Utrecht eerste Nederlandse stad met regenboog-verkeerslichten | De Utrechtse Internet Courant Utrecht eerste Nederlandse stad met regenboog-verkeerslichten | De Utrechtse Internet Courant

Utrecht eerste Nederlandse stad met regenboog-verkeerslichten

Utrecht eerste Nederlandse stad met regenboog-verkeerslichten
Twee figuurtjes van hetzelfde geslacht zijn vanaf dinsdag te zien in verkeerslichten voor voetgangers in Utrecht. Wethouder Kees Geldof onthult dan bij de oversteekplaats op het kruispunt Knipstraat-Daalsesingel de nieuwe regenboog-verkeerslichten.

Twee figuurtjes van hetzelfde geslacht zijn vanaf dinsdag te zien in verkeerslichten voor voetgangers in Utrecht. Wethouder Kees Geldof onthult dan bij de oversteekplaats op het kruispunt Knipstraat-Daalsesingel de nieuwe regenboog-verkeerslichten.

Utrecht is de eerste Nederlandse stad met met deze figuurtjes in de lichten. Eerder had Wenen de Europese primeur. Utrecht gebruikt het Oostenrijkse ontwerp bij drie voetgangerslichten.

Utrecht wil hiermee de aandacht vestigen op de acceptatie en zichtbaarheid van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en van transgenders. Utrecht heeft al een regenboogzebrapad in het stadscentrum daar komen nu de regenboog-verkeerslichten bij. Het is op initiatief van raadslid Pepijn Zwanenberg (GroenLinks).

18 Reacties

Reageren
 1. Dienmeibos

  Leuk zo’n verkeerslicht, maar of het iets bij gaat dragen aan de acceptatie ik vraag het mij af. Ik zie liever Nijntjes.

 2. Hans Oudwijk

  Oh Mijn god. Wat een troosteloze truttigheid.
  Weest trots op u zelve Utrecht. Groen ‘links’ neemt u mee in de vaart der volkeren.

 3. I. Hornsveld

  Je kan overal wel sarcastisch over doen. Ik vind het een mooi en vrolijk straatbeeld. Blijf positief Hans Oudwijk, over grote en kleine dingen in het leven!

 4. Geenstijl@Utrecht

  Het is toch te gek voor woorden dat anno 2016 dit nog altijd een aandachtspunt is, het is wel meer in het nieuws vanaf de vluchtelingen komst, maar dat zal ik wel niet mogen schrijven.
  Waren er maar meer Homo”s, Lesbo”s, en Transgenders dan was de wereld een stuk fleuriger.

 5. David Kalkman

  Sjongejonge.Wat een statement. …..Hier krijg ik slappe sokken van. Politiek- Culturele Correctheid uit een Groen Links hoedje….

 6. Ronald

  *facepalm*
  Misschien moeten we het verkeer gewoon veilig regelen ipv reclamecampagne’s te voeren.

 7. Frank

  Hmmm… wellicht een klein stapje in het terugdringen van de homofobe cultuur van sommige vluchtelingen? (en overigens niet alleen vluchtelingen…)

 8. Hans Oudwijk

  I. Hornsveld 05 MAART 2016 OM 17:25
  Sarcasme is echt een heel gezonde verdedigingslinie tegen de welhaast krankzinnig makende schijnrealiteit waarin Groen ‘links’ op dagelijkse basis grossiert.

 9. Van Pimpelen

  … ofwel, op iedere Pot past een Dexel. Een mens zonder liefdesrelatie is -naar maatschappelijke norm- half mens (in China heten ‘gevorderde’ alleengaande vrouwen “left-over women”)…
  Een soortgelijke discussie voerde ik 35 (getalswaarde) jaar terug ook al; r = nix veranderd…

 10. kees van oosten

  In geen enkele stad in Nederland zijn zo weinig zebrapaden en voetgangersverkeerslichten als in Utrecht. Voetgangers (me name voetgangers die slecht ter been zijn) zijn in het Utrechtse verkeersbeleid totaal ondergeschikt. De gemeente weigerde vorige week nog beveiligde voetgangers oversteekplaatsen te realiseren op de ASW.. Laten Pepijn Zwanenburg en GroenLinks zich daar nu eens druk om maken in plaats van over die poppetjes..

 11. Wern

  Strikt genomen kun je dus als hetero doorlopen als ie op rood staat?
  en niet oversteken bij groen….
  😉

 12. Bill

  Mooi beleid om te verbloemen dat veel homostellen in de stad worden weggepest uit de verschillende wijken, en de gemeente daar beleidsmatig machteloos tegen is. Oh wat zijn we open als stad, maar hard optreden tegen de pesters van homo’s, ho maar…

 13. Robbie

  Ach, Keesje, Keesje, wat een zwaar leven heb je toch. Er zal geen lichtpuntje zijn, of er hangt wel een zware wolk voor. Niks is goed en de rest deugt niet. Knuffel eens een van duizenden bomen, die in Utereg staan en krul die mondhoeken eens omhoog! Het leven wordt er zoveel beter van!

 14. kees berger

  En dan te bedenken dat zulke lampjes ongeveer 2000€ kosten. Zou daar voor niet een nog net iets betere bestemming te vinden zijn, beste Wethouder !

 15. Boni

  Dus nu hebben we een verkeerslicht voor alleenstaanden en voor homoseksuelen. Wel vreemd dat de grootste groep gediscrimineerd word, de heteroseksuelen, door hen niet ook een eigen verkeerslicht te geven. Of is het zoals Wern zegt… 😉

 16. Eddy

  nou zie ik eigenlijk zelden lesbo’s met een jurkje aan….

 17. Max

  Leuk idee ! Laat die kees van Oosten en andere zuurpruimen maar zeuren..

 18. Joris

  Heel leuk allemaal. Maar hoe zit het met de zwarte medemens die al minstens net zo lang gediscrimineerd wordt? Krijgt die ook een eigen stoplicht?

  …oh, nee, dat gaat natuurlijk niet

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).