Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld
Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Het Utrechtse stationsgebied is misschien wel de plek die de laatste jaren het meest is veranderd. Nog maar een paar gebouwen doen denken aan vroeger. De binnenstad daarentegen ziet er al een tijdje nagenoeg hetzelfde uit, maar ook daar zijn de afgelopen honderd jaar subtiele veranderingen aangebracht.

Het Utrechts Archief is in het bezit van duizenden foto’s van de stad. Sommigen daarvan zijn ruim honderd jaar oud. Aan de hand van die foto’s laten we in deze rubriek zien hoe Utrecht door de jaren heen is veranderd.

Gansstraat

1984

Oudkerkhof

1886-1905

Bakkerstraat

1972

8 Reacties

Reageren
 1. Ebbi

  Zoals bij vrijwel alle vergelijkende foto’s is het in Utrecht mooier geworden!

 2. Floris

  Jammer dat de oude gevels op de begane grond eruit gesloopt mogen worden en er van die witte / grijze / zwarte blokken voor in de plaats mogen komen.

 3. Ton Hooft

  @ Floris: helemaal mee eens! Pláátjes zijn het vaak, die oude winkelpuien!

 4. Ton

  Dat jochie daar in de Bakkerstraat zal nu waarschijnlijk ongeveer 60 zijn.

 5. Massegast

  Mooi om ook de ontwikkeling van de fotografie te zien. Net als het geld wat in de jaren 90 tegen de plinten klotste, maakt ook deze factor van het huidige Utrecht een mooiere stad. Op deze foto’s valt het mee, maar in je fantasie moet je de fietsen natuurlijk wegdenken. Dan wordt Utrecht zo mooi! Voordat je het weet komt er dan een immigrantenstroom op gang…..uit Stadskanaal.

 6. Koel Hoofd

  @Massegsat
  “dan moet de fietsen natuurlijk wegdenken”
  Optimist

 7. Katja

  Gevels Bakkerstraat zijn inderdaad waardeloos.

 8. BdV

  Vreemd, maar blijkbaar ben ik de enige die (in firefox) bij dit en vele andere berichten, sinds een paar weken alleen nog maar de bovenste afbeelding ziet?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).