UMC Utrecht sluit twee corona-afdelingen, waardoor er meer ruimte komt voor overige zorg UMC Utrecht sluit twee corona-afdelingen, waardoor er meer ruimte komt voor overige zorg

UMC Utrecht sluit twee corona-afdelingen, waardoor er meer ruimte komt voor overige zorg

UMC Utrecht sluit twee corona-afdelingen, waardoor er meer ruimte komt voor overige zorg
Het UMC Utrecht heeft twee corona-afdelingen, die vanwege het hoge aantal patiënten waren geopend, weer gesloten. Volgens het ziekenhuis wordt de reguliere zorg weer langzaam opgebouwd.

Het UMC Utrecht heeft twee corona-afdelingen, die vanwege het hoge aantal patiënten waren geopend, weer gesloten. Volgens het ziekenhuis wordt de reguliere zorg weer langzaam opgebouwd.

Het aantal mensen dat besmet raakt met het coronavirus neemt in het hele land af. De gemeente liet vorige week weten dat deze trend ook in Utrecht zichtbaar is. Ongeveer twee weken geleden waren er 557 Utrechters met een positieve testuitslag en zijn 15 inwoners met corona opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens het UMC neemt het aantal coronapatiënten in het eigen ziekenhuis en ook in de regionale ziekenhuizen de afgelopen dagen fors af. Er is daarom besloten de extra ic-afdeling in het Calamiteitenhospitaal te sluiten. Ook is een verpleegafdeling voor coronapatiënten gesloten.

Defensie

Volgende maand wordt ook de inzet van defensiemedewerkers in het UMC volledig afgebouwd. Zij hebben volgens het ziekenhuis een enorme bijdrage geleverd in de extra zorg die in het UMC Utrecht werd geleverd door coronapatiënten over te nemen uit andere ziekenhuizen.

Met het afschalen van de coronazorg komt er weer meer ruimte voor de overige zorg. “Dat is een ingewikkelde puzzel waarbij er gekeken wordt naar de gehele keten, dus de beschikbaarheid van zorgmedewerkers, operatiekamers, IC-bedden en kliniek-bedden”, meldt het UMC.

Het ziekenhuis benadrukt tot slot dat acute en noodzakelijke klinische zorg altijd is doorgegaan.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Fijn voor al het zorgpersoneel dat het effect van de vaccinaties nu merkbaar wordt. Die mensen lopen al meer dan een jaar op hun tenen. En dan moeten ook nog al die uitgestelde behandelingen worden ingehaald, dus veel rustiger zullen het de komende tijd nog niet gaan krijgen.

  Ik vind het schandalig dat deze mensen een loonsverhoging wordt geweigerd.

 2. Koel Hoofd

  @Lombokker
  Ik vind het schandalig dat er zoveel Nederlanders waren die hun gevoelige egootje zo belangrijk vonden dat ze maling hadden aan de meest simpele voorschriften.
  Daardoor lagen de ziekenhuizen vol en is er nu een enorme zorgachterstand.

 3. Lombokker

  @Koel Hoofd
  Daar heeft u helemaal gelijk in, en ook dat asociale gedrag vind ik schandalig.

 4. De count

  Nu alle coronazorg concentreren in 1 ziekenhuis in het vervolg. Kunnen de andere ziekenhuizen weer de “normale ” zorgtaken oppakken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).