Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld
Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Het Utrechtse stationsgebied is misschien wel de plek die de laatste jaren het meest is veranderd. Nog maar een paar gebouwen doen denken aan vroeger. De binnenstad daarentegen ziet er al een tijdje nagenoeg hetzelfde uit, maar ook daar zijn de afgelopen honderd jaar subtiele veranderingen aangebracht.

Het Utrechts Archief is in het bezit van duizenden foto’s van de stad. Sommigen daarvan zijn ruim honderd jaar oud. Aan de hand van die foto’s laten we in deze rubriek zien hoe Utrecht door de jaren heen is veranderd.

Biltstraat

1950

Drakenburgstraat

1967

Vleutenseweg

1975-1980

6 Reacties

Reageren
 1. Wim

  @Kadja ,zie je die bomen aan de biltstraat .

 2. Ton

  Kijk, 2024 in kleur, met een zonnetje en lentegroen!
  Dan ziet het er een stuk beter uit.

 3. de Kreek

  Verschrikkelijk hoe de Biltstraat een straat van weleer is veranderd. Vroeger als je daar je winkel had, dan zat je op een top locatie en nu wil je er nog niet dood gevonden worden op de biltstraat.

 4. R. Jansen

  Gelukkig hebben we de beelden nog van het eens zo mooie Utrecht, dan die lege parkeerplaatsen op de Biltstraat prachtig op te zien, ben er in de jaren 70 opgeroeid ( poortstraat ) was ook een mooie tijd , nog niet zolang was ik daar in de buurt maar was er snel weer weg wat een verschrikking is dit geworden , zou daar voor geen goud meer gaan wonen, totaal onherkenbaar geworden, maar dit is wel met meer plekken in Utrecht, Utrecht wordt langzaam een nietszeggende stad.

 5. G.H.

  @de Kreek
  Ik wil er inderdaad niet dood gevonden worden, maar dat is slechts ingegeven door het feit dat ik niet dood wil.
  Verder is de Biltstraat heden er in alle opzichten enorm op vooruit gegaan de afgelopen 20 jaar. Divers aanbod ipv monotone rijen uitzendbureaus, allerlei ondernemers die iets toevoegen en de kale sprietjes zijn bomen geworden.

 6. Marc030

  De bomen die nu asn de Biltstraat staan zijn allemaal rond 2000 geplant na aanleg van de busbaan. De oude foto is genomen net na het rooien van de grote platanen en het opbreken van de tramsporen. Vroeger noemde men de Biltstraat de Stichtse Boulevard. Een straat van allure. Tegenwoordig is het een OV goot.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).