‘Utrecht-fans liepen met planken met spijkers’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Utrecht-fans liepen met planken met spijkers’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Utrecht-fans liepen met planken met spijkers’

‘Utrecht-fans liepen met planken met spijkers’
Er werden meerdere mensen aangehouden nabij café Mick O'Connells.
Volgens de politie hadden enkele van de gisteravond opgepakte Utrecht-fans zwaar vuurwerk, kapotgeslagen flessen en planken met spijkers bij zich. In totaal verrichtte de politie 34 arrestaties. Alle aanhoudingen werden gedaan onder supporters van FC Utrecht.

Volgens de politie hadden enkele van de gisteravond opgepakte Utrecht-fans zwaar vuurwerk, kapotgeslagen flessen en planken met spijkers bij zich. In totaal verrichtte de politie 34 arrestaties. Alle aanhoudingen werden gedaan onder supporters van FC Utrecht.

Er hing een gespannen sfeer in de stad gisteravond. Tientallen supporters van Lech Poznań en FC Utrecht liepen door de stad. De politie was druk bezig om alle groepjes in de gaten te houden.

De arrestaties werden op verschillende plekken gedaan. Zo werden meerdere mensen aangehouden nabij café Mick O’Connells en bij Lepelenburg. Alle aangehouden fans zitten nog vast. Zij werden opgepakt vanwege de verstoring van de openbare orde.

Wedstrijd

Donderdagavond 19.00 uur is de thuiswedstrijd tegen Lech Poznań. Er worden in totaal 1200 tot 1500 supporters uit Polen verwacht voor het duel met FC Utrecht. Burgemeester Van Zanen schreef op woensdag: “Voor een deel zijn dat supporters die een leuke wedstrijd willen zien. Echter, we zijn ons ook bewust van de reputatie van een harde kern van de supporters van de Poolse club.”

Eerder op woensdag werd bekend dat de Poolse supporters zich vandaag verzamelen op het Jaarbeursterrein en vanaf die plek worden vervoerd naar het stadion. Dat terrein is vanaf 11.00 uur open voor publiek. Supporters van FC Utrecht krijgen de mogelijkheid om op de Neude bij elkaar te komen.

Gemeente en politie hebben in samenspraak met FC Utrecht ook wat extra maatregelen getroffen. Zo is er extra politie aanwezig in de stad en bij het stadion, worden extra stewards geregeld en geldt een permanent alcoholverbod rond en in het stadion (m.u.v. het Home en de skyboxen).

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. wer

  toppunt van sneu deze criminelen

 2. Katja

  Plank ? Bord voor hun kop.

 3. Klaas D.

  Het wordt tijd dat een burgemeester eens ballen durft te tonen: dan maar wedstrijd verbieden en reglementair 3-0 verliezen.

 4. wer

  Die planken en spijkers hadden ze bij zich om de boel te verbouwen.

 5. Jan

  @Klaas D
  Nee, wat is dat toch voor onzin om een wedstrijd te verbieden en om tienduizend goedwillende supporters de dupe te laten worden?
  Pak die hooligans consequent aan, laat ze opdraaien voor de schade die ze veroorzaakt hebben en stop ze desnoods achter slot en grendel, voor, tijdens en na elke wedstrijd, moet je eens zien hoe snel het afgelopen is met dit gedrag…

 6. Slaap zacht

  @ jan

  Het hooliganisme wordt door de anderefans en bestuurders al vanaf weet ik hoe lang goedgepraat, al vanaf het ontstaan van hooliganisme bij de FC.

  Utrecht is 1 vd tuigclubs in Nederland en daarom heeft de club ook zo weinig supporters in verhouding tot het inwonertal. Merendeel van de Utrechters wil niks met de FC te maken hebben en terecht.

  Er wordt trouwens goed coke gesnoven en verhandeld bij de pub en de Bunnikside kent bekende criminele lieden. Triest zooitje is het en niemand heeft de balken er iets aan te doen. Slaap zacht.

 7. Zwaontjue

  @Wer, yep ze waren van plan om een boomhut te gaan bouwen, langs de Catharijne singel, waar heb je anders planken en spijkers voor nodig………….. of ze wilde ff mee helpen met die verbouwing van Hoog Catharijne

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).