UMC Utrecht roept hulplijn in het leven voor medewerkers met financiële zorgen UMC Utrecht roept hulplijn in het leven voor medewerkers met financiële zorgen

UMC Utrecht roept hulplijn in het leven voor medewerkers met financiële zorgen

UMC Utrecht roept hulplijn in het leven voor medewerkers met financiële zorgen
Het UMC Utrecht heeft een telefonische hulplijn geopend voor medewerkers die in de financiële problemen dreigen te komen vanwege de inflatie en gestegen energieprijzen. Ze kunnen bij de hulplijn anoniem hun verhaal doen.

Het UMC Utrecht heeft een telefonische hulplijn geopend voor medewerkers die in de financiële problemen dreigen te komen vanwege de inflatie en gestegen energieprijzen. Ze kunnen bij de hulplijn anoniem hun verhaal doen.

“Zorgen over geld kunnen een grote impact hebben op je functioneren en we hebben onze mensen hard nodig. Met deze hulplijn hopen we de zorgen te kunnen verlichten en waar nodig mensen bij te staan met financiële hulp. Zo komen we samen de winter door” aldus Margriet Schneider, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Medewerkers van het UMC die de hulplijn bellen, kunnen dat anoniem doen en de gesprekken zijn vertrouwelijk. “Er is nog altijd schroom bij mensen om met problemen naar buiten te treden”, zegt Wynand Ros, voorzitter van het personeelsfonds. “Velen vinden het lastig om over geld te praten, en nog meer als het over geldproblemen gaat. Het is echter niets om je over te schamen en het kan iedereen overkomen dat er geldzorgen ontstaan.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Wellicht meteen de uren van de parttimers even ophogen zodat er meer geld binnen komt? Dat gaat lastig worden met anoniem bellen, dat dan weer wel. Maar zorgt voor en meer handen aan het bed en minder geldzorgen. Lijkt me een win-win, zeker aangezien er relatief weinig full-timers in de zorg werken.

 2. Koel Hoofd

  @JdV
  Als een parttimer meer gaat werken komt de fiscus langs zodat meer uren niet loont. Zolang de overheid daar niets aan doet blijft het dweilen met de kraan open.
  En daarnaast, de zorgverleners in de laagste loonschalen zijn meestal vrouwen, die hebben ook kinderen die naar de opvang moeten als zij werken. Dat kunnen ze niet betalen dus werken ze parttime. Gratis kinderopvang van D66, dat gaat ook leuk worden want zoveel kinderopvangers zijn er niet eens.
  Echter, de oorzaak van het probleem is de door de politiek idealistisch opgedreven energieprijzen waar speculanten rete handig gebruik van maken.
  Maar daar durven ze niets aan te doen want klimaatredden heeft prioriteit boven de burger en nu zijn ook nog Nordstream 1 & 2 kapot dus we gaan compleet de vernieling in door de energieprijzen terwijl de USA de lachende derde is en Australie nieuwe kolenmijnen gaat openen voor die 900 kolencentrales in India en zelfde aantal in de pijpijn in China. De EU heeft net haar eigen graf gedolven, nu moeten we er nog vrijwillig in gaan liggen…. Zijn de gele hesjes al uitverkocht?

 3. Binnenstadbewoner

  En dan meldt er zich een medewerker met financiele problemen, wat dan? Krijgt die dan meer salaris? Een lening? Bespaartips die iedereen kan bedenken?

 4. Nina

  Heel Nederland gaat aan de bedelstaf, als straks veel meer mensen bericht over hun nieuwe maandelijkse voorschot voor energie hebben ontvangen.

  Je kunt denken dat de rijkere burgers dit prima kunnen betalen, maar zij hebben in verhouding ook een hogere energierekening ivm een groter huis.

  Dit gaat uiteindelijk iedereen en ieder bedrijf flink raken en onze economie zeer grote schade toebrengen.

  Het zal leiden tot aanzienlijk minder belastinginkomsten en zeer grote bezuinigingen (uitkeringen, toeslagen, onderwijs, zorg, politie, enz.).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).