Update over grootste fietsenstalling ter wereld | De Utrechtse Internet Courant Update over grootste fietsenstalling ter wereld | De Utrechtse Internet Courant

Update over grootste fietsenstalling ter wereld

Update over grootste fietsenstalling ter wereld
Precies één jaar geleden begon de bouw van de grootste fietsenstalling ter wereld en het Stationsplein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catherijne. Sindsdien zijn er zo’n 1250 vrachtwagens zand afgevoerd en 671 palen de grond in gegaan.

Precies één jaar geleden begon de bouw van de grootste fietsenstalling ter wereld en het Stationsplein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catherijne. Sindsdien zijn er zo’n 1250 vrachtwagens zand afgevoerd en 671 palen de grond in gegaan.

Het busvervoer rijdt nog steeds dwars over de bouwplaats. Op 24 juli hoopt de aannemer het hoogste punt van de bouw te bereiken. Dan wordt begonnen met de bouw van het dak van de fietsenstalling dat drie verdiepingen hoog ligt. Bovenop het dak van de fietsenstalling moet het Stationsplein komen.

De bussen rijden momenteel over de begane grondvloer van de stalling. Er wordt parallel aan spoor 1 gewerkt aan een nieuwe bus- en trambaan en het viaduct over het water van de Leidsche Rijn. Wanneer deze nieuwe busbaan klaar is, zal het stuk fietsenstalling waar de bus nu overheen rijdt worden afgemaakt.

Het eerste deel van de fietsenstalling moet in 2016 openen. De hele stalling en het plein erboven zullen volgens de planning in 2018 klaar zijn.

Afbeeldingen afkomstig van CU2030.

stalling 3
stalling 4stalling 2

8 Reacties

Reageren
 1. Utregter

  Niet echt undrukwekkende cijfers. 1250 vrachtwagens en 671 palen. Gedeeld door 200 werkdagen is 3 palen per dag. Dat kan snellerrrrr!

 2. Dirk

  Eens (qua perceptie) maar het interessante is dat het volgens mij best indrukwekkend is om in dit gebied te bouwen.

  Het is niet alleen het daadwerkelijke gebouw neerzetten, maar ook het omleggen/aanleggen van allerhande rioleringspijpen, elektriciteitsleidingen en dataverbindingen terwijl je er ook nog voor moet zorgen dat al het busverkeer ongestoord door kan rijden en je genoeg ruimte hebt om je bouwmaterieel neer te zetten.

  Alle communicatie van de cu2030-projectorganisatie is ‘dumbed down’. Kennelijk is er slechts een doelgroep (de grootste gemene deler) en moet iedereen alles kunnen begrijpen. En dan krijg je dit soort rekensom-persberichten en het consistent gebruik van kinderargumentatie als ‘de grootste fietsenstalling ter wereld’ in elke titel. Wel een lekker simpele baan zonder dat je je echt in iets hoeft te verdiepen en om paar dagen weer een paar foto’s online gooit met hetzelfde stukje herschreven tekst over wat er gebouwd wordt, wat de context daarvan is en wanneer ze klaar denken te zijn.

 3. R

  Tja Dirk, DUIC is niet de Cobouw. Voor zeer vakinhoudelijk bouwnieuws weet iedereen dat ze beter daar kunnen zijn. DUIC trekt meer dan alleen bouwmensen. En als civiel ingenieur vind ik dit nog een aardige middenweg. De meeste mensen begrijpen immers niets van spramex, leeuwankers en fundexpalen, dus het heeft ook weinig nut om daar over te beginnen. Dus heren van DUIC, ga zo door! Prima teksten en foto’s zo. :^)

 4. A.Zijnzeikert

  En die afschuwelijke lelijlkheid van die kantoorgebouwen op de achtergrond, gaat daar eigenlijk ook wat aan gebeuren ? Mag toch aannemen dat dit niet het toekomstbeeld blijft. Wat kan ik me aan zoveel lelijkheid storen zeg.

 5. Saïd

  Er wordt gezegd dat er zoveel werklozen zijn, zet ze lekker aan het werk in dat gebied en ze zijn een jaar eerder klaar! Ik irriteer me aan de hele gebeurtenis in utereg. Zoveel geld uitgegeven en misberekeningen. Catharijne singel was eerst water vervolgens water weggehaald nu weer water! Wat een onzin! Enige die hier aan gaat verdienen is de bouwbedrijf en de gemeente! Ondernemers van Utrecht hebben hier geen ene moer aan! Alleen de fietsenstalling levert Utrecht netzoveel op als alle ondernemers in de binnenstad! 24 uur open. Utrecht is een dorp na 18h is het dood! Utrecht moet hier eens aan wat gaan doen!

 6. beestje

  Wat is er mis met een groot dorp. Laat elke plaats zijn eigenheid bewaren. Ik snap niet waarom we op andere steden moeten lijken. En er is genoeg te doen. En jezelf vermaken schijnt voor veel mensen moeilijkte zijn. Triest.

 7. 3500

  Wat een ongelofelijk zeikerige reacties weer. Die palen zitten er natuurlijk al een tijdje in, dat rekensommetje slaat helemaal nergens op. Verdiep je eens wat meer in de bouw zou ik zeggen. En Dirk, cu2030 doet er juist enorm veel aan om te informeren aan de burger. En dat doen ze prima. Gewoon wat minder uien snijden.

 8. Dirk

  @R
  Ik heb geen kritiek op DUIC (en ik heb ook geen achtergrond in de bouw). Ze herschrijven het nieuws, waar niets mis mee is. De info komt van CU2030 en daar heb ik een opmerking over. Soms wat meer details is niet verkeerd en daar spreek ik de projectorganisatie op aan.

  @3500
  Waarom zouden mensen zich in de bouw moeten verdiepen? Dit is precies wat gebeurt wanneer je als projectorganisatie nietszeggende milestones verspreidt in de media. Kennelijk is ‘Utregter’ niet blij met de voortgang van het project (al dan niet terecht) en begrip kweek je bij sommige persoonlijkheidstypes door meer inzicht te geven in de complexiteit. Zo veel mogelijk mensen aanspreken lijkt me een van de communicatiedoelen van de projectorganisatie. Je laat je wel erg kennen door meteen in een fit te schieten over zure reacties.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).