Update wereldrecord TV kijken: Speciale stoel voor Tom om wakker te blijven | De Utrechtse Internet Courant Update wereldrecord TV kijken: Speciale stoel voor Tom om wakker te blijven | De Utrechtse Internet Courant

Update wereldrecord TV kijken: Speciale stoel voor Tom om wakker te blijven

Update wereldrecord TV kijken: Speciale stoel voor Tom om wakker te blijven
Nog 24 uur en dan zijn Utrecht, en met name Ruden Nijsse en Tom de Rijk, een wereldrecord rijker. Als alles goed gaat halen zij morgen om 4 uur ’s middags de eindstreep van de langste tv-marathon ooit. “Normaal gesproken hebben we veel te bespreken, maar er komt niet meer zoveel uit hem op het moment.”

Nog 24 uur en dan zijn Utrecht, en met name Ruden Nijsse en Tom de Rijk, een wereldrecord rijker. Als alles goed gaat halen zij morgen om 4 uur ‘s middags de eindstreep van de langste tv-marathon ooit. “Normaal gesproken hebben we veel te bespreken, maar er komt niet meer zoveel uit hem op het moment.”

Een wereldrecord tv kijken klinkt een heel wat makkelijker dan het is. Ruden en Tom moeten in totaal 94 uur naar een beeldscherm turen. Elk uur hebben ze recht op 5 minuten pauze. “Maar deze mogen ze ook opsparen om vervolgens één lange pauze te houden,” laat een begeleider ter plekke weten, die beide jongens toevallig ook persoonlijk kent. “Zo heeft Ruden de eerste 48 uur onafgebroken tv gekeken, om daarna even te kunnen slapen.”

Tom heeft dat niet gedaan en heeft het nu een stuk moeilijker. De omstandigheden zijn deze dagen met een felle zon op een glazen kast dan ook alles behalve ideaal. “Er is zelfs een speciale stoel voor hem gebracht. Een stoel waarin je altijd ongemakkelijk zit, zodat je niet snel in slaap valt.”

Wie trouwens denkt dat de jongens veel Red Bull en koffie drinken, heeft het mis. “De jongens drinken eigenlijk alleen water en eten vooral fruit. Van cafeïne krijgt je lichaam kortstondig een enorme boost, maar op de langere termijn wordt je er alleen maar moe van.”

Met de jongens zelf praten is overigens niet toegestaan. Er mag geen moment van het scherm worden afgeweken. Inmiddels wordt de serie Black List gekeken, serie nummer 13 op rij. De begeleiders wisselen elkaar om de 4 uur af. “Ik vond die 4 uur echt al een lange zit. Ruden en ik hadden elkaar al een tijd niet gezien en we hadden veel te bespreken, maar er komt niet zoveel uit hem op het moment. Ik moest hem echt een paar keer aantikken om te zorgen dat hij wakker bleef.”

1 Reactie

Reageren
  1. Joop

    Tsja… als je geen talenten hebt en toch ook eens in het nieuws wilt komen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).