Utrecht duurste gemeente van Nederland om doordeweeks te trouwen Utrecht duurste gemeente van Nederland om doordeweeks te trouwen

Utrecht duurste gemeente van Nederland om doordeweeks te trouwen

Utrecht duurste gemeente van Nederland om doordeweeks te trouwen
Het ‘jawoord’ geven in het gemeentehuis in de Domstad? Dat kan, maar dan ben je wel ruim 850 euro kwijt. Utrecht is namelijk de duurste gemeente en tevens provincie van Nederland om op maandag tot en met donderdag te trouwen. Dat blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl. 

Het ‘jawoord’ geven in het gemeentehuis in de Domstad? Dat kan, maar dan ben je wel ruim 850 euro kwijt. Utrecht is namelijk de duurste gemeente en tevens provincie van Nederland om op maandag tot en met donderdag te trouwen. Dat blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl

Op een doordeweekse dag trouwen in het gemeentehuis in Nederland kost gemiddeld 432,98 euro. In de provincie Utrecht liggen die kosten gemiddeld op 487,08 euro, ruim 50 euro hoger dan gemiddeld in Nederland. Hiermee is Utrecht de duurste provincie van Nederland om te trouwen. 

Duurste gemeente

Binnen de provincie zijn er daarnaast nog grote verschillen te zien. De duurste doordeweekse ceremonie binnen de provincie Utrecht vind je in de stad Utrecht. Trouwen op een gemeentelocatie kost je hier namelijk 857 euro, een stijging van 4,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Utrecht is hiermee niet alleen de duurste provincie om te trouwen, maar ook de duurste gemeente van heel Nederland. De goedkoopste gemeente in Utrecht om te trouwen is Renswoude. Hier betaal je 315,50 euro voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking. 

In het weekend lopen de kosten voor een ceremonie in de Domstad op tot 1.277 euro. Daarmee is het niet de duurste gemeente van Nederland om te trouwen op zaterdagmiddag. Dat is namelijk het Noord-Hollandse Heemstede met 1.684,80 euro. 

7 Reacties

Reageren
 1. GonzoszVoice

  Op woensdag achter het stadhuis nog steeds bijna gratis? Kan dit mij nog heel goed herinneren dat velen op deze dag dit deden.

 2. WvR

  Tja, die onbespoten projecten met impliciete verherinrichtingen leg je niet gratis aan. Dat kost nu eenmaal geld.

 3. Koel Hoofd

  @GonzoszVoice
  Website gemeente:
  “Maandagochtend om 10.00 uur of om 10.30 uur kunt u gratis trouwen op het stadskantoor. De wachtlijst voor gratis trouwen is ongeveer 9 maanden.”
  Dus als het ‘een moetje’ is, dan ben je al veel te laat voor gratis trouwen en is het €222 voor ‘eenvoudig trouwen’. Dat is hetzelfde als gratis trouwen maar dan met veel kortere wachtlijst van 3 maanden.
  Maar voor hetzelfde geld kan je woensdag en vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur binnen 5 minuten tijd aan de balie flitstrouwen, moet je wel even afspraak maken.

  @WvR
  Dat klopt, dat wordt o.a. verdiend met €222 voor 5 minuten ambtelijk werk

 4. Katja

  Trouw dan niet.

 5. Wim Vreeswijk

  Ik heb geen trouwplannen meer. Het is mooi geweest zo als 73+er en ook geen behoefte meer aan een ‘bijvrouw’

 6. Mark

  Gewoon niet trouwen. Een partner vinden is tegenwoordig sowieso al een onmogelijke opgave geworden en relaties gaan toch bijna altijd stuk.

 7. Binnenstadbewoner

  Gratis reclame voor deze zeer commerciele website.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).