bij de Carthesiusweg. Ze zijn op dit moment nog bezig met verhuizen, en dat is veel werk. “We zijn alles nu aan het opbouwen. Ook moeten we nog deuren en ramen maken, omdat het vrij donker is in de loods. Maar dat komt in de loop van de tijd wel”, vertelt Erwin Braak.

Wat ruimte en huur betreft is het collectief er met het nieuwe pand op achteruit gegaan: in hun voormalige pand naast Gamma Oudenoord hadden de mannen 10 bij 40 vierkante meter tot hun beschikking, nu ‘slechts’ 20 bij 14. Om het financiële gat te vullen, zijn er bovendien twee werklieden bij het collectief gekomen.

Wat er met de naam ‘Naast de Gamma’ gaat gebeuren nu het collectief niet meer naast de Gamma zit, weet Braak nog niet. “We hebben er eigenlijk nog niet over nagedacht, het is allemaal zo snel gegaan.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).