Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld
Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Het Utrechtse stationsgebied is misschien wel de plek die de laatste jaren het meest is veranderd. Nog maar een paar gebouwen doen denken aan vroeger. De binnenstad daarentegen ziet er al een tijdje nagenoeg hetzelfde uit, maar ook daar zijn de afgelopen honderd jaar subtiele veranderingen aangebracht.

Het Utrechts Archief is in het bezit van duizenden foto’s van de stad. Sommigen daarvan zijn ruim honderd jaar oud. Aan de hand van die foto’s laten we in deze rubriek zien hoe Utrecht door de jaren heen is veranderd.

Waterstraat

1973

Zadelstraat

2021. Foto: D.C. Goosen

Zuilenstraat

1978

7 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Zadelstraat geeft mooi tijdsbeeld

 2. Kees N

  Wat jammer dat jullie al boven de foto’s vermelden welke straat het betreft. Tot nu toe kon ik mezelf uitdagen om op basis van de foto’s de plek te detecteren!
  Ik hoop dat jullie dit weer kunnen veranderen.

 3. UTRECHTSE JANTJE

  Ik denk niet dat het ‘n goed idee is @ Kees N …want de doorsnee Utrechter herkent bijvoorbeeld de net geplaatste Zuilenstraat niet bijvoorbeeld denk ik , en zo zijn er wel meer straten ….Gewoon blijven doen zoals het nu is vind ik het geweldig !

 4. Erik

  Wat kan een simpel zonnescherm ( zuilenstraat) toch een boel veranderen aan het uiterlijk van een pand. Dat moet anders kunnen met een wat klassieker model en anders geplaatst.

 5. TomP

  Maak er maar geen 2 puzzeltjes van. De verschillen bekijken is voor mij al voldoende leuk. Het zoeken naar welke straat het is ga ik zeer waarschijnlijk niet doen en daarmee verlies deze leuke rubriek voor mij aan gebruikswaarde

 6. Debs

  Kees ze snappen je niet of ze lezen niet goed… straatnaam onder de foto ipv erboven is gewoon een goede suggestie.

 7. FrankP

  Debs, goed zo, ze lezen niet en beginnen direct te protesteren.
  Ik vind het een leuke rubriek maar er mag wel wat meer tijd tussen de twee foto’s zitten. Deze bijvoorbeeld:
  https://images.app.goo.gl/YcQL6qkER811gRtk7

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).