Utrecht eerste grote stad van Nederland zonder zwakke basisscholen | De Utrechtse Internet Courant Utrecht eerste grote stad van Nederland zonder zwakke basisscholen | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht eerste grote stad van Nederland zonder zwakke basisscholen

Utrecht eerste grote stad van Nederland zonder zwakke basisscholen
Utrecht is de eerste stad van de vier grote steden in Nederland zonder zwakke basisscholen. Volgens de Nationale Onderwijsinspectie geven alle basisscholen onderwijs van voldoende kwaliteit.

Utrecht is de eerste stad van de vier grote steden in Nederland zonder zwakke basisscholen. Volgens de Nationale Onderwijsinspectie geven alle basisscholen onderwijs van voldoende kwaliteit.

De twee laatste zwakke scholen in Utrecht, het El Hambra en OBS ’t Zand zijn het afgelopen jaar van ‘zwak’ naar ‘voldoende’ gegaan. Begin 2011 waren er in Utrecht nog 10 zwakke basisscholen, 3 zwakke scholen voor het speciaal onderwijs één zeer zwakke basisschool.

Wethouder van onderwijs Jeroen Kreijkamp is blij met de resultaten: “Een knappe prestatie van alle Utrechtse docenten , directeuren en natuurlijk de schoolbesturen.” Om het succes te vieren bezoekt de onderwijswethouder op 21 januari zoveel mogelijk basisscholen om hen persoonlijk te feliciteren door middel van het overhandigen van een boekenbon.

Eens per vier jaar komt de Onderwijsinspectie langs op een school. Aan de hand van klassenbezoeken, gesprekken met directie, leerlingen en docenten, jaarverslagen, financiën en resultaten van de citotoets wordt een score bepaald: ‘voldoende’, ‘zwak’ of ‘zeer zwak’. Zwakke en zeer zwakke scholen krijgen geïntensiveerd toezicht en waar nodig extra begeleiding. Een school krijgt twee jaar de tijd om de zwakke punten te verbeteren.

3 Reacties

Reageren
  1. Ulaan

    Fan zuke berichen word een mens blei sins de mamoet wet is t aleen maar slegter gegaan hep veel elende gemaakt en levens kaput gemakt omdat mensen niks nie geleert heben om zijn ijgen te redde in de werelt

  2. van pimpelen

    … ulaan, sins dnu heppik nimeer vanu digdbei- of vernomun! Ik mogd bugrepun hebbun dattu een riddur bend van un reets lang gulledun verslagen mielietére ordù. Paart reet u, of reet paart u?
    Hoe hed ook zei, ik ben ned zo lings als u regs bend, ehhh…
    [transcriptie] “Ulaan, sinds De Nieuwe Utrechter heb ik niet meer van u vernomen! Ik mocht begrepen hebben dat u een ridder bent van ‘n reeds lang geleden verslagen militaire orde. Paart u reeds, of reed u paard? Hoe het ook zei, ik ben net zo links als u rechts bent. Ehhh…

  3. Frank

    @Ulaan: Vóór de mammoetwet bestond het werkende deel van de Nederlanders uit enerzijds werknemers met als belangrijkste doel een veertigjarig dienstverband, gevolgd door een verguld pennetje met inscriptie. En anderzijds ambtenaren met eenzelfde dienstverband, gevolgd door de uitreiking van een draagspeld van de werkgever en de rest van hun gepensioneerde leven op zolder met postzegels, suikerzakjes, sigarenbandjes een modelspoorbaan, een emailleer-oventje.

    Er zijn nog nooit zoveel mensen geweest die hun eigen broek op moesten houden als na de Mammoetwet. En het lukt ze ook nog. Omdat hen geleerd is dat keuzes maken en initiatief nemen/tonen, kortom de aanval inzetten, de beste verdediging is. Dit in tegenstelling tot de pre-mammoetwetters, die geleerd hebben om achterover te hangen en als ze naar de slachtbank gevoerd werden, te vragen waar hun ontslagvergoeding en hun werkloosheidsuitkering bleef.

    Zo. Ik dacht dat ik tegenover de ene ongenuanceerde mening maar even een andere ongenuanceerde mening moest plaatsen om de zaak een beetje in balans te houden. 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).