UMC Utrecht vraagt bezoekers, patiënten en medewerkers mondkapjes te dragen UMC Utrecht vraagt bezoekers, patiënten en medewerkers mondkapjes te dragen

UMC Utrecht vraagt bezoekers, patiënten en medewerkers mondkapjes te dragen

UMC Utrecht vraagt bezoekers, patiënten en medewerkers mondkapjes te dragen
Het UMC Utrecht op Utrecht Science Park. Archiefbeeld DUIC
UMC Utrecht vraagt haar bezoekers, patiënten en medewerkers vanaf 5 oktober een mondkapje te dragen. Het dringende advies geldt voor de publieke ruimtes in het UMC en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

UMC Utrecht vraagt haar bezoekers, patiënten en medewerkers vanaf 5 oktober een mondkapje te dragen. Het dringende advies geldt voor de publieke ruimtes in het UMC en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Het ziekenhuis roept mensen die naar het ziekenhuis komen op om zelf een niet-medisch mondkapje mee te nemen en dat te dragen in de publieke ruimtes, zoals de ontvangsthal, gangen en wachtruimtes. Mensen die geen mondkapje bij zich hebben krijgen dat binnenkort bij de ingang van het ziekenhuis.

Medewerkers dragen op de verpleegafdelingen, in spreekkamers en in onderzoeksruimten een zogenoemd face-shield of medisch noodzakelijke beschermingsmiddelen. Op andere plekken in het ziekenhuis dragen ze een face-shield of een niet-medisch mondkapje.

Uitzonderingen

Patiënten die op de verpleegafdeling zijn opgenomen hoeven geen mondkapje te dragen, net als kinderen van 12 jaar of jonger.

Het UMC benadrukt dat bezoekers een niet-medisch mondkapje moeten dragen omdat de medische mondkapjes bedoeld zijn voor de zorg.

11 Reacties

Reageren
 1. HArry

  Helaas, ik volg, zoals het afgelopen half jaar, de adviezen op van het RIVM. Geen zin in politieke nonsens. Dat is er al genoeg in deze gemeente. Voor eventueel bezoek aan het ziekenhuis heb ik het betreffende advies van het RIVM op papier, op zak.

 2. Karla

  Dat heeft het DIAK al maanden.

 3. WvR

  @HArry:
  Los van het feit of het nu wel of geen zin heeft: Als ik als bezoeker ergens kom, en de gastheer/vrouw vraagt mij iets te doen wat mij verder totaal niet beperkt, hindert, of leed toe doet, dan doe ik dat.

  Ik heb vrienden die mij vragen de schoenen uit te doen en bij de deur te laten. Geen probleem. Ik word er waarschijnlijk niet uitgeschopt als ik niet doe. Was waarschijnlijk wel de laatste keer dat ik langs hoef te komen.

  Hun huis, hun regels.

 4. Koel Hoofd

  Dat heeft het Antonius al maanden…

 5. Michael C.

  Mooi al die merkbaar toenemende paniek, in de Printerette op de Voorstraat afgelopen zaterdagmiddag nog sta ik te printen en wil daarna afrekenen. Een vrouw die net binnenkomt en duidelijk zelf heeft zitten slapen tegen mij: “maximaal 5 personen in de winkel”. Ik: “dat is even zélf opletten en zélf tellen als je de winkel binnenstapt”. Het worden mooie weken!

 6. Bromsnor

  Bromsnor vraagt zich af of HArry nu wél of géén mondkapje gaat dragen in het UMC.

 7. Stadsie

  Heel wat ziekenhuizen hebben uitbraak gehad bij de bloedafname afdeling. Jammer dat UMC nu pas deze preventie maatregel invoert. Juist omdat hier zoveel kennis en zoveel zorg samen komt. In het handboek infectieziektebestrijding staat alles keurig beschreven. Een zeer dun boekje geschreven in 2012 voor zorgprofessionals en politici.

 8. Joepie

  @ HErry?

  Ah, nu het advies van het RIVM je wel uitkomt, volg je het wel op zonder kritiek. Wat zijn die reaguurders toch altijd hilarisch.

  Mondkapjes beschermen alleen de ander en niet jezelf, maar helpen wel het aantal besmettingen met minsten 5-10% teruglopen. Noem het maar niks (bij goed gebruik dan he 😉 )

 9. HArry

  @ Joepie Goed zo!
  Ik gebruik alleen medische ffp2 maskers. Vrij asociaal natuurlijk. Maar het zijn de enige die echt helpen. Maar die mag je in het UMC als bezoeker dus niet gebruiken. Maar wanneer er voldoende ventilatie is zijn mondkapjes en ffp2 maskers nog steeds de grootste onzin. En in een modern ziekenhuis is er zeer waarschijnlijk meer dan voldoende ventilatie.

  Dus ja. Zelf blijven nadenken en je niet laten koeioneren door onwetenschappelijke idioterie.

 10. Bromsnor

  @Harry, draagt u nu wel/niet een mondkapje bij UMC bezoek. Bromsnor.

 11. Joepie

  @ HErry helemaal niet goed zo.

  Ik zeg juist dat je wel mondkapjes moet dragen om de ander te beschermen. Virusverspreiding met 5-10% terugbrengen is aanzienlijk. Doe maar of het niets is.

  Ik doe er gewoon 1 op. Ook uit beleefdheid als mij iets gevraagd wordt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).