Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld | De Utrechtse Internet Courant Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld

Utrecht door de jaren heen; De veranderende stad in beeld
Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Utrecht is constant in beweging. Er wordt gebouwd en gesloopt. Hierdoor ziet de stad er op sommige plekken heel anders uit dan vroeger. In deze rubriek laten we die veranderingen zien.

Het Utrechtse stationsgebied is misschien wel de plek die de laatste jaren het meest is veranderd. Nog maar een paar gebouwen doen denken aan vroeger. De binnenstad daarentegen ziet er al een tijdje nagenoeg hetzelfde uit, maar ook daar zijn de afgelopen honderd jaar subtiele veranderingen aangebracht.

Het Utrechts Archief is in het bezit van duizenden foto’s van de stad. Sommigen daarvan zijn ruim honderd jaar oud. Aan de hand van die foto’s laten we in deze rubriek zien hoe Utrecht door de jaren heen is veranderd.

Tolsteegbrug

1978-1983

Lange Viestraat

1982. Foto: Gemeentearchief Utrecht

Stadhuisbrug

1900-1907

7 Reacties

Reageren
 1. Ton

  Een kraai ?

 2. Gideon

  in dat politiebureau aan de Tolsteegbrug deed ik in 1969 nog de cursus
  theorie voor het rijexamen.

 3. Ongeloof

  Toen je nog de stad in kon racen met de auto. Blij dat zoiets nu niet meer kan. Laat dit een les zijn voor alle autoliefhebbers die Duic rijk is. Auto’s zijn leuk, maar niet overal.

 4. Harry van Zuilen

  @Ton lijkt op een (tamme) raaf.

 5. Koel Hoofd

  @Ongeloof
  Stel je niet zo aan,
  Nu kan je ook nog steeds door de stad racen, net zoals toen.
  En net zoals toen, mag dat nu ook niet.

  @Ton is een raaf

 6. Ton

  Dus toch, een tamme raaf.
  Deze raaf lijkt welhaast de aanleiding voor de foto.
  Weet iemand meer over raven in Utrecht ?
  Rond 1900 waren ze in Nederland al vrijwel uitgestorven. Waar kwamen ze vandaan ? ‘Marktplaats offline’ ?

 7. UTRECHTSE JANTJE

  Beste Ton , ik herinner me nog wel ‘n raaf …Namelijk in ‘n kooi in de Tuin van Kol , in mijn jeugd , zo rond 1950 … verder zijn er hier in Emmen , waar ik nu ‘n jaar of zes woon … bar véél hoor !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).