Uittips: Sue The Night, Rythm & Poetry en Winterse streekmarkt | De Utrechtse Internet Courant Uittips: Sue The Night, Rythm & Poetry en Winterse streekmarkt | De Utrechtse Internet Courant

Uittips: Sue The Night, Rythm & Poetry en Winterse streekmarkt

Uittips: Sue The Night, Rythm & Poetry en Winterse streekmarkt
Zaterdagavond is het pakjesavond en daarna gaat de Sint weer naar huis, dus grijp je kans om nog bij hem op bezoek te gaan in het Huis van Sinterklaas. Maar dit weekend kun je uiteraard meer doen dan pepernoten eten. Sue The Night staat in EKKO. Dansen tot je erbij neervalt doe je bij RUBBER in BASIS. In RASA is de eerste editie van Rythm & Poetry. En er zijn meer opties.

Zaterdagavond is het pakjesavond en daarna gaat de Sint weer naar huis, dus grijp je kans om nog bij hem op bezoek te gaan in het Huis van Sinterklaas. Maar dit weekend kun je uiteraard meer doen dan pepernoten eten. Sue The Night staat in EKKO. Dansen tot je erbij neervalt doe je bij RUBBER in BASIS. In RASA is de eerste editie van Rythm & Poetry. En er zijn meer opties.

Intocht-Utrecht_3-1-610x4091Laatste dagen Huis van Sinterklaas

Na zaterdag gaat Sinterklaas weer terug naar Spanje, dus dit weekend laatste kans om bij hem op bezoek te gaan in Museum Catharijneconvent. Alle kinderen én hun ouders, opa’s en oma’s, én de juffen en meesters zijn van harte uitgenodigd om op bezoek te komen in het Huis van Sinterklaas. Reserveren kan hier. Wees er snel bij, er zijn nog wat kaartjes voor donderdag en vrijdag.

Wanneer? Donderdag 3 en vrijdag 4 december
Waar? Museum Catharijneconvent
Hoe duur? € 5

Sue The Night

Vrijdag zie je de succesvolle jonge band Sue The Night op het podium van EKKO. Hun goed ontvangen debuutalbum Mosaic kwam begin dit jaar uit. Ze maken een combinatie van roots en indie-pop. Een mix van songwriters uit de jaren ’60 & ’70 (denk Fleetwood Mac), de synthpop van de ’80s (denk Madonna), tot de vernieuwende sound van nu (denk Dirty Projectors of Arcade Fire).

Wanneer? Vrijdag 4 december
Waar? EKKO
Hoe duur? € 11

Curtis Eller’s American Circus + de sp aties + Tunnelbirds

Curtis Eller is naast een Groucho Marx lookalike ook een meer dan begenadigd performer en banjospeler. Shows van deze muzikale circusartiest zijn zonder uitzondering een beleving vol humor, acrobatiek, old time banjo music en anekdotes. Geen optreden is hetzelfde en elke optreden blijft je bij. Daarnaast zie je ook de sp aties (die hebben nieuw plaatmateriaal en dat moet gevierd worden) en het Utrechtse garage-blues-rock duo Tunnelbirds.

Wanneer? Vrijdag 4 december om 21.00 uur
Waar? dB’s
Hoe duur? € 8

12249572_1224217930937734_6185148506136351618_nRUBBER

Alle cadeautjes uitgepakt en de pepernoten zijn op? Wie stout is gaat door naar RUBBER’s Ik pak je avond. RUBBER is het maandelijkse gayfeestje in BASIS en staat voor open minded, laagdrempelig en ongelofelijk dansbaar. Dansen op club & house doe je in de hoofdzaal en op pop in zaal 2.

Wanneer? Zaterdag 5 december van 23.00 tot 05.00 uur
Waar? BASIS
Hoe duur? € 8 + kluisje € 3

12307549_1504035926559392_1107278743881417035_oRythm & Poetry

Op 5 december, dé avond van rijmen en dichten, vindt de eerste editie van Rythm & Poetry plaats in RASA-Utrecht. Tijdens deze avond wordt een brug geslagen tussen literatuur, poëzie, spoken word, comedy, rap, live performance en improvisatie. Woordkunst in al haar diversiteit, met o.a. een open mic-sessie (tussen 23:30 en 03:00) waar woordkunstenaars met of zonder muzikale begeleiding hun kunsten kunnen vertonen. Er zijn optredens van o.a. Akwasi Owusu Ansah, Insayno, StropStrikkers, Sabina Lukovic, Kern Revolutionaire Zaken en DJ DNA.

Wanneer? Zaterdag 5 december, zaal open 19.30 uur
Waar? RASA
Hoe duur? € 12,50 / na 0:00 uur € 7,50

StreekmarktWinterse Streekmarkt

Veel lekkers uit eigen streek en eigen land, aangevuld met wat liefhebbers van ver halen. Verder weg, maar nét zo echt. Want gepassioneerde boeren, makers, telers, imkers, bakkers en brouwers vind je overal. Voor gezelligheid en mooie streekproducten zit je zondag weer goed bij deze winterse editie van de Streekmarkt op de Mariaplaats. Kom kijken, proeven en kennismaken.

Wanneer? Zondag 6 december van 11.00 tot 18.00 uur
Waar? Mariaplaats
Hoe duur? Toegang is gratis

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).