Uittips: dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant Uittips: dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: dit is er dit weekend te doen in de stad

Uittips: dit is er dit weekend te doen in de stad
Dit weekend ontdek je de nieuwste muziek van jonge componisten bij de Gaudeamus Muziekweek. De beste culinaire hoogstandjes eet je bij de eerste editie van Utrecht KOOKT in Park Transwijk. In Leidsche Rijn is er de laatste editie van de bijzondere Burenmarkt. En – al zijn we natuurlijk niet helemaal onbevooroordeeld – de fijnste zondag heb je bij de allereerste DUIC Filmpremière Dag. Kijk hier voor alle details en wat er nog meer te doen is.

Dit weekend ontdek je de nieuwste muziek van jonge componisten bij de Gaudeamus Muziekweek. De beste culinaire hoogstandjes eet je bij de eerste editie van Utrecht KOOKT in Park Transwijk. In Leidsche Rijn is er de laatste editie van de bijzondere Burenmarkt. En – al zijn we natuurlijk niet helemaal onbevooroordeeld – de fijnste zondag heb je bij de allereerste DUIC Filmpremière Dag. Kijk hier voor alle details en wat er nog meer te doen is.

Opening-AnnavanKooij-653Gaudeamus Muziekweek

Laat je overdonderen door de mooiste moderne composities, soundscapes en classical cross-overs. Tijdens de Gaudeamus Muziekweek is Utrecht vijf dagen lang het internationale middelpunt van alles wat er gebeurt op het gebied van de hedendaagse klassieke muziek. Jonge muziekpioniers van over de hele wereld staan hier naast internationaal toptalent op het podium. Gaudeamus biedt een platform voor de ontwikkeling van deze muziekvorm, reikt jaarlijks de Gaudeamus Award uit aan een veelbelovende jonge componist onder de dertig jaar en zet Utrecht op de kaart met het festival. TivoliVredenburg is het festivalhart en ook in onder meer Kytopia, Vechtclub XL en Theater Kikker staat er van alles op het programma.

Wanneer? Woensdag 7 t/m zondag 11 september
Waar? Op verschillende plekken in de stad
Hoe duur? Passe-partout € 130 / -30 jr en U-pas passe-partout € 50 / weekend passe-partout € 65 / avondroute € 55 / combitickets vanaf € 27,50

kooktUtrecht KOOKT

Het landelijke evenement KOOKT strijkt voor de allereerste keer neer in Utrecht. Park Transwijk verandert dan in één groot openluchtrestaurant met heel veel pop-up restaurants en foodtrucks. Onder andere Bieterbal, Wurst & Co en The Oysterman komen hun fijne kookkunsten vertonen. Er zijn pannenkoeken van Full of Crêpe en burgers van The Real Gentlemen & co. En er zijn nog veel meer opties waar je zeker even wat lekkers moet gaan proeven. Zonder muziek geen festival, dus ook wat dat betreft zit je bij Utrecht KOOKT goed. Op het podium staan onder meer Typhoon, Lucky Fonz III, Haevn, Sue the Night, LAKSHMI en onze eigen The Brahms. En er kan lekker gedanst worden bij 80’s Verantwoord en 90’s NOW.

Wanneer? Vrijdag 9 t/m zondag 11 september
Waar? Park Transwijk
Hoe duur? Entree is gratis

img_5476Burenmarkt

Het is tijd voor de laatste Burenmarkt in Leidsche Rijn. Deze markt biedt ruimte aan de makers van deze groeiende wijk en is een ontmoetingsplek voor en door haar bewoners. Elk jaar staat de Burenmarkt op een andere plek in Leidsche Rijn. Hier laten kunstenaars, kappers, fietsenmakers, bakkers, bewoners en professionals zijn wie ze zijn en wat ze doen en kunnen zij elkaar ontmoeten en een nog fijner buurtgevoel creëren. Deze laatste editie – er komt een nieuw initiatief aan – vindt plaatst op het Muziekplein, vlak bij station Terwijde. Hier staan de thema’s ‘spelen’ en ‘werken’ centraal. Er zijn foodtrucks en bewoners verkopen er hun waren. De tweede locatie van het evenement is de vlakbij gelegen oude boerderij Hof ter Weyde. Ook daar zal ruimte zijn voor kramen, een bar, muziek, theater en dans en er zijn rondleidingen door de oude boerderij.

Wanneer? Zaterdag 10 en zondag 11 september
Waar? Muziekplein en boerderij Hof ter Weyde
Hoe duur? Entree gratis

12525479_1167417759949171_8315727426433050610_oSmeerboel Festival

Het is weer tijd voor het smerigste festival van de stad. Smeerboel Festival is een speeltuin voor grote mensen. Alles kan en alles mag! Ook dit jaar heeft Smeerboel weer een sterk muzikaal programma. Op de line-up staan onder meer Joris Voorn, Kölsch, Huxley, DJ Rush, Olivier Weiter, Singlefeestje en de Tante Joke Karaoke Band. Bij de techno-stage kun je zoals ieder jaar lekker genieten van een potje stevige techno en een oogverblindende show. Naast de muziek wordt er dit jaar ook weer aandacht besteed aan de creatieve invulling op het programma. Er wordt een dorp gebouwd vol kunstwerken, fijne chill spots en veel gekkigheid.

Wanneer? Zaterdag 10 september
Waar? Grasweide Papendorp
Hoe duur? € 38,50

De InktpotOpen Monumentendag

Tientallen Utrechtse monumenten openen zaterdag hun deuren voor het publiek. Het landelijke thema van de dertigste editie van de Open Monumentendag dit jaar is ‘Iconen en Symbolen’. Utrecht heeft veel monumenten, maar sommige zijn zo met deze plek verbonden, dat zij als iconen van de stad beschouwd kunnen worden. Op Open Monumentendag is er veel aandacht voor deze iconen, met onder meer lezingen en speciale rondleidingen. Deskundige gidsen vertellen je de verhalen die er achter zitten. Er zijn wandelroutes en verschillende themarondleidingen. Kijk hier voor het hele programma en meer info.

Wanneer? Zaterdag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur
Waar? Op verschillende locaties in de stad
Hoe duur? Gratis

14068151_797748796993356_3502772209618030161_nBrommerbios

Dé mobiele buitenbioscoop van Utrecht strijkt neer bij Molen de Ster deze zaterdag. De Brommerbios is een mobiele bios gebouwd op een bakbrommer uit de jaren zeventig. In samenwerking met jonge filmmakers en curatoren worden gratis filmavonden op de mooiste locaties in Utrecht georganiseerd. Deze editie werkt Brommerbios samen met de NTR en staat in het teken van de korte film. Ieder jaar geeft NTR een handvol jonge en gevestigde filmmakers de kans een film van ongeveer 10 minuten te ontwikkelen. Deze zaterdag worden de beste van het afgelopen jaar vertoond.

Wanneer? Zaterdag 10 september om 21.00 uur
Waar? Molen de Ster
Hoe duur? Pay what you want

DUIC-1600-DUIC-website_V1-2DUIC Filmpremière Dag

De allereerste editie van de DUIC Filmpremière Dag is een feit! Deze zondag zie je vijf exclusieve voorpremières in het Louis Hartlooper Complex en in CineMec Utrecht. Op vertoon van onze DUIC krant geniet je voor slechts € 25 van alle films, of voor € 5 een losse film. De films die worden vertoond zijn: Ma vie de Courgette, Florence Foster Jenkins, Fuocoammare, The Light Between Oceans en Lo and Behold. Beide bioscopen bieden speciale biologische menu’s aan voor lunch en diner.

Wanneer? Zondag 11 september
Waar? Louis Hartlooper Complex en CineMec
Hoe duur? Op vertoon van de DUIC krant € 25 voor alle films, € 5 voor losse film. Zonder krant € 7,50 per film

12647033_927545047282269_2592509613137476585_nAtelierroute Utrecht

Aankomende en volgende week zondag openen 200 Utrechtse kunstenaars de deuren van hun ateliers. Dé Grote Utrechtse Kunstreis biedt zo iedereen de kans om kunstenaars te ontmoeten op de plek waar de kunst gemaakt wordt: in 19e-eeuwse schoolgebouwen, woonhuizen, voormalige kantoren, werfkelders en vele andere soorten bijzondere locaties. Je kunt verschillende routes volgen op de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Nationaal bekende kunstenaars als Robbie Cornelissen, Britt Dorenbosch, Jeroen van Loon en Buba Cvoric, en ook jong aanstormend talent doen mee.

Wanneer? Zondag 11 september en zondag 18 september, van 11.00 tot 18.00 uur
Waar? Verschillende locatie in de stad
Hoe duur? Gratis

13641170_843381395795179_401467360806006907_oHet KadeFestival

De nieuwe hippe tenten aan de Ooster- en Westerkade schoten afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Met de opening van het naastgelegen station Vaartsche Rijn, heeft de plek nog meer aanloop. Genoeg reden om de traditie van een fijn feestje voort te zetten, vinden de horecaondernemers aan de kades. Zondag zal daarom de tweede editie van het KadeFestival plaatsvinden. En bij een festival in Utrecht mogen de lokale producten niet ontbreken. Voor de live muziek, voor zowel jong als oud, staan vier podia klaar.

Wanneer? Zondag 11 september van 13.00 tot 23.00 uur
Waar? Ooster- en Westerkade
Hoe duur? Gratis

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).