Utrecht gaat camera’s inzetten op overlastplekken in Overvecht Utrecht gaat camera’s inzetten op overlastplekken in Overvecht

Utrecht gaat camera’s inzetten op overlastplekken in Overvecht

Utrecht gaat camera’s inzetten op overlastplekken in Overvecht
In de loop van deze week worden er camera’s geplaatst op de Wolgadreef en Seinedreef. Op deze twee plekken in de Utrechtse wijk Overvecht is er te veel overlast.

In de loop van deze week worden er camera’s geplaatst op de Wolgadreef en Seinedreef. Op deze twee plekken in de Utrechtse wijk Overvecht is er te veel overlast.

De gemeente heeft een set camera’s die een paar keer per jaar op een andere plek in de stad geplaatst worden. Sinds december stonden die op een andere plek in Overvecht en ook in Kanaleneiland. Deze worden daar nu weggehaald en gaan naar de Wolgadreef en Seinedreef.

Wolgadreef

Het gebied rondom deze straat zorgt voor de meeste meldingen van jeugdoverlast in de wijk. Vooral tieners in de leeftijd van 14 tot 16 jaar zorgen volgens de gemeente voor onrust. De overlast bestaat uit vernielingen van abri’s en gebouwen, het intimideren van bewoners, winkeliers en medewerkers van Qbuzz rondom winkelcentrum Overkapel. Ook het naleven van de coronaregels zou hier niet goed gebeuren, er zou zelf gespuugd zijn naar bewoners.

Seinedreef

Nabij het grote winkelcentrum in Overvecht wordt op dit moment gewerkt aan nieuwbouw. Rondom de bouwlocatie en de parkeerplaatsen van het winkelgebied komen volgens de gemeente grote groepen mensen samen. Er worden zo nu en dan straatraces gehouden waardoor geluidsoverlast en onveilige situaties ontstaan.

De gemeente hoopt met de camera’s, die minimaal drie maanden blijven staan, de overlast en zorgen bij omwonenden op beide locatie te verminderen.

21 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Kijk ook eens naar die (automatische ) motoren die door Overvecht scheuren. Snel optrekken, binnen no-time boven de 50 km/u en een beetje tof doen. Dit is een gevaar voor veel bewoners! De handhaving in deze wijk mag wel wat strakker. En dan het idee om het politiebureau in de wijk vaker te sluiten?

 2. Henkje

  Wordt er dan ook gekeken naar de dagelijkse straatraces?
  Ik kan er niet van slapen. Het begint in de loop van de middag en eindigt tot diep in de nacht. Ik woon in de buurt van de Wolgadreef, bij winkelcentrum Overkapel.

 3. Wim Vreeswijk

  Alleen moeten dat verplaatsbare en onherkenbare camera’s zijn want anders heeft het nog geen effect op de heersende criminaliteit.

 4. MJPD

  @Henkje
  Foto’s maken van de situatie, wel zodanig dat niet is te achterhalen waar u woont, en (anoniem) melding maken via de website https://utrecht.slimmelden.nl/.

  Kunt u weer rustig slapen.

 5. erwin

  Gaat iemand die camera’s ook uitkijken? en zo ja: wat dan?
  symbooloplossing

 6. Wouter

  Fijn dat er iets gedaan wordt aan de situatie bij winkelcentrum Overvecht. Afgelopen periode heb ik vaak mijn boodschappen daar (in verband met de drukte in de supermarkt overdag) ‘s avonds gedaan en dan valt het pas echt op hoeveel patserbakken daar zijn die totaal zinloos rondjes rijden, andere automobilisten uitdagen, vrouwen lastigvallen en een soort territoriaal gedrag vertonen. Om nog maar te zwijgen over de geluidsoverlast van motoren en knallende uitlaten van die wagens. Ik kan me best voorstellen dat mensen daar ‘s avonds niet graag meer komen.

 7. Lombokker

  Die camera’s hingen eerder nog op de Kanaalstraat. En zodra ze worden weggehaald gaat de rottigheid weer volop verder. Maar . . . , niemand die kan zeggen dat de gemeente er niks tegen doet.

 8. MJPD

  @Wouter
  Ook voor u geldt: melding maken, melding maken, melding maken, net zolang dat de gemeente het zat is en er daadwerkelijk iets aan gaat doen. Lukt het dan nog niet, wijkwethouder en het wijkbureau opschakelen. Het helpt vaak als meerdere omwonenden dit doen, dus de boel mobiliseren in de buurt. Online klagen in een of ander reactiepaneel lost nu eenmaal niets op.

 9. Teringjantje

  @ Henkje

  Hier op Kanaleneiland precies hetzelfde probleem. Lijkt af en toe of je langs een circuit woont. Met name quads zorgen voor veel overlast. Daar heb ik er nog nooit één van op een normale manier zien rijden. Dat die dingen nog zijn toegestaan op de openbare weg is mij een raadsel.

 10. Janneman

  Graag ook een paar op het industrieterrein aldaar, is s avonds en s nachts ook een racebaan met de nodige herrrie en bijbehorende ballonnetjes.

 11. Koel Hoofd

  Symbool politiek, duur blauw op straat vervangen voor een cheap shit camera uit China waarvan de beelden niet eens live door NL politie wordt bekeken.

  Het is echter ook een politiek gestuurd sociaal probleem van Homo sapiens.
  Je kon in de jaren negentig al de stroom volgen: uittocht uit Kanaleiland naar Lombok vervolgens Zuilen en als laatste halte Overvecht. Eerst de lage sociale klasse later gevolgd door de arme gentry en de rijkeren. Die arme gentry heeft nu ook betaalbaar Overvecht ontdekt, waar is nu de volgende verplichte stop voor de echte arme sociale klasse waar voormalig sociaal links intussen de groene neus voor optrekt? Verloederende nieuwbouw wijken in LR en over 30 jaar de Merwedekanaalzone?

 12. Bernhard

  Zinloos. Zorgt enkel voor een waterbedeffect. Handhaven en voorbeelden stellen is het devies.

 13. Nlz

  Als ze nou eens van dat zinloze maximum aantal camera’s in de stad af stappen, dan hoeft het hele circus ook niet steeds te worden verplaatst met de bijbehorende verschuiving van de overlast.

  En nee, ik zeg niet dat de hele stad vol moet komen te hangen, maar er zijn plekken waarvan je gewoon weet, hier neerzetten is verdraaid handig, ook boven het maximum aantal plekken.

 14. Trammalantje

  Waarom willen wij dit weten.
  Zet die dingen gewoon neer en DOE ER IETS MEE!!!

 15. Conrad

  Camera opstelling is inderdaad ‘symbolisch’, zoals @Erwin aangeeft, de gemeente heeft in ieder geval een poging ondernomen… In de nabije omgeving van de kaap hoorndreef/paranadreef is het net alsof je toeschouwer bent van de Nürburgring. Als je behoefte zou hebben aan drugs of een volle tank lachgas, ook daar is het te halen. Maar ja, lekker achter het stuur, volume op doof en daar gaat het tuitje van het ballontje richting de mond en zuigen maar… Als je dan ook flink op je gas pedaal trapt, lachuh joh… Kansloos en Kwaliatief Uitermate Teleurstellend

 16. Frederiek Kamphuis

  Ja ik ben blij dat er camera’s komen.ik hoop dat er ook veel meer gehandhaafd wordt. Dat is erg nodig in deze wijken. Zelf woon ik tegenover het grote winkelcentrum. Erg handig maar voel me vaak niet veilig! En laatst is mijn man ook gespuugd terwijl we gewoon langs liepen en niets zeiden of deden. Dat voelt niet goed. Vaak durven wij daar niet te lopen wat heel erg jammer is.

 17. Trol

  Over al die racers en dure bakken. Dat zijn natuurlijk chirurgen die met spoed opgeroepen worden en de samenkomsten zijn gewoon aandeelhoudersvergaderingen. We moeten deze harde werkers en pilaren van de samenleving hun gang laten gaan.

 18. Elsbeth

  Er wordt voorkeur gegeven aan het handhaven van maximaal 2 inzittenden in een auto. Met een verrekijker in een dienstwagen zitten, is makkelijker. In het kader van symboolpolitiek plaatst de gemeente vervolgens camera’s in Utrecht Overvecht. Wat er met de camera’s rond oud en nieuw gebeurde, is vergeten.

 19. Joost

  @trol haha zo’n reactie. Ik hou er wel van.

  Het is eigenlijk toch ook echt lachwekkend wat hier in Utrecht allemaal rondhangt op straat. Harde realiteit is dat het zeer triest en droevig is, maar telkens als ik dit fenomeen zie is het me toch een partijtje kansloos / lachwekkend.
  Ongekend dat deze straatracers niet door hebben hoe kansloos ze zijn, iets met IQ?

 20. Trol

  Als het geen belastinggeld zou kosten, (uitkeringen, toeslagen en handhaving….als die er al is) en als het gedrag geen gevaar voor anderen oplevert, zou ik nog harder lachen dan ik ook al deed. Verder inderdaad IQ en een merkwaardige groepsidentiteit ofzo. Bovendien moet iemand voor de nodige middelen in pil- en poedervorm zorgen. Dat moeten we niet vergeten. Eigenlijk dus een onmisbare groep in onze samenleving

 21. Omar

  Ik vindt het niet kunnen,
  Ik voel me overal bekeken, in mijn auto, op de weg, tijdens een wandeling nemen in mijn omgeving.
  Het is goed dat er iets moet veranderen maar niet met camera’s.
  Ik vind flitspaalen, harder straffen en langer achter de tralies een beter oplossing.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).