Update: Zondag geen treinverkeer vanwege ‘grote problemen’ bij NS Update: Zondag geen treinverkeer vanwege ‘grote problemen’ bij NS

Update: Zondag geen treinverkeer vanwege ‘grote problemen’ bij NS

Update: Zondag geen treinverkeer vanwege ‘grote problemen’ bij NS
Vanwege een technische storing rijden er geen treinen van NS en ook is er geen actuele reisinformatie. De vervoersmaatschappij zegt te kampen met ‘grote problemen’. Eerder werd nog gezegd dat de storing in ieder geval tot 17.00 uur zou duren, dat tijdstip werd later aangepast naar 20.00 uur en nu duurt het probleem mogelijk de gehele zondag.

Vanwege een technische storing rijden er geen treinen van NS en ook is er geen actuele reisinformatie. De vervoersmaatschappij zegt te kampen met ‘grote problemen’. Eerder werd nog gezegd dat de storing in ieder geval tot 17.00 uur zou duren, dat tijdstip werd later aangepast naar 20.00 uur en nu duurt het probleem mogelijk de gehele zondag.

Waardoor de storing is veroorzaakt is niet bekend. NS adviseert reizigers naar andere opties te zoeken om naar de plek van bestemming te komen.

Daarnaast waarschuwt NS dat in de reisplanners geen vertragingen en uitgevallen treinen worden weergegeven. “Op de stations kunnen we zelfs geen enkele informatie geven”, is te lezen op de website van de vervoersmaatschappij.

NS zegt hard te werken aan herstel, maar dat nu nog niet is te zeggen hoelang deze situatie gaat duren. Treinen van regionale vervoerders rijden wel. “Hoewel ook daarbij geen actuele reisinformatie gegeven kan worden”, aldus NS.

Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

17 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Mijn auto doet het prima.

 2. Jozef

  @scherpschutter: top mag ik je auto lenen¿?

 3. Lachband

  @ Scherpschutter

  Gelukkig maar! Anders kwam je nooit meer weg uit Stadskanaal.

 4. Herman

  Zonder reisinfo kun je toch wel treinen laten rijden?

 5. Scherpschutter

  @Jozef

  Dat is net zoiets vragen alsof je mijn vrouw mag lenen…

  @Lachband

  Inderdaad. Zonder auto zat je nu mooi vast, want op de NS hoef je niet te rekenen.

 6. Joep

  Ach ja; en soms/ vaak sta je op de snelweg vast. Zosls gisteren bijv. weer

 7. wollie

  @herman maar waarheen dan

 8. Koel Hoofd

  Ik ben zo blij met mijn auto!

  @Herman
  Ah jij bent van de ‘doe het zelf’ generatie, die millennials kunnen zonder app de trein niet eens vinden.

 9. TJA...

  @Scherpschutter en @Lachband:

  De eerstvolgende trein uit Stadskanaal staat gepland voor 17 april aanstaande.
  Dus nog eventjes geduld aub…

  Zie: https://www.stadskanaalrail.nl/

 10. Esrin W.

  Waar zouden we zijn zonder de trein? luidde de slogan destijds.
  Nou gewoon, in de auto, koffie en radio erbij en vooral: zónder al die randdebielen waar je niet om gevraagd hebt en waar je niet voor betaald krijgt, filmpjes op Youtube zonder oortjes kijken, harde bouwvakkergesprekken, ongedouchte gasten en ga zo maar door. Helder.

 11. Ton

  @ TJA
  En daar kun je op vertrouwen !
  Want die Stadskanaalrail is veel minder afhankelijk van hightech technologie dan de NS of die auto van Scherpschutter !

 12. Scherpschutter

  @Ton

  Hoe het met de low-tech Stadskanaalrail zit weet ik niet, maar mijn high-tech auto heeft in de afgelopen 3 jaar om extreem precies te zijn 100,00% uptime gerealiseerd.

 13. Scherpschutter

  @Joep 16:02

  Ik heb nog nooit 18 uur in een file gestaan, Joep.

 14. Klabanus

  @scherpschutter: nog nooit langs parijs geleden tijdens een boerenprotest?

 15. Scherpschutter

  @Klabanus

  Nee. Het is even geleden dat u in een auto zat of niet? Tegenwoordig hebben auto’s een beeldscherm met daarin een GPS systeem dat “navigatie” genoemd wordt. Op het beeldscherm krijg je na het instellen direct te zien of er vertragingen op de route zijn en kun je kiezen tussen “Snelste route” of “Kortste route”, met bijhorende tijdscalculaties. Het systeem calculeert zelfs tijdens de rit continu door en doet aanbevelingen waar wenselijk of noodzakelijk. Een vriendelijke stem dirigeert u vervolgens gedurende de rit efficient en nauwkeurig naar uw bestemming.

  Ik kan u de moderne auto van harte aanbevelen. Het is een genot!

 16. Pee

  @Esrin W.
  Zo denk ik er ook over.

 17. cas

  Dagje uit wordt een weekendje weg….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).