Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld
Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Het Utrechtse stationsgebied is misschien wel de plek die de laatste jaren het meest is veranderd. Nog maar een paar gebouwen doen denken aan vroeger. De binnenstad daarentegen ziet er al een tijdje nagenoeg hetzelfde uit, maar ook daar zijn de afgelopen honderd jaar subtiele veranderingen aangebracht.

Het Utrechts Archief is in het bezit van duizenden foto’s van de stad. Sommigen daarvan zijn ruim honderd jaar oud. Aan de hand van die foto’s laten we in deze rubriek zien hoe Utrecht door de jaren heen is veranderd.

Ganzenmarkt

2008. Foto: Het Utrechts Archief

Janskerkhof

1931-1937

Begijnesteeg

2016

6 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Begijnesteeg: Maakt m’n hele dag goed. Sommige zaken zijn een vaste waarde in deze stad en veranderen echt nooit. Bestuur en politiek hebben gelukkig niet alles onder controle….. Maar….. op welke partij moet ik volgende keer stemmen om die Begijnesteeg aangepakt te krijgen? Hemelfietsers hebben we genoeg, nu met de poten de modder in.

 2. Herman

  @Massagast, stem op Geert, dan komt ALLES goed.

  Of wordt wakker en besef dat dit door geen enkele politicus geregeld kan worden. Dit veroorzaken wij met z” n allen. Daarnaast rommel is er altijd, dat hoort ook bij de spanning van de stad.

 3. Wim

  @Herman
  Wil je zo vriendelijk zijn om het woordje wij allen niet gebruiken.
  Het is een bepaalde groep die lak heeft aan nette burgers en die moeten gewoon opgepakt worden en laten schoonmaken

 4. herman

  @Wim, natuurlijk, er zijn altijd mensen die het wel goed doen.
  Wat ik vooral wilde zeggen is dat het “ons” probleem is, heeft meer met mentaliteit te maken. Geen enkele politicus kan dit regelen, wel de samenleving inclusief diegene die het nu al goed doen, bijvoorbeeld door mensen aan te spreken en voorbeeldgedrag te blijven vertonen.

  Maar eerlijk gezegd denk ik dat rommel er altijd bij hoort, ook in de middeleeuwen was het een stinkende puinhoop.
  Alleen in Vinex wijken wordt de illusie van de aangeharkte tuin en schoongeveegde straat geprobeerd werkelijkheid te laten worden.

  Maar OT, wat een leuke rubriek en mooie foto’s!

 5. Hetty

  Begijnesteeg? Die Begijnen draaien zich om in hun graf, als ze zien, hoe deze naar hen vernoemde steeg er uit ziet. Laten we het de Sjacherijnesteeg noemen, totdat deze steeg zodanig is opgeknapt, dat het de naam Begijnesteeg weer mag dragen.

 6. Kadoendra

  @Herman

  Van uw meneer Geert kan een democratie alleen maar ellende verwachten.
  Want een partij die slechts 1 lid heeft en zich ook nog Partij van de Vrijheid noemt heeft democratisch gezien niet veel te maken met echte vrijheid.
  Overigens zou u dit ook kunnen weten als u naar alle personen zou luisteren die uit die nep partij gillend zijn weg zijn gerend.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).