Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.
Het Utrechtse stationsgebied is misschien wel de plek die de laatste jaren het meest is veranderd. Nog maar een paar gebouwen doen denken aan vroeger. De binnenstad daarentegen ziet er al een tijdje nagenoeg hetzelfde uit, maar ook daar zijn de afgelopen honderd jaar subtiele veranderingen aangebracht.
Het Utrechts Archief is in het bezit van duizenden foto’s van de stad. Sommigen daarvan zijn ruim honderd jaar oud. Aan de hand van die foto’s laten we in deze rubriek zien hoe Utrecht door de jaren heen is veranderd.
Potterstraat
Oudegracht
Jaarbeursplein
16 Reacties
ReagerenHet Beatrixgebouw is nog net zo lelijk als in 1970!
Het Beatrixgebouw is nog net zo mooi als in 1970!
Tja, smaken verschillen……..
De Oudegracht met minder en/of kleinere bomen is zo gek nog niet. Veel meer te zien op die manier. Maar dat zal vast niet bij iedereen in goede aarde vallen 😉
Dat lijkt toch een vrij serieus binnenvaartschip.
De Jaarbeurs staat onverminderd te stralen als toppunt van architectuur.
Nou bij mij wél hoor @Bas!
Gelukkig worden er meer en meer bomen aan de werven weg gehaald. Voor bomen ga je maar naar een bos 😉
@Bas: één, twee, drie… Groenlinks, kom er maar in! 😉
Wildgroei op de Oudegracht, daaroet gewoon gesnoeid worden.
Ja het stadsgezicht is in sommige gevallen wel fraaier zonder (zulke grote) bomen. En zonder auto’s, maar dat is op deze foto’s niet aan de orde.
Verzin een andere dooddoener, @ wil.
@wim: goede inhoudelijke reactie man!
Tweede foto van Jaarbeurs : die film kwam uit in 1990, is die foto dan ook uit die tijd ?
het betreft een musical @kat, geen film. foto is van nu.
Het wordt tijd dat die lelijke puist (Jaarbeurs Beatrixgebouw) op zijn minst een nieuwe gevel krijgt waardoor het er beter uitziet. Afbreken en een echt mooi gebouw er neer zetten zou natuurlijk nog beter zijn!
Wat zou het mooi zijn om die lelijke betonplaten die de busbaan vormen te vervangen met klinkers. Vermoedelijk gaat dat lastige omdat klinkers aan de wandel gaan als er constant zwaar verkeer over dendert, alweer een voordeel van een tram
Ben benieuwd: wat zien we in het midden van de foto ‘Potterstraat’? Het lijkt alsof daar al Vredeburgplein (?) begint en daarachter de oude Beurs? Lijkt alsof er bij de brug ook niks aan de gracht staat?